4/7/23

Η γυναίκα με τη λεοπάρδαλη – Bringing up Baby (Επαν.)

Μια ερωτευμένη πλουσιοκόρη, ένας αφηρημένος επιστήμονας και μια νεαρή λεοπάρδαλη (η Baby του τίτλου) σε μια τρελή κωμωδία.
Ο Ντέιβιντ Χάξλεϊ (Κάρι Γκραντ) είναι ένας καλοκάγαθος παλαιοντολόγος που ετοιμάζεται να παντρευτεί την αυστηρή συνάδελφό του Άλις, ενώ χρόνια προσπαθεί να συναρμολογήσει τον σκελετό ενός βροντόσαυρου στο μουσείο που εργάζεται και το οποίο περνά οικονομικές δυσκολίες. Γι’ αυτό, αποφασίζει να συναντήσει την πάμπλουτη κυρία Ράντομ, που σκέφτεται να δωρίσει ένα εκατομμύριο δολάρια στο μουσείο. Πριν όμως την συναντήσει, πέφτει πάνω στην ανιψιά της, τη νεαρή, όμορφη και κακομαθημένη Σούζαν (Σούζαν Χέιγουορθ), η οποία είναι το αντίθετο από αυτόν. Έχει μάθει να κάνει ό,τι θέλει και παρασέρνει τον Ντέιβιντ στα δικά της τερτίπια. Επιπλέον, μόλις έχει παραλάβει από το εξωτερικό μια εξημερωμένη λεοπάρδαλη -ως pet- η οποία παίζει καταλυτικό ρόλο. 
Με ξέφρενο ρυθμό, καταιγιστικό σενάριο ανατροπών, τα κωμικά περιστατικά να εναλλάσσονται και δύο χαρισματικούς πρωταγωνιστές σε ρόλους αντιφατικούς και απροσδόκητους, η ταινία αποτελεί την επιτομή της screwball comedy (που ανθούσαν τις δεκαετίες ’30 & ’40) ή αυτό που λέμε σήμερα: quirky comedy. (Κριτική μου για το myFilm)
INFO
Προβάλλεται από 6/7/2023 στους κινηματογράφους
Είδος: Κωμωδία, Αισθηματική, 102΄
Χώρα: ΗΠΑ, 1938
Σκηνοθεσία: Χάουαρντ Χοκς
Παίζουν: Ρίτα Χέιγουορθ, Κάρι Γκραντ
Διανομή: New Star