9/6/23

The mother

Θρίλερ δράσης της Νεοζηλανδής Νίκι Κάρο («Το σημάδι της φάλαινας», 2002 και «Άνιση μάχη», 2005) με φόντο το παραεμπόριο όπλων και τη σωματεμπορία και ένα μήνυμα για την αγάπη και την αυτοθυσία.
Μια Αμερικανίδα πράκτορας που δεν κατονομάζεται, γνωστή ως «Η Μητέρα» (Τζένιφερ Λόπεζ), σχηματίζει μια επικίνδυνη συμμαχία με τον πρώην πεζοναύτη της SAS Άντριαν Λόβελ (Τζόζεφ Φάινς) και τον έμπορο όπλων Έκτορ Αλβάρεζ (Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ). Μαζί, ξεκινούν την αναζήτηση του εύκολου χρήματος, που βγαίνει από το λαθρεμπόριο όπλων. Ωστόσο, καθώς η Μητέρα μένει έγκυος, διαπιστώνει τη συμμετοχή τους και στην εμπορία παιδιών. 
Απελπισμένη και προκειμένου να προστατεύσει το αγέννητο παιδί της, αλλάζει στρατόπεδο ζητώντας τη βοήθεια του FBI. Αλλά σε μια απροσδόκητη επίθεση, είναι η μόνη που επιβιώνει μαζί με το νεογέννητο κοριτσάκι της και γίνεται στόχος του Αλβάρεζ για την προδοσία της.  Το FBI την στέλνει στην άλλη άκρη του κόσμου για προστασία από τον Αλβάρεζ που την ψάχνει, χωρίς όμως το νεογέννητο που παραχωρείται σε άλλη οικογένεια, με τον όρο ότι θα την ενημερώνουν για την υγεία του κάθε χρόνο στα γενέθλιά του. 
Ο καιρός περνάει και μετά από 12 χρόνια, η Μητέρα πληροφορείται ότι το κοριτσάκι της (Λούσι Παέζ) κινδυνεύει από τον Αλβάρεζ που διψάει για εκδίκηση. Έτσι εγκαταλείπει το κρησφύγετό της και αναλαμβάνει δράση βοηθούμενη από τον πρώην πεζοναύτη Κρουζ (Ομαρι Χάρτγουικ) για να βυθιστεί σε ένα κόσμο εξαιρετικά βίαιο και ύπουλο, ανακαλύπτοντας επιπλέον απίστευτα μυστικά και περίεργες συμμαχίες.
Η Νίκι Κάρο έχει δημιουργήσει σφιχτή περιπέτεια με μπόλικη δράση πάνω στη γνωστή συνταγή (και το αναμενόμενο φινάλε), αλλά με μια Τζένιφερ Λόπεζ σε έναν εκπληκτικό ρόλο, που τον υποστηρίζουν άλλες εξίσου καλές ερμηνείες, όπως αυτή του Ομαρι Χάρτγουικ ως πρώην πεζοναύτη Κρουζ, που τη βοηθάει επειδή του έσωσε τη ζωή.
Το φιλμ κυλάει με ενδιαφέρον χάρη και στη καθηλωτική μουσική της Ζερμέν Φράνκο, αλλά και την υπέροχη φωτογραφία του Μπεν Σέρεζιν, τόσο στο συννεφιασμένο τοπίο του Καναδά (British Columbia), αλλά και το πολύχρωμο της Κούβας (Canary Islands, Spain).
-Κριτική μου για το myFilm-
INFO
Προβάλλεται από 12/5/23 στο Netflix
Είδος: Θρίλερ, Περιπέτεια, 105΄
Χώρα: ΗΠΑ, 2023
Σκηνοθεσία: Νίκι Κάρο
Παίζουν: Τζένιφερ Λόπεζ, Ομαρι Χάρτγουικ, Λούσι Παέζ, Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, Τζόζεφ Φάινς