31/5/23

Αγάπη και μίσος - Brother and sister

Περίεργο οικογενειακό δράμα για δυο αδέρφια που μισούνται. 
Το φιλμ ξεκινά με ένα ατύχημα ύστερα από ατυχείς συμπτώσεις. Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι οδηγεί σε επαρχιακό δρόμο -μάλλον ολισθηρό σε κάποια στροφή- όταν ένα αυτοκίνητο κάνει μερικές περιστροφές περί τον άξονά του και πέφτει σε ένα δέντρο στο πλάι της ασφάλτου. Ο ηλικιωμένος οδηγός παρκάρει στην άλλη άκρη του δρόμου, βγαίνει να βοηθήσει την ανήλικη οδηγό που έχει πάρει το αυτοκίνητο της μητέρας της και οδύρεται. Η ηλικιωμένη σύζυγός του χωρίς λόγο βγαίνει και κάθεται στη μέση του δρόμου παρατηρώντας και ξαφνικά εμφανίζεται ένα φορτηγό, που κάνει κι αυτό περίεργες κινήσεις επί της ασφάλτου και τελικά πέφτει πάνω και στους τρεις.
Το ατύχημα του ζεύγους φέρνει κοντά τα παιδιά τους. Σπάζοντας την απομόνωσή του σε μια φάρμα στα Πυρηναία, ο Λούις (Μελβίλ Πουπό) θα πάει στο κρεβάτι των γονιών του, όπου δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά από το να βρει εκεί την αδερφή του Αλίς (Μαριόν Κοτιγιάρ), η οποία και μόνο που αισθάνεται την παρουσία του λιποθυμάει.
Tα flashback του Αρνό Ντεσπλεσίν, αποκαλύπτουν σταδιακά τη γέννηση του μίσους. Αντιλαμβανόμαστε ότι η -μεγαλύτερη σε ηλικία- Αλίς είναι από καιρό αναγνωρισμένη ηθοποιός, παντρεμένη με έναν σκηνοθέτη και πρώην καλύτερο φίλο του Λούις. Ο Λούις είναι ένας από καιρό αποτυχημένος συγγραφέας, που έχει κουραστεί από την (μη) καριέρα του, έχοντας γνωρίσει λίγες μέρες δόξας χρησιμοποιώντας το όνομα της Αλίς στο κυριότερο έργο του.
Οι ερμηνείες της Κοτιγιάρ (εξαιρετικά εκφραστική) και του Πουπό είναι αυτές που σε μαγνητίζουν και μόνον από αυτές το φιλμ αποκτά ενδιαφέρον. (Κριτική μου στο myFilm)
INFO
Προβάλλεται από 1/6/2023
Είδος: Δράμα, 108΄
Χώρα: Γαλλία, 2022
Σκηνοθεσία: Αρνό Ντεσπλεσίν
Παίζουν: Μελβίλ Πουπό, Μαριόν Κοτιγιάρ, Γκολσίφτε Φαραχανί
Διανομή: Cinobo