4/4/23

Ελιγμοί στον αέρα - Chor nikal ke bhaga

Ένα θρίλερ δράσης από το Μπόλιγουντ, με φόντο μια ληστεία διαμαντιών και μια αεροπειρατεία.
Δυο είναι τα πρόσωπα της ταινίας, η οποία ξεκινά με τον κεντρικό χαρακτήρα να τρώει ξύλο δεμένος και να διαμαρτύρεται ότι δεν ξέρει τι συνέβη με τα διαμάντια. Το flashback που ακολουθεί μας στέλνει οκτώ περίπου μήνες πίσω, όταν ο τύπος φλερτάρει μια αεροσυνοδό. Παρακολουθούμε τον έρωτά τους και λέμε «μάπα το καρπούζι» με όλα εκείνα τα δειλινά και τις ρομαντικές μουσικές. Μέχρι όμως που εμφανίζονται δυο bad guys και του ζητούν να ξοφλήσει ένα μεγάλο χρέος. Η αεροσυνοδός εκπλήσσεται, τον αμφισβητεί, σκέφτεται να τον εγκαταλείψει, αλλά μένει έγκυος. Αυτός δικαιολογείται, νέες αγάπες και λουλούδια αλλά οι δύο bad guys επανεμφανίζονται πλακώνουν αυτόν και την αεροσυνοδό στο ξύλο (χάνει το παιδί η κυοφορούσα) και του προτείνουν μια ληστεία διαμαντιών για να ξεκαθαρίσει τα χρέη του. Δράμα για το ζευγάρι, αλλά αγαπιούνται και συμφωνούν να κάνουν τη ληστεία. 
Τα διαμάντια, θα βρίσκονται σε θήκη ακριβού κινητού -με GPS εννοείται- και θα τα μεταφέρει κάποιος με αεροπλάνο προς το Νέο Δελχί οπότε θα είναι ευάλωτα (χωρίς σήμα) πάνω από τα 40.000 πόδια ύψος. Συμπτωματικά, θα βρίσκονται σε πτήση που εργάζεται η αεροσυνοδός. Πάλι σκέπτεσαι, «λαπάς το σενάριο», αλλά μισό λεπτό είμαστε στην αρχή ακόμα. Το ζευγάρι αλλάζει σχέδιο σε «ληστεία εν πτήσει», αλλά όταν το αεροσκάφος βρίσκεται στο ύψος που επιτρέπει στο ζευγάρι να αλλάξει το κινητό με τα διαμάντια και να τοποθετήσει άλλο κινητό με ψεύτικα, ξεπετάγονται τρεις εξαιρετικά άγριοι αεροπειρατές που απαιτούν αλλαγή πορείας με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση ενός τρομοκράτη κάποιου Λαϊκού Μετώπου. 
Πανικός στο αεροσκάφος. Η αεροσυνοδός να νοιάζεται για τη σωματική ακεραιότητα του αγαπημένου της, ο οποίος νοιάζεται μόνο για το «διαμαντένιο» κινητό και οι αεροπειρατές να προσπαθούν να καταλάβουν γιατί αυτοί οι δύο συγκεκριμένοι να παρουσιάζουν τόση κινητικότητα, όταν όλοι οι άλλοι στο αεροσκάφος κάθονται ήρεμοι και περιμένουν τη μοίρα τους μιας και ο πιλότος αλλάζει την πορεία του και προσγειώνεται… 
Το θρίλερ είναι καθαρά χολιγουντιανό με συνεχή, κορυφούμενη δράση, κοφτό μοντάζ, διαρκείς ανατροπές και τα flashback να εξελίσσονται σε καθηλωτικά. Στο δε τέλος, αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχει σενάριο και τίποτα δεν ήταν τυχαίο. Καλό για δύο χαλαρές ωρίτσες στον καναπέ και χωρίς να αλλάξετε τη γλώσσα σε Αγγλικά, θα το καταστρέψετε. Αφήστε τη γλώσσα στα Χίντι (αρχική), βλέπεται πιο ευχάριστα. (Κριτική μου στο myfilm)
INFO
Προβάλλεται στο Netflix
Είδος: Περιπέτεια, Δράση, Δράμα, 110΄
Χώρα: Ινδία, 2023
Σκηνοθεσία: Ajay Singh
Παίζουν: Yami Gautam, Sunny Kaushal, Sharad Kelkar, Indraneil Sengupta