27/3/23

ΜΗ370: Το αεροπλάνο που εξαφανίστηκε - MH370: The plane that disappeared

Σειρά τριών επεισοδίων του Netflix που δεν δίνει απαντήσεις στο μυστήριο, αλλά ξεδιπλώνει τρεις θεωρίες για την εξαφάνιση του αεροπλάνου της πτήσης ΜΗ370 της Malaysia Airlines που κατευθυνόταν στο Πεκίνο, λίγη ώρα μετά την απογείωσή του.
Ντοκιμαντέρ με λίγα μυθοπλαστικά στοιχεία, εμπνευσμένα όμως από τις αφηγήσεις των οικογενειών των εξαφανισμένων καθώς και των αρμοδίων παραγόντων.
Το αεροπλάνο των Μαλαισιανών Αερογραμμών μετέφερε 227 επιβάτες και 12 άτομα πλήρωμα και λίγο μετά την απογείωσή του στις 8 Μαρτίου 2014 από την Κουάλα Λουμπούρ, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς. 
Η αναζητήσεις δεν απέφεραν πολλά στοιχεία και αυτό στάθηκε αφορμή να διατυπωθούν αρκετές θεωρίες συνωμοσίας, ενώ προκάλεσαν μεγάλες αντιδράσεις των οικογενειών των εξαφανισμένων. 
Από τα τρία επεισόδια, το πρώτο αναφέρεται στις ευθύνες του πιλότου, το δεύτερο βασίζεται στην έρευνα του δημοσιογράφου Τζεφ Γουάιζ, που ασχολήθηκε παράλληλα με μια ακόμα εξαφάνιση αεροσκάφους της ίδιας εταιρίας λίγο καιρό αργότερα και το τρίτο αναφέρεται στο ύποπτο φορτίο του αεροσκάφους την ημέρα της εξαφάνισης, το οποίο «ίσως δεν έπρεπε να φτάσει στο Πεκίνο».
Αρκετά ενδιαφέρον. (Κριτική μου στο myfilm)
INFO
Είδος: Σειρά, Ντοκιμαντέρ, 158΄
Χώρα: Ηνωμένο Βασίλειο, 2023
Σκηνοθεσία: Λουίζ Μάλκινσον
Προβάλλεται στο Netflix