16/2/23

Ταινίες από 16/2/2023 - Παρουσίαση και σχολιασμός

Παρουσίαση και σχολιασμός των ταινιών που προβάλλονται από σήμερα στις αίθουσες: Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος / 1976 / Close / Ξεκουράσου / Antman and the Wasp: Quantumania / Η παρέα των θαυμάτων
Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος - World War III
Αλληγορικό δράμα με ιστορικές και κοινωνικές προεκτάσεις. Ένας φτωχός και άστεγος εργάτης προσλαμβάνεται για την κατασκευή των σκηνικών σε μία ταινία με θέμα τις φρικαλεότητες του Χίτλερ κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, και του δίνεται ένας μικρός ρόλος, αλλά και η ευκαιρία να σώσει τη γυναίκα που αγαπά. Όταν ο μικρός αυτός ρόλος γίνεται πρωταγωνιστικός, η πραγματικότητα της ταινίας μπερδεύεται με την αληθινή ζωή, ο παραγωγός, ο σκηνοθέτης και οι βοηθοί του μετατρέπονται σε δυνάστες και η ζωή του εκτροχιάζεται με ανεπανόρθωτες συνέπειες. (Αναλυτική κριτική ΕΔΩ)
INFO
Είδος: Δράμα, Θρίλερ (117΄)
Χώρα: Ιράν (2022)
Σκηνοθεσία: Χουμάν Σεγιέντι
Παίζουν: Μόχσεν Ταναμπάντε, Μαχσά Χετζάζι, Νέντα Τζεμπραεϊλί, Ναβίντ Νοσράτι
Διανομή: Cinobo

1 9 7 6 
Πολιτικό και κοινωνικό δράμα με φόντο τη Χιλή του 1976, λίγο μετά την ανατροπή της κυβέρνησης Αλιέντε και την επιβολή του δικτατορικού καθεστώτος Πινοσέτ. Η Κάρμεν, μια γυναίκα της ανώτερης τάξης (Αλίν Κούπενχαϊμ), θα κληθεί να φροντίσει έναν τραυματισμένο αντικαθεστωτικό νεαρό, που ο ιερέας της ενορίας, πατήρ Ελίας (Νικόλας Σεπούλβεδα) την υποχρεώνει να κρύψει και να περιθάλψει. Η Κάρμεν τον φροντίζει νομίζοντας ότι είναι κάποιος κυνηγημένος που κρύβεται, αλλά εκείνος της εξηγεί: «δεν είμαι κοινός εγκληματίας» και εκείνη εκ των πραγμάτων πρέπει να πάρει τα ρίσκα της. (Αναλυτική κριτική ΕΔΩ)
INFO
Είδος: Δράμα (95΄)
Χώρα: Αργεντινή, Χιλή, Κατάρ (20220
Σκηνοθεσία: Manuela Martelli
Παίζουν: Aline Küppenheim, Nicolás Sepúlveda, Hugo Medina
Διανομή: Weirdwave

Close
Δράμα χαρακτήρων και ενηλικίωσης με θέμα την ταυτότητα και τη θέση στην κοινωνία. Δύο 13χρονα αγόρια, ο Ρεμί και ο Λεό, περνούν το καλοκαίρι τους παίζοντας και βοηθώντας τους γονείς του Λεό στις αγροτικές εργασίες. Κάνουν σχεδόν τα πάντα μαζί, αλλά στην αρχή της σχολικής χρονιάς η φιλία τους διακόπτεται εξαιτίας ενός βίαιου γεγονότος. Για να καταλάβει τι έχει συμβεί, ο Λεό στρέφεται στη μητέρα του φίλου του, γυρεύοντας απαντήσεις σε ερωτήματα μεγαλύτερα από την ηλικία του.
INFO
Είδος: Δράμα (105΄)
Χώρες: Βέλγιο, Ολλανδία, Γαλλία (2022)
Σκηνοθεσία: Λούκας Ντοντ
Παίζουν: Εντεν Νταμπρίν, Γκουστάβ Ντε Βελ, Έμιλι Ντεκέν
Διανομή: Ama Film

Ξεκουράσου – Bed rest
Ψυχολογικό θρίλερ, με φόντο το στρες από δύσκολη εγκυμοσύνη. Μετά από πολλές προσπάθειες, η Τζούλι Ρίβερς μένει τελικά έγκυος και μετακομίζει μαζί με τον άντρα της στο νέο τους σπίτι, έτοιμοι να ξεκινήσουν την οικογένεια τους. Ωστόσο, ένα γιορτινό βράδυ παίρνει μια αναπάντεχη τροπή και εκείνη καταλήγει στο νοσοκομείο. Αναγκασμένη να περάσει τις επόμενες οκτώ εβδομάδες στο κρεβάτι και με τον σύζυγό της να δουλεύει ατελείωτες ώρες, η μονοτονία της σύντομα θα αντικατασταθεί από ενοχλητικούς ήχους και απόκοσμες εικόνες.
INFO
Είδος: Θρίλερ, Τρόμου, Δράμα (90΄) 
Χώρα: ΗΠΑ (2022)
Σκηνοθεσία: Λόρι Έβανς Τέιλορ
Παίζουν: Μελίσα Μπαρέρα, Γκάι Μπάρνετ, Έντι Ίνκσετερ, Σεμπάστιαν Μπιλινγκσλέι-Ροντρίγκεζ
Διανομή: The Film Group

Antman and the Wasp: Quantumania
Ο Scott Lang και η Hope Van Dyne, μαζί με τους Hank Pym και Janet Van Dyne, εξερευνούν το Quantum Realm, όπου αλληλεπιδρούν με παράξενα πλάσματα και ξεκινούν μια περιπέτεια που ξεπερνά τα όρια αυτού που πίστευαν ότι ήταν δυνατό.
INFO
Είδος: Φαντασίας, Περιπέτεια (125΄)
Χώρα: ΗΠΑ (2023)
Σκηνοθεσία: Πέιτον Ριντ
Παίζουν: Πολ Ραντ, Εβάντζελιν Λίλι, Τζόναθαν Μέιτζορς, Κάθριν Νιούτον
Διανομή: Feelgood

Η παρέα των θαυμάτων – My fairy troublemaker
Η Βιολέτα είναι μια νεαρή μαθητευόμενη νεράιδα των δοντιών. Φλυαρεί διαρκώς και είναι αρκετά ισχυρογνώμων, αν και στην πραγματικότητα κατά βάθος είναι ανασφαλής επειδή ακόμη δεν ξέρει να χειριστεί καλά τη μαγεία. Όταν αποτυγχάνει στις τελικές εξετάσεις για νεράιδες, παίρνει την κατάσταση στα χέρια της  και μπαίνει λαθραία στον κόσμο των ανθρώπων με απρόσμενες συνέπειες και πολλές περιπέτειες.
INFO
Είδος: Animation, Περιπέτεια, Οικογενειακό (85΄)
Χώρες: Λουξεμβούργο, Γερμανία (2022)
Σκηνοθεσία: Καρολίν Όριγκερ
Μεταγλωττισμένο
Διανομή: Rosebud.21