5/12/22

Το όνομά μου είναι εκδίκηση - Il mio nome è vendetta

Με τίτλο που θυμίζει γουέστερν-σπαγγέτι, αυτή η παραγωγή του 2022 είναι μια περιπέτεια εκδίκησης για οικογενειακούς λόγους, αφού μετά τη δολοφονία της γυναίκας και του κουνιάδου του, ένας πρώην εκτελεστής της μαφίας και η κόρη του, σχεδιάζουν την εκδίκησή τους.
Ο Σάντο με τη σύζυγο Ίνγκριντ και την έφηβη κόρη τους Σοφία μένουν σε μια πλαγιά των ιταλικών βουνών και περνούν ήσυχα και ανώδυνα, με τον Σάντο να προειδοποιεί πάντα την κόρη του ότι δεν θέλει να τον φωτογραφίζουν. Εκείνη δεν τον ακούει και το φωτογραφίζει με το κινητό της κρυφά, αλλά η φωτογραφία διασχίζει τους αιθέρες και φτάνει στα μηχανήματα εντοπισμού των πρώην αφεντικών του που τον θέλουν νεκρό και κάνοντας την ταυτοποίηση  δίνουν εντολή για την εξόντωσή του. Οι δολοφόνοι θα φτάσουν στο «κρησφύγετο» -όπως αντιλαμβάνεστε- και στη βιασύνη τους να ξεμπερδεύουν τη δουλειά που τους έχει ανατεθεί, σκοτώνουν τη γυναίκα του και τον αδερφό της, ενώ τους ξεφεύγει η Σοφία, που είναι γρήγορη και ευέλικτη. Το μεγάλο αφεντικό θα λυσσάξει από την αποτυχία της αποστολής και θα τον κυνηγήσει με μεγαλύτερο μένος. Αναγκαστικά ο Σάντο με τη Σοφία «που έχει πέσει από τα σύννεφα» για το παρελθόν του πατέρα της, θα φύγουν και θα οργανώσουν την εκδίκησή τους.
Όλα γνωστά και πάνω σε γνωστή συνταγή. Ο Σάντο είναι πολύ σκληρός για πεθάνει και εκπαιδεύει τη Σοφία να γίνει μια νέα Νικίτα. Η συνταγή εκτελείται με συνέπεια και χωρίς παρενέργειες, μπορείτε δε να περάσετε 92΄ ευχάριστα και περιπετειώδη, με τη μικρή Τζινέβρα Φραντσεσκόνι να κερδίζει τις εντυπώσεις, από τη μετατροπή της σε αντιδραστική έφηβη σε οργανωτική μαχήτρια που θαυμάζει τον πατέρα της και δικαιολογεί τις παρούσες και αναδρομικά τις παρελθούσες πράξεις του. (Κριτική μου στο MYFILM)
INFO
Προβάλλεται μόνο στο Netflix
Είδος: Περιπέτεια,  Δράμα, Δράσης (92΄)
Χώρα: Ιταλία (2022)
Σκηνοθέτης: Κόσιμο Γκόμεζ 
Παίζουν: Αλεσάντρο Γκάζμαν, Τζινέβρα Φραντσεσκόνι, Ρέμο Τζιρόνε,