Καλό Πάσχα

Τα Πάθη του Χριστού σε peplum movies

25/12/22

A storm for Christmas... και καλά Χριστούγεννα

Για όσους έμειναν σπίτι, υπάρχει μια  νορβηγική μίνι σειρά έξι επεισοδίων των 35΄ περίπου, οι επιμέρους ιστορίες της οποίας διαδραματίζονται την προπαραμονή των Χριστουγέννων στο αεροδρόμιο του Όσλο, όπου άλλοι περιμένουν τους δικούς τους, άλλοι περιμένουν την πτήση τους και άλλοι μόλις έχουν αφιχθεί και ψάχνουν για μεταφορικό μέσο. Μόνον που όλων τα σχέδια ανατρέπονται, αφού όλες οι πτήσεις αναβάλλονται από μια σφοδρή χιονοθύελλα που λυσσομανάει έξω από τις χριστουγεννιάτικα στολισμένες αίθουσες του αεροδρομίου.
Το concept της σειράς "A storm for Christmas" δεν είναι άγνωστο σε όσους έχουν δει, για παράδειγμα τη σειρά "Home For Christmas" ή την ταινία "Love Actually". Περιλαμβάνει ιστορίες για όλα τα γούστα και για όλα τα μέλη της οικογένειας, υπερήλικα, ενήλικα και ανήλικα. Ιστορίες κωμικές, ή δραματικές, ή αισθηματικές και όλες μέσα στο χριστουγεννιάτικο κλίμα. Υπάρχει ο εργένης που είναι προετοιμασμένος (φορώντας βερμούδα) για διακοπές στη Μάλαγα, η διάσημη ποπ τραγουδίστρια με την αντζέντισσά της και τον σωματοφύλακα που έχουν μόλις αφιχθεί εκεί για μια συναυλία ενώπιον 12.000 ατόμων, όπως επίσης και ένας διάσημος με -φθίνουσα πορεία- πιανίστας για τη δική του συναυλία ενώπιον 32 ατόμων. Επίσης, υπάρχει μια μοναχική influencer που ενοχλεί τον κόσμο με τις εκπομπές της μέσω του iphone, όπως και ένας μοναχικός πιλότος που περιμένει την πτήση του, ενώ ανάμεσά τους κινείται μια ιερέας, ο μπάρμαν, ένας μαύρος Αη-Βασίλης που κάνει αυτή τη δουλειά για να συμπληρώσει το εισόδημά του και ένα κοριτσάκι που δραπετεύει από τους γονείς του που διαπληκτίζονται συνεχώς. Ο τρόπος που διασταυρώνονται οι ιστορίες όλων αυτών, δεν είναι πρωτότυπος βέβαια για τους παροικούντες στις κινηματογραφικές αίθουσες ή απέναντι από τις smart οθόνες τους, είναι όμως αρκετά σφιχτός και δεμένος και έτσι τα έξι επεισόδια μπορούν να σας κρατήσουν συντροφιά για μια βραδιά, με τα σχετικά διαλλείματα φυσικά.
Οι ερμηνείες είναι όλες σχετικά καλές για το θέμα που υπηρετούν, με δυο ηθοποιούς να έχουν συμμετάσχει και στη σειρά Home For Christmas (ο Dennis Storhøi που υποδύεται τον πιανίστα και Ida Elise Broch, που ερμηνεύει την ποπ τραγουδίστρια), ενώ το soundtrack δεν έχει πρόβλημα, αφού αποτελείται από γνωστά χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ή καλύπτεται από τη μουσική του αεροδρομίου που έχει σχέση με τις παραμονές των Χριστουγέννων. Βλέπεται ευχάριστα... και καλά Χριστούγεννα. 
INFO
Προβάλλεται στο Netflix
Είδος: Σειρά, Κομεντί (210΄)
Χώρα: Νορβηγία (2022)
Σκηνοθεσία: Per-Olav Sørensen
Παίζουν: Dennis Storhøi, Maibritt Saerens, Ida Elise Broch, Jan Gunnar Røise, Jon Øigarden, Ariadna Cabrol, Valter Skarsgård