29/11/22

Δεν είσαι η μητέρα μου – You are not my mother

Χλιαρό θρίλερ τρόμου, με φόντο τις ψυχολογικές καταστάσεις μιας έφηβης και τους αρχαίους μύθους και θρύλους που είναι αναγκασμένη να αντιμετωπίσει.
Η Άντζελα (Κάρολιν Μπράκεν), μητέρα της Σαρ εξαφανίζεται μυστηριωδώς αφήνοντας εγκαταλελειμμένο το αμάξι της με την πόρτα του συνοδηγού ανοιχτή διάπλατα, στη μέση ενός χωραφιού. Όταν το επόμενο βράδυ επιστρέφει στο σπίτι χωρίς καμία εξήγηση, είναι ξεκάθαρο για τη Σαρ (όχι όμως απόλυτα και τη γιαγιά της που φαίνεται πως κάτι γνωρίζει), ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά. Η μητέρα της μπορεί να φαίνεται και να ακούγεται η ίδια, αλλά η συμπεριφορά της είναι αλλοπρόσαλλη και τρομακτική συνάμα. 
Παρά το γεγονός ότι την Σαρ τη βασανίζουν εφιάλτες (είναι μοναχικό κορίτσι και αντιμετωπίζει bulling στο σχολείο της), έχει την περιέργεια να ερευνήσει και τι συμβαίνει με τη μητέρα της. Δεν θα είναι εύκολο…
Αν και πρόκειται για το ντεπούτο της Κέιτ Ντόλαν, το φιλμ δεν κυλάει και άσχημα, με τον υποβόσκοντα τρόμο να γίνεται με την πάροδο της ώρας πιο συγκεκριμένος και χειροπιαστός. Αλλά αυτό συμβαίνει προς το δεύτερο μέρος και αφού δείξουμε κάποια επιείκεια και ανοχή, στον αργό σκηνοθετικό ρυθμό του πρώτου.
Ενδιαφέρον, σκοτεινό, ατμοσφαιρικό φιλμ με μια σχετικά καλή ερμηνεία από τη νεαρή Χέιζελ Ντουπ, στο ρόλο της φορτισμένης ψυχολογικά Σαρ.
INFO
Προβολή: 1/12/2022 στους κινηματογράφους
Είδος: Θρίλερ, Τρόμου (93΄)
Χώρα: Ιρλανδία (2021)
Σκηνοθεσία: Κέιτ Ντόλαν
Παίζουν: Χέιζελ Ντούπε, Κάρολιν Μπράκεν, Τζόρνταν Τζόουνς
Διανομή: Neo Films