21/11/22

Το σχολείο του Καλού και του Κακού - The school for Good and Evil

Θεαματικό παραμύθι που κινείται, σε γενικές γραμμές, κάπου μεταξύ Χάρι Πότερ και Σταχτοπούτας.
Δύο φίλες που «μαζί δεν κάνουνε και χώρια δεν μπορούνε», η μικροκαμωμένη και ξανθούλα Σόφι (Σοφία Αν Καρούζο) και η ψηλή και μελαχρινή Άγκαθα (Σοφία Γουάλι), που ζει με τη μαμά της σε ένα εξοχικό σπίτι στο δάσος, όπου φτιάχνουν μαγικά φίλτρα, ξεφεύγουν από την καθημερινότητα μεταφερόμενες από μια περίεργη δύναμη σε μια μαγική χώρα όπου υπάρχει μια σχολή με δύο τμήματα εκπαίδευσης. Ένα στο οποίο εκπαιδεύονται οι Καλοί ήρωες των ιστοριών και το άλλο στο οποίο εκπαιδεύονται οι Κακοί. 
Οι περιπέτειες των δύο κοριτσιών ξεκινούν από την πρώτη μέρα στη σχολή (της οποίας ο διευθυντής ενσαρκώνεται από τον Λόρενς Φίσμπερν). Η Σόφι που θα ήθελε να είναι μια πριγκίπισσα του Καλού, πέφτει στο τμήμα του Κακού, το οποίο διευθύνεται από τη λαμπερή και οξύθυμη καθηγήτρια Λέσο (Σαρλίζ Θερόν) και η Άγκαθα που θα ήθελε να γίνει κακιά  μάγισσα, πέφτει στο τμήμα του Καλού, υπό την επίβλεψη της χαρούμενης και ευγενικής καθηγήτριας Ντόβι (Κέρι Γουάσινγκτον). Μετά από αυτό, μια είναι η επιθυμία τους: να φύγουν από εκεί όσο πιο γρήγορα μπορούν, για να μην ανατραπεί η ισορροπία μεταξύ Καλού – Κακού στις ιστορίες.
Τα ντεκόρ και τα κοστούμια σπαταλούνται πλούσια σ’ αυτή την παραγωγή, μαζί με τα εφέ που παγιδεύουν το μάτι, αλλά τι να το κάνεις; Παρά την ύπαρξη λαμπρών πρωταγωνιστών και της  Κέιτ Μπλάνσετ ως αφηγήτριας, η ταινία δεν κατορθώνει να κρατάει το ενδιαφέρον. Ακολουθεί τα στερεότυπα των ταινιών του είδους και παραμένει ένα επιφανειακό παραμύθι εν όψει των εορτών Χριστουγέννων. (Κριτική μου για το myfilm)
INFO
Προβάλλεται στο Netflix
Είδος: Περιπέτεια, Φαντασίας, Κομεντί (147΄)
Χώρα: ΗΠΑ (2022)
Σκηνοθεσία: Πολ Φέιγκ
Παίζουν: Σοφία Αν Καρούζο, Σοφία Γουάλι, Σαρλίζ Θερόν, Λόρενς Φίσμπερν, Κέρι Γουάσινγκτον, Μισέλ Γιεό, Κέιτ Μπλάνσετ (αφηγήτρια)