27/11/22

Devotion: Οι ήρωες των αιθέρων – Devotion

Μια ταινία για τη φιλία και την αφοσίωση, με φόντο την πραγματική ιστορία του πρώτου Αφροαμερικανού πιλότου Τζέσι Μπράουν και τη φιλία του με τον Τομ Χάντνερ. Δύο νεαρών πιλότων που γίνονται δεκτοί σε μια ελίτ αεροπορική μονάδα του ναυτικού.
Βρισκόμαστε στο 1950, καθώς ο Ψυχρός Πόλεμος απειλεί τη διεθνή ειρήνη. Ο Τομ Χάντνερ (Γκλεν Πάουελ), ένας κομψός και τυπικός Αμερικανός πιλότος γνωρίζεται με τον Αφροαμερικανό Τζέσι Μπράουν (Τζόναθαν Μέιτζορς), έναν παθιασμένο και ταλαντούχο πιλότο που τελικά θα είναι και ο πρώτος που θα πετάξει σε μάχη για το ναυτικό των ΗΠΑ.  
Η ταινία, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Άνταμ Μάκος, ακολουθεί στερεοτυπικά την πορεία των πολεμικών φιλμ (καμιά φορά και προπαγανδιστικών των -εξπέρ του- είδους Αμερικανών) διανθισμένη με θεαματικές πτήσεις και λεπτομέρειες «επί του πεδίου», χωρίς την οφειλόμενη διεισδυτικότητα στο χαρακτήρα του κεντρικού ήρωα και στη σχέση του με τον φίλο του. 
Οι φίλοι της ιπτάμενης δράσης, που περιμένουν κάτι σαν το «Top Gun» θα απογοητευτούν και ας παίζει ο Γκλεν Πάουελ, που έχει κάνει τη θητεία του και στο «Top Gun: Maverick» (2022). Η ταινία έχει ενδιαφέρον, αλλά δεν έχει νεύρο. (Κριτική μου στο myfilm)
INFO
Προβολή: από 1/12/2022 στους κινηματογράφους
Είδος: Δράμα, Πολεμική, Ιστορική (138΄)
Χώρα: ΗΠΑ (2022)
Σκηνοθεσία Τζ. Ντ. Ντίλαρντ
Παίζουν: Τζόναθαν Μέιτζορς, Γκλεν Πάουελ, Κριστίνα Τζάκσον, Τόμας Σαντόσκι
Διανομή: Odeon