Καλό Πάσχα

Τα Πάθη του Χριστού σε peplum movies

14/10/22

Crisis

Με τρεις παράλληλες ιστορίες και τέσσερα πέντε «δυνατά» ονόματα στο cast, αυτό το θρίλερ περιστρέφεται γύρω από τα οπιούχα και τις επιδράσεις τους στην κοινωνία και την οικονομία. Μια «κρίση» πολυεπίπεδη, αλλά επιφανειακή σε χαρακτήρες.
Ο Τζέικ Κέλι, πράκτορας της DEA (Άρμι Χάμερ) εργάζεται μυστικά ελπίζοντας να αποκαλύψει Αρμενιο-Καναδο-Αμερικανούς διακινητές ναρκωτικών που με άνεση διακινούν μεγάλες ποσότητες οπιοειδών στα Αμερικανο-καναδέζικα σύνορα. Η Κλερ Ράιμαν (Εβάντζελιν Λίλι) είναι μια αρχιτέκτων σε αποτοξίνωση, η οποία ζητά εκδίκηση όταν ο αγαπημένος της γιος αθλητής γυμνασίου βρίσκεται νεκρός με οπιούχα στον οργανισμό του. Τέλος, ο Δρ. Τάιρον Μπράουερ (Γκάρι Όλντμαν) που εργάζεται στα εργαστήρια ενός ιδιωτικού πανεπιστήμιου του Ντιτρόιτ, αντιμετωπίζει ένα ηθικό δίλημμα όταν τα αμφίβολα αποτελέσματα των πειραμάτων του για «το πρώτο μη εθιστικό παυσίπονο», θέτει τους ανθρώπους σε κίνδυνο, αλλά έχει λάβει υψηλή χρηματοδότηση και πρέπει να τελειώνει για να το «ρίξει στην αγορά» όπως-όπως.
Έχουμε αστυνομικό ενδιαφέρον με κάποια δράση, το δράμα της μητέρας που θέλει εκδίκηση, τα ηθικά διλλήματα του δόκτορα κατά της κοινωνίας και την εν γένει διαφθορά στο χώρο των φαρμακευτικών εταιριών. Κανονικά, με τέτοια θέματα και με αυτούς τους ηθοποιούς, θα έπρεπε να είναι πολύ ενδιαφέρον φιλμ, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί «σέρνεται». Ίσως επειδή είναι παραφορτωμένο σεναριακά. Ίσως και οι ερμηνείες δεν έχουν πολύ βάθος και κρίμα για τον Γκάρι Όλντμαν. Κρίμα επίσης, και για τον σεναριογράφο (και σκηνοθέτη) Νίκολας Τζαρέκι, ο οποίος στο πρώτο μέρος (αν εξαιρέσουμε τη σεκάνς με τη δράση στα χιονισμένα σύνορα στην αρχή του φιλμ) μας ζαλίζει με τους (και με μπόλικο διδακτισμό) διαλόγους. (Κριτική μου στο myfilm)
INFO
Προβάλλεται στο Netflix
Είδος: Θρίλερ, Δράμα (118΄)
Χώρες: (2021)
Σκηνοθεσία: Νίκολας Τζαρέκι
Παίζουν: Γκάρι Όλντμαν, Άρμι Χάμερ, Εβάντζελιν Λίλι, Γκρεγκ Κινίαρ, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Λουκ Έβανς, Λίλι-Ρόουζ Ντεπ
Σύνοψη Netflix: Οι ιστορίες ενός μυστικού πράκτορα της DEA, ενός πανεπιστημιακού ερευνητή και μιας μόνης μητέρας που πενθεί περιστρέφονται γύρω από τη φονική επιδημία οπιούχων.