5/8/22

Επανεμφάνιση – Pipa

Η Επανεμφάνιση είναι η τρίτη περιπέτεια της αστυνομικίνας Μανουέλα Πίπα Πελάρι, την οποία υποδύεται η Λουιζάνα Λοπιλάτο (έχουν προηγηθεί οι ταινίες «Αγνοούμενη» (2018, Perdida) και «Διαίσθηση» (2020, La curazonada) από την ίδια ομάδα σεναριογράφων και τον ίδιο σκηνοθέτη Αλεχάντρο Μοντιέλ, ο οποίος για άλλη μια φορά ακολουθεί την ίδια γραμμή όπως και στις προηγούμενες ταινίες. Νέο-γουέστερν και αργός ρυθμός, χωρίς παλμό και έξαρση.
Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από την Πίπα, η οποία δεν είναι πια η ίδια. Η αυστηρή, σκληρή και γενναία γυναίκα που υπηρέτησε στην Αστυνομία παραβιάζοντας κανόνες και κρατώντας σκοτεινά μυστικά αποφάσισε να αλλάξει τη ζωή της. Αφού άφησε τη δουλειά της ως ερευνήτρια και είχε μια αποτυχία πήγε να ζήσει με τη θεία της, Αλίσια Πελάρι, στη Λα Κεμπράδα, μια μικρή και απλή πόλη στη βόρεια Αργεντινή. Εκεί ενώ ζει μια ήσυχη ζωή, η εμφάνιση ενός πτώματος την παρασύρει, πάλι, στα μέρη από τα οποία πίστευε ότι είχε ξεφύγει.
Αστυνομικό και γουέστερν κάτω από τον Αργεντινό ήλιο και σε κοιλάδες και βουνά που θυμίζουν Αμερικανική Άγρια Δύση, το δράμα ξετυλίγεται με βραδείς ρυθμούς με την Λουιζάνα Λοπιλάτο να προσφέρει βαθυστόχαστα close-up, που δημιουργούνται από το παρελθόν και το παρόν που την καταδυναστεύουν και με αυτά τα στοιχεία δεσπόζει σε όλη τη διάρκεια του φιλμ απέναντι στους δεύτερους και τρίτους ρόλους. (Κριτική μου στο myfilm)
INFO
Προβάλλεται στο Netflix
Είδος: Αστυνομική, Δράμα, Μυστηρίου (115΄)
Χώρα: Αργεντινή (2022)
Σκηνοθεσία: Αλεχάντρο Μοντιέλ  
Παίζουν: Luisana Lopilato, Mauricio Paniagua, Benjamín Del Cerro
Σύνοψη: Χρόνια μετά τη μετακόμισή της σε μια απομακρυσμένη πόλη, η πρώην αστυνομικός Πίπα επιστρέφει στον σκοτεινό κόσμο που πίστευε ότι είχε αφήσει πίσω της. όταν εμφανίζεται ένα πτώμα στην ιδιοκτησία της.