5/8/22

Buba

Μαύρη κωμωδία με φόντο το εμπόριο ναρκωτικών και τους dealers, στην οποία ο Μπούμπα και ο αδελφός του Ότο προσπαθώντας να ξεφύγουν από τις μικροαπατεωνιές που κάνουν για να κερδίσουν λίγα ευρώ προκειμένου να επισκεφθούν το Χόλιγουντ και τη Ντίσνεϊλαντ, μπλέκουν με τους ντόπιους  μαφιόζους.
Το βασικό κωμικό στοιχείο της ταινίας είναι η αντιμετώπιση με μαζοχιστική διάθεση της ζωής, από τον Μπούμπα, ο οποίος για να του πάνε καλά τα πράγματα πρέπει να προκαλέσει πόνο στον εαυτό του, κάτι το οποίο αποτελεί πλεονέκτημα όταν πρόκειται να αγωνιστεί για την επιβίωσή του. Αντέχει στο ξύλο και τις κακουχίες προς μεγάλη έκπληξη των αντιπάλων του.
Πέραν αυτού του σεναριακού ευρήματος και τις αναφορές στον αμερικανικό κινηματογράφο, η ταινία δεν προσφέρει τίποτα περισσότερο από κάποιες στιγμές σκληρής βίας και χαβαλετζίδικων καταστάσεων που δύσκολα φέρνουν το χαμόγελο στα χείλη. (Κριτική μου στο myfilm)
INFO
Προβάλλεται στο Netflix
Είδος: Κομεντί (94΄)
Χώρα: Γερμανία (2022)
Σκηνοθεσία: Άρνε Φέλντχουσεν
Παίζουν: Μπγιάρνε Μάντελ, Γιόργκ Φρίντριχ, Ανίτα Βουλέσικα
Σύνοψη: Όταν ένας απατεώνας από μια μικρή πόλη ενώνεται με την τοπική μαφία μαζί με τον χειριστικό αδερφό του, η εμμονή του να ισορροπεί το κάρμα του γίνεται ξεκαρδιστικά βάναυση.