Καλό Πάσχα

Τα Πάθη του Χριστού σε peplum movies

3/7/22

Spiderhead: Υπό το βλέμμα της αράχνης - Spiderhead

Θρίλερ επιστημονικής φαντασίας, βασισμένο στο διήγημα Escape from Spiderhead του Τζορτζ Σόντερς, που θα το συνέκρινα μόνο με το «Νησί» (The island, 2005) του Μάικλ Μπέι με την Σκάρλετ Γιόχανσον και τον Γιούαν ΜακΓκρέγκορ.
Βρισκόμαστε στο εγγύς μέλλον, όταν προσφέρεται στους κατάδικους η ευκαιρία να εργαστούν εθελοντικά ως πειραματόζωα για να συντομεύσουν τις ποινές τους. Δουλειά τους, να δοκιμάζουν φαρμακευτικά προϊόντα που διαμορφώνουν ή μεταβάλλουν τα συναισθήματά τους. Επιστήμονας και εντολέας κάποιων αόρατων «ανωτέρων» είναι ο Άμπνεστι (Κρις Χέμσγουορθ), ο οποίος πιθανόν να κάνει και κατάχρηση εξουσίας κατά τα πειράματα. Τουλάχιστον αυτό υποψιάζεται ο εθελοντής Τζεφ (Μάιλς Τέλερ) που αρχίζει να αμφισβητεί την σκοπιμότητα των πειραμάτων και ξεκινά να ανακαλύψει την αλήθεια.
Καλή η ιδέα και καλά εκτελεσμένη, μέχρι τη μέση τουλάχιστον. Ο Χέμσγουορθ και ο Τέλερ είναι αρκετά καλοί, αλλά δεν φτάνει αυτό μόνο. Από την αρχή αντιλαμβάνεσαι ότι κάτι δεν πάει καλά, σ’ αυτή την υψηλής ασφάλειας κλινική (όπως και στο Νησί με τον ΜακΓκρέγκορ) και έχεις τη σχετική αγωνία, αλλά προσωπικά περίμενα κάτι παραπάνω εκτός από τα ηθικοπλαστικά περί επιστήμης για το καλό της ανθρωπότητας, που κάπου χάνει το στόχο. 
Η μουσική επιλογή πάντως και τα τραγούδια δημιουργούν καλοκαιρινή διάθεση και η ταινία είναι γενικά ανεκτή (Κριτική μου για το myfilm)
INFO
Προβάλλεται στο Netflix
Είδος: Θρίλερ, Επιστημονικής Φαντασίας (106΄)
Χώρα: ΗΠΑ (2022)
Σκηνοθεσία: Τζόζεφ Κοζίνσκι
Παίζουν: Κρις Χέμσγουορθ, Μάιλς Τέλερ, Τζόρνι Σμόλετ, Τες Χόμπριτζ, Μαρκ Πάγκιο
Σύνοψη Netflix: Ένας κρατούμενος σε μια φυλακή ύψιστης τεχνολογίας αρχίζει να αμφιβάλλει για τα φάρμακα ελέγχου των συναισθημάτων που δοκιμάζει, για μια φαρμακευτική ιδιοφυΐα.