Καλό Πάσχα

Τα Πάθη του Χριστού σε peplum movies

9/6/22

Σήμερα φτιάχνουμε τον κόσμο - Hoy se arregla el mundo – Today we fix the world

Ένα κωμικό οδοιπορικό αναζήτησης με δόσεις συγκίνησης και τρυφερότητας, που μας έρχεται από την Αργεντινή. 
Ο Ντέιβιντ Σαμαράς (τον υποδύεται ως γνήσιος ελληναράς ο Λεονάρντο Σμπαράλια), ο επονομαζόμενος και Γκριέγκο  είναι σταρ της αργεντίνικης trash tv. Η εκπομπή του (ένα talk show με τίτλο «Σήμερα φτιάχνουμε τον κόσμο») είναι ό,τι χειρότερο, έχει όμως μεγάλη θεαματικότητα. Φιλοξενεί κάθε πικραμένο που νοιάζεται για 15 λεπτά δημοσιότητας, αρκεί να εκθέσει τη διαφωνία του ή να έρθει σε σύγκρουση, με κάποιο άλλο πρόσωπο. Υποτίθεται, ότι ο Γκριέγκο βρίσκεται εκεί για να λύσει το πρόβλημά τους. Στην πραγματικότητα, όλα είναι σκηνοθετημένα και οι καλεσμένοι της εκπομπής είναι δευτεροκλασάτοι ηθοποιοί. 
Ο Ντέιβιντ Σαμαράς είναι σταρ και πλουτίζει, αλλά στην ιδιωτική του ζωή όλα είναι άνω κάτω. Διάφορες γυναίκες έρχονται και φεύγουν, ενώ η πιο σταθερή σχέση του, είναι αυτή με τον μικρό του γιο, που είναι αποτέλεσμα μιας περιστασιακής σχέσης. Όχι τόσο γιατί τον αγαπά, όσο επειδή είναι υποχρεωμένος να το κάνει, μετά από δικαστική απόφαση. Στην πραγματικότητα δε νοιάζεται για κανέναν εκτός από τον εαυτό του. Μέχρι που ένα γεγονός θα του ανατρέψει τη ρουτινιάρικη καλοπέραση. Η Σιλβίνα (Ναταλία Ορέιρο) μητέρα του εννιάχρονου γιού του Μπενίτο (Μπέντζαμιν Οτέρο), φεύγοντας ένα βράδυ από το στούντιο, ύστερα από ένα διαπληκτισμό, θα του αποκαλύψει πως ο μικρός Μπενίτο δεν είναι δικό του παιδί. Ο Γκριέγκο θα τρέξει να τη ρωτήσει ποιανού είναι, αλλά δυστυχώς εκείνη θα πέσει θύμα θανατηφόρου αυτοκινητικού δυστυχήματος. 
Ο Ντέιβιντ θα έχει πλέον να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα, αλλά και τον πανέξυπνο Μπενίτο, που αν και δεν τον εκτιμά ως πατέρα, ζητάει τη βοήθειά του για να βρει τον πραγματικό του πατέρα και ο ελληναράς θα βοηθήσει με απρόσμενες συνέπειες.
Ελληνικού ενδιαφέροντος κωμωδιούλα (Κριτική μου στο myfilm)
INFO
Προβάλλεται από 9/6/2022 στις αίθουσες 
Είδος: Κωμωδία, Δράμα (113΄) 
Χώρες: Ισπανία, Αργεντινή (2022)
Σκηνοθεσία: Άριελ Βίνογκραντ 
Παίζουν: Λεονάρντο Σμπαράλια, Μπέντζαμιν Οτέρο, Λουίς Λούκε, Ναταλία Ορέιρο   
Σύνοψη: Ο Δαυίδ Σαμαράς, γνωστός και με το παρατσούκλι «ο Έλληνας», είναι παραγωγός της δημοφιλούς εκπομπής «Σήμερα φτιάχνουμε τον κόσμο», στην οποία απλοί άνθρωποι επιλύουν τις διαφορές τους με τους συντρόφους τους, τους φίλους, τους συναδέλφους, τους γονείς και τα παιδιά τους. Ο ίδιος είναι ανύπαντρος με έναν 9χρονο γιο, για τον οποίο νιώθει περισσότερο νομική υποχρέωση παρά στοργή. Αυτό θα ανατραπεί, όταν λίγο πριν πεθάνει σε ατύχημα η μητέρα του αγοριού, θα του αποκαλύψει ότι δεν είναι δικό του παιδί. 
Διανομή: Weirdwave