Καλό Πάσχα

Τα Πάθη του Χριστού σε peplum movies

23/6/22

Νέες ταινίες από 23/6/2022

Παρουσίαση και σχολιασμός όλων των νέων ταινιών (και επαναλήψεων) που προβάλλονται από 23/6/2022 στις αίθουσες
Elvis 
Είδος: Δράμα, Βιογραφική, Μουσική (159΄)
Χώρα: ΗΠΑ (2022)
Σκηνοθεσία: Μπαζ Λούρμαν
Παίζουν: Όστιν Μπάτλερ, Τομ Χανκς, Ολίβια ΝτεΤζόνζι, Έλεν Τόμσον, Ρίτσαρντ Ρόξμπουργκ, Ντέιβιντ Γουένχαμ, Κέλβιν Χάρισον Τζούνιορ, Ξαβιέ Σάμιουελ, Κόντι Σμιτ-ΜακΦι, Ντάκρι Μοντγκόμερι, Λίον Φορντ, Κέιτ Μάλβανι, Γκάρεθ Ντέιβις, Τσαρλς Γκράουντς, Τζος ΜακΚόνβιλ, Άνταμ Νταν 
Σύνοψη: Η ιστορία του Έλβις Πρίσλεϊ (Όστιν Μπάτλερ) μέσα από το πρίσμα της πολύπλοκης σχέσης του με τον αινιγματικό μάνατζερ του, «Συνταγματάρχη» Τομ Πάρκερ (Τομ Χανκς). Ειπωμένη από την οπτική του Πάρκερ, η ταινία βυθίζεται στη σύνθετη δυναμική ανάμεσα στους δύο μέσα σε 20 χρόνια με φόντο μια Αμερική που χάνει την αθωότητα της. Κεντρική φιγούρα σε αυτή τη διαδρομή είναι η σύζυγος του Έλβις, η Πρισίλα Πρίσλεϊ (Ολίβια ΝτεΤζόνζι).
Διανομή: Tanweer
Σχόλιο: Ένα μουσικό έπος, μία αναπαράσταση διαφορετικών εποχών, ένα συγκινητικό μουσικό ταξίδι με σημαντικούς σταθμούς, ένας εντυπωσιακός φόρος τιμής στον τραγουδιστή-ορόσημο, που άλλαξε τους όρους του θεάματος στην παγκόσμια ποπ κουλτούρα.

Ο επιθεωρητής Μαιγκρέ και το μυστήριο της νεκρής κοπέλας – Maigret
Είδος: Κοινωνική, Μυστηρίου (88΄)
Χώρα: Γαλλία (2021)
Σκηνοθεσία: Πατρίς Λεκόντ
Παίζουν: Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Ορόρ Κλεμάν, Μπερτράντ Πονσέτ, Ζαντ Λαμπέστ, Ερβέ Πιέρ, Μελανί Μπερνιέρ, Πιέρ Μούρ
Σύνοψη: Μια κοπέλα θα βρεθεί νεκρή σε μια πλατεία του Παρισιού, φορώντας ένα βραδινό φόρεμα. Ο επιθεωρητής Μαιγκρέ θα πρέπει αρχικά να ανακαλύψει την ταυτότητα της κοπέλας και έπειτα να ανασυνθέσει τις τελευταίες μέρες της ζωής της ώστε να βρει τον δολοφόνο (Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Ζορζ Σιμενόν «Ο Μαιγκρέ και η νεκρή κοπέλα»
Διανομή: Spentzos Film
Σχόλιο: Ατμοσφαιρική ταινία μυστηρίου για υπομονετικούς θεατές και φίλους του επιθεωρητή Μαιγκρέ και του Ζεράρ Ντεπαρντιέ, που τον υποδύεται. (Αναλυτική κριτική ΕΔΩ)

Νεκρό τηλέφωνο – The black phone
Είδος: Θρίλερ, Τρόμου (102΄)
Χώρα: ΗΠΑ (2021)
Σκηνοθεσία Σκοτ Ντέρικσον 
Παίζουν: Ίθαν Χοκ, Μέισον Τέιμς, Μάντελεν ΜακΓκρο, Τζέρεμι Ντέιβις, Τζέιμς Ράνσον
Σύνοψη: Ο Φίνεϊ, ένα ντροπαλό αλλά έξυπνο 13χρονο αγόρι, απάγεται από έναν σαδιστή δολοφόνο και παγιδεύεται σε ένα κλειδωμένο υπόγειο όπου οι κραυγές δεν ακούγονται πουθενά. Όταν ένα αποσυνδεδεμένο τηλέφωνο στον τοίχο αρχίζει να χτυπά, ο Φίνεϊ ανακαλύπτει ότι μπορεί να ακούσει τις φωνές των προηγούμενων θυμάτων του δολοφόνου. Οι νεκροί όμως θέλουν να βεβαιωθούν ότι αυτό που τους συνέβη δεν θα συμβεί και στον μικρό ήρωα.
Διανομή: Tulip
Σχόλιο: Μεταφυσικό θρίλερ τρόμου με πρωταγωνιστή τον τέσσερις φορές υποψήφιο για Oscar, Ίθαν Χοκ σε ένα τρομακτικό ρόλο πέραν των συνηθισμένων από την καριέρα του

Αγέλη προβάτων - Pack of sheep
Είδος: Δράμα, Αστυνομική (113΄)
Χώρες: Ελλάδα, Σερβία, Αλβανία (2021)
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Κανελλόπουλος
Παίζουν: Δημήτρης Λάλος, Άρης Σερβετάλης, Γιάννης Βασιλώττος, Λευτέρης Πολυχρόνης, Δημήτρης Λιόλιος, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Κωνσταντίνος Σειραδάκης, Κίμωνας Κουρής, Γιώργος Βαλαής, Βιβή Πέτση, Δήμητρα Κούζα, Armando Dauti, Ντίνος Ποντικόπουλος, Βασίλης Βασιλάκης, Κατερίνα Ρουσιάκη, Μηνάς Μαθέας
Σύνοψη: Ο Θανάσης αδυνατεί να ξεπληρώσει το χρέος του στον Στέλιο. Όταν μαθαίνει πως κι ο Αποστόλης βρίσκεται στην ίδια θέση, του ζητά να συμμαχήσουν για να πετύχουν μια καλύτερη συμφωνία με τον Στέλιο. Κι ενώ βρίσκει κι άλλους πρόθυμους να τον ακολουθήσουν, δύο νεαροί μικροεγκληματίες φτάνουν στην πόλη για να εκφοβίσουν αυτούς που χρωστούν στον τοκογλύφο.
Διανομή: Cinobo
Σχόλιο: Σύγχρονο φιλμ νουάρ και ταυτόχρονα ελληνικό γουέστερν, που τον περασμένο Νοέμβριο απέσπασε το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και τώρα είναι υποψήφιο για 10 Βραβεία Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. (Αναλυτική κριτική ΕΔΩ)

Αφήνοντας το Λας Βέγκας - Leaving Las Vegas
Είδος: Δράμα, Αισθηματική (1995)
Χώρα: ΗΠΑ (111΄)
Σκηνοθεσία: Μάικ Φίγκις
Παίζουν: Νίκολας Γκέιτζ, Ελίζαμπεθ Σιού
Σύνοψη: Ο Μπεν Σάντερσον, ένας σεναριογράφος του Χόλιγουντ που έχασε τα πάντα λόγω του αλκοολισμού του, φτάνει στο Λας Βέγκας για να πιει μέχρι θανάτου. Εκεί, γνωρίζει και συνάπτει ένα άβολο σύμφωνο φιλίας και μη παρέμβασης με την πόρνη Σέρα
Διανομή: Bibliotheque
Σχόλιο: Πεσιμιστικό αισθηματικό δράμα που χάρισε ένα Όσκαρ στον Νίκολας Γκέιτζ
(Από τη μόνιμη σελίδα μου στην Αμαρυσία)