24/5/22

Thar

Βίαιο αστυνομικό θρίλερ από την Ινδία με στοιχεία noir και γουέστερν.
Βρισκόμαστε στο Ρατζαστάν στη δεκαετία του ‘80 και το φιλμ ακολουθεί τον επιθεωρητή Σουρέκχα (Ανίλ Καπούρ) μιας πόλης στην έρημο Thar, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν, ο οποίος αναλαμβάνει να λύσει το μυστήριο βίαιων δολοφονιών που έχουν συμβεί στην πόλη. 
Κατά τη διάρκεια της έρευνάς του θα πέσει πάνω στον έμπορο αντικών και αρχαιοτήτων Σιντάρτ (Χαρσαβαρντάν Καπούρ) έναν άνθρωπο, που ξεχωρίζει και έχει μετακομίσει εκεί για εξερευνητικές εργασίες, αλλά κρύβει περισσότερα από όσα φαίνονται.
Το εξαιρετικά βίαιο αυτό φιλμ, με επιρροές από τον Σέρτζιο Λεόνε, έχει γυριστεί με όλους τους κανόνες του είδους κάτω από τον καυτό ήλιο της ερήμου και με σκληροτράχηλα αυτοκίνητα αντί για άλογα και σκηνές δράσης αντάξιες των δυτικών γουέστερν. Όμως το σενάριο και οι χαρακτήρες δεν προσφέρουν κάτι το ιδιαίτερο (είναι και προβλέψιμο).
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η φωτογράφηση και τα κάδρα της Σρεγιά Ντεβ Ντουμπέ που αναδεικνύουν το άνυδρο τοπίο.
Βλέπεται με ενδιαφέρον, λόγω της προέλευσής του, αλλά θέλει προσοχή στις βίαιες σκηνές από τους ευαίσθητους χαρακτήρες. (Κριτική μου στο myFilm)
INFO
Προβάλλεται στο Netflix από 6/5/2022
Είδος: Θρίλερ, Δράσης (108΄)
Χώρα: Ινδία (2022)
Σκηνοθεσία: Ρατζ Τσινγκ Τσαουντάρι 
Παίζουν: Ανίλ Καπούρ Inspector Surekha Singh, Χαρσαβαρντάν Καπούρ Siddharth Kumar, Φατίμα Σάνα Σάιχ Chetna, Ζιτέντρα Ζοσί Panna
Σύνοψη Netflix: Ένας βετεράνος αξιωματικός βρίσκει την ευκαιρία να αποδείξει τι αξίζει όταν δολοφονίες και τα αποκρουστικά βασανιστήρια ενός ξένου συγκλονίζουν μια ήσυχη πόλη.