23/3/22

Windfall

Windfall = 1) κάτι (όπως ένα δέντρο ή ένα φρούτο) που έπεσε κάτω από τον άνεμο 2) ένα απροσδόκητο, μη κερδισμένο ή ξαφνικό κέρδος ή πλεονέκτημα.
Στην ερμηνεία νούμερο 2 πατάει η ταινία. Ένα θρίλερ ομηρίας στο ηλιόλουστο εξοχικό περιβάλλον της Καλιφόρνια, στο οποίο αν έκανα εγώ το μοντάζ θα κρατούσα το πρώτο τέταρτο και το τελευταίο της ταινίας και θα έφτιαχνα ένα μικρού μήκους θρίλερ για πολύ γερά νεύρα. 
Υπάρχει ένα εκπληκτικό εξοχικό σπίτι που το έχει βάλει στο μάτι ο Τζέισον Σίγκελ, ο οποίος θέλει να κλέψει και να φύγει με την ησυχία του γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχουν κάμερες ασφαλείας, ίσως μάλιστα να σκεφτόταν να έριχνε και κάποιον υπνάκο. 
Λίγα λεπτά όμως από την εισβολή του, καταφθάνει το ζευγάρι που είναι απολαυστικό. Ο (μιλάμε για πάρα πολλά λεφτά) σύζυγος είναι ο Τζέσι Πλέμονς που δεν τον έχετε ξεχάσει από το «Η εξουσία του σκύλου» και η (βαρεμένη, αλλά τον αντέχει λόγω των εκατομμυρίων του) σύζυγος, η Λίλι Κόλινς που δεν την έχετε ξεχάσει ως Έμιλι από το σήριαλ «Η Έμιλι στο Παρίσι».
Ενδιάμεσα, εμφανίζεται και ο Μεξικανός κηπουρός (Όμαρ Λέιβα) που μένει εκεί κοντά. Ένας μάλλον αδήλωτος μετανάστης από αυτούς που περνούν τα συρματοπλέγματα του Τραμπ και που παραμένει πιστός και αφοσιωμένος στον εκατομμυριούχο του.
Το ζευγάρι θα κάνει ό,τι μπορεί για να προσθέσει τον εισβολέα στο κλαμπ των εκατομμυριούχων, ώστε να σηκωθεί να φύγει και «δεν σε ξέρω δεν με ξέρεις», αλλά αυτός επιμένει. Και όλα θα πάνε στραβά… 
Οι ερμηνείες δεν είναι κακές, το σενάριο έχει πρωτοτυπία και υποδόριο χιούμορ αλλά ο ρυθμός εξέλιξης κάπου με χάλασε. Γενικά όμως η ταινία βλέπεται με ενδιαφέρον. (Κριτική μου στο MyFilm)
INFO
Προβάλλεται στο Netflix
Είδος: Θρίλερ, Δράμα (92΄)
Χώρα: ΗΠΑ (2022)
Σκηνοθεσία: Τσάρλι Μακ Ντάουελ
Παίζουν: Τζέισον Σίγκελ, Λίλι Κόλινς, Τζέσε Πλέμονς, Όμαρ Λέιβα
Σύνοψη: Ένας άντρας κάνει διάρρηξη στο εξοχικό ενός δισεκατομμυριούχου, αλλά η κατάσταση βγαίνει εκτός ελέγχου όταν το ζευγάρι επιστρέφει στο εξοχικό απρόσμενα.