13/3/22

Σαββατοκύριακο στην Κροατία – The weekend away

Απροσδόκητο θριλεράκι από την ιστορία μιας κοπέλας που πάει στην Κροατία για ένα Σαββατοκύριακο με μια φίλη της που είναι  ήδη εγκατεστημένη εκεί και ύστερα από το πρώτο ξενύχτι, θεωρείται ένοχη του θανάτου της φίλης της.
Η Μπεθ (Λέιτον Μίστερ) φτάνει στην Κροατία και την υποδέχεται η φίλη της Κέιτ (Κριστίνα Γουλφ)  με διάθεση να την ξεναγήσει τόσο στην περιοχή, όσο και στα ξενυχτάδικα. Η παρέα πάει καλά μέχρι το βράδυ που ξεσαλώνουν παρέα. Όμως το επόμενο πρωί η Μπεθ ξυπνά με δυνατό hangover και σχετική αμνησία. Ψάχνει την Κέιτ, όμως εκείνη βρίσκεται νεκρή και οι υποψίες της αστυνομίας πέφτουν όλες πάνω στην Μπεθ, η οποία πλέον προσπαθεί να αποδείξει ότι είναι αθώα, με τη βοήθεια φίλων της Κέιτ (Ζίαντ Μπάκρι και Λιούκ Νόρις), οι οποίοι γνωρίζουν κάτι παραπάνω γι’ αυτήν απ’ ότι η Μπεθ που ήταν κολλητή της.
Η ταινία ακολουθεί τη γνωστή συνταγή (αθώα, ύποπτη για φόνο σε ξένη χώρα) με κορυφούμενο suspense και τη σκηνοθέτρια Κιμ Φάραντ να διεκπεραιώνει τυπικά το σενάριο (που όμως έχει ανατροπές και ξεδιπλώνει σιγά-σιγά τις πτυχές του μυστηρίου), αναδεικνύοντας μάλιστα κάποια τοπία της Κροατίας. 
Οι ερμηνείες δεν προσφέρουν κάτι το εξαιρετικό και η ταινία βλέπεται με σχετικό ενδιαφέρον.
INFO
Προβάλλεται στο Netflix
Είδος: Θρίλερ, Μυστηρίου, Δράμα (91΄)
Χώρα: ΗΠΑ (2022)
Σκηνοθεσία: Κιμ Φαράντ 
Παίζουν: Λέιτον Μίστερ, Κριστίνα Γουλφ, Ζίαντ Μπάκρι, Λιούκ Νόρις, Αμάρ Μπούκβικ
Σύνοψη: Όταν η κολλητή της εξαφανίζεται σε ένα ταξίδι μόνο για κορίτσια στην Κροατία, η Μπεθ σπεύδει να ανακαλύψει τι έγινε. Όμως κάθε στοιχείο οδηγεί σε μια νέα εφιαλτική πλάνη.