16/2/22

Είναι παγίδα! – Incastrati - Framed

Κωμική σειρά από την Ιταλία με το δίδυμο Σαλβατόρε Φικάρα και Βαλεντίνο Πικόνε που τους είχαμε δει στον κινηματογράφο στην ταινία «Τα παράπονά σας στο δήμαρχο». 
Στη σειρά αυτή των έξι επεισοδίων των 30΄ περίπου ο Βαλεντίνο και ο Σαλβατόρε είναι δύο άτυχοι τεχνικοί τηλεοράσεων που βρίσκονται τυχαία στον τόπο ενός εγκλήματος. Για να αποφύγουν να καταλήξουν οι βασικοί ύποπτοι για το φόνο, χρησιμοποιούν τις γνώσεις τους από αστυνομικές τηλεοπτικές σειρές για να καθαρίσουν τον τόπο του εγκλήματος και να φύγουν ανενόχλητοι.
Δυστυχώς γι’ αυτούς, μια σειρά από ατυχή γεγονότα και διάφορες συμπτώσεις θα τους σπρώξουν πιο βαθιά στην υπόθεση, στην οποία εμπλέκεται και η τοπική μαφία. Ξέχωρα από το γεγονός ότι ο δολοφονημένος, όπως θα αποκαλυφθεί αργότερα, ήταν και εραστής της Έστερ συζύγου του Σαλβατόρε.
Φαρσοκωμωδία μεσογειακής φύσεως (ξέρετε τώρα: δυνατές φωνές, γκριμάτσες, χειρονομίες κλπ), που σε εμάς τους παλιότερους φέρνει στο νου τις κωμωδίες των Φράνκο Φράνκι και Τσίτσο Ινγκρατσία, αλλά στο πιο συγκρατημένο.
Βλέπεται ευχάριστα, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις και είναι σύντομη. Προς το παρόν. Διότι απ’ ότι φάνηκε, θα ακολουθήσει και άλλη σεζόν. Δεν ξέρω εάν θα έχει το ίδιο ενδιαφέρον… (Κριτική μου στο MyFilm)
INFO
Προβάλλεται στο Netflix
Είδος: Σειρά, Κωμωδία, Αστυνομική (6 επεισόδια των 30΄)
Χώρα: Ιταλία (2022)
Δημιουργοί: Λεονάρντο Φάσολι, Μανταλένα Ράφαλι
Παίζουν: Σαλβατόρε Φικάρα, Βαλεντίνο Πικόνε, Άνα Φάβελα
Σύνοψη: Δυο τεχνικοί τηλεοράσεων επισκέπτονται ένα σπίτι στο οποίο έχει προηγηθεί φόνος. Όσο προσπαθούν να αποφύγουν να θεωρηθούν ύποπτοι για το φόνο, τόσο περισσότερο μπλέκουν σε απρόσμενους μπελάδες.