19/1/22

Playlist

Τρυφερή ασπρόμαυρη κομεντί γύρω από την αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής συναισθηματικά  και επαγγελματικά.
Χωρίς να αντιλαμβάνομαι πλήρως τους λόγους που οδήγησαν τον σκηνοθέτη να γυρίσει σε άσπρο-μαύρο αυτή την ταινία, θεωρώ ότι τουλάχιστον η Σάρα Φορεστιέ κρατάει πάνω της ένα –στερεότυπο- σενάριο, που έχει ως κύριο άξονα τις ανασφάλειες των 30άρηδων και το άγχος τους όχι μόνο να επιβιώσουν σε μια σύγχρονη μεγαλούπολη όπως είναι το Παρίσι, αλλά και να καταξιωθούν στηριζόμενοι στα όνειρά τους. 
Η Σάρα Φορεστιέ είναι υπέροχη στο ρόλο της Σοφί, που άλλα ονειρεύεται και άλλα της προκύπτουν, στο χώρο της κουλτούρας που θέλει να εισχωρήσει, αλλά δεν σώζει το φιλμ, που αν είχε χρώμα τουλάχιστον θα αναδείκνυε πραγματικά την Πόλη του Φωτός και την πολυχρωμία... του κύκλου του βιβλίου. 
Ενδιαφέρον. (Κριτική μου στο MyFilm)
INFO
Είδος: Κωμωδία, Αισθηματική (84΄)
Χώρα: Γαλλία (2021)
Σκηνοθεσία: Νιν Αντικό
Παίζουν: Σάρα Φορεστιέ, Λετίσια Ντος, Μπερτράν Μπελέν, Πιέρ Λοτέν
Σύνοψη: Η 30χρονη Σοφί μόλις έμαθε ότι πήρε τη δουλειά σε έναν διάσημο εκδοτικό οίκο στο Παρίσι. Το όνειρό της; Όχι ακριβώς. Θα προτιμούσε να δει τη δική της δουλειά να κυκλοφορεί σε βιβλίο. Όταν λέει στον φίλο της τον Ζαν ότι είναι έγκυος, γίνεται χαμός. Χωρίζουν, και η Σοφί πρέπει να πιάσει πάλι δουλειά σαν σερβιτόρα, όπως η φίλη της η Ζυλιά, που είναι ανερχόμενη ηθοποιός. Πώς μπορεί κανείς να επιβιώσει στο Παρίσι υπό αυτές τις συνθήκες; 
Προβάλλεται στο Cinobo