Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα

Τα Πάθη του Χριστού σε peplum movies

22/12/21

The Matrix Resurrections

Το επόμενο κεφάλαιο της πρωτοποριακής κινηματογραφικής σειράς, που αποτέλεσε ορόσημο, καθιερώνοντας ένα δικό της κινηματογραφικό είδος στην κατηγορία της επιστημονικής φαντασίας. Η νέα ταινία φέρνει και πάλι κοντά τον Κιάνου Ριβς με την Κάρι-Αν Μος στους ρόλους του Νίο και της Τρίνιτι, αντίστοιχα, αλλά αυτή τη φορά κάτω από άλλες συνθήκες και πραγματικότητες, που δεν απέχουν από τη σημερινή εποχή. Η μία είναι η καθημερινότητα. Η άλλη κρύβεται πίσω της. 
Για να ανακαλύψει αν η δική του πραγματικότητα υπάρχει πραγματικά ή είναι ένα νοητικό κατασκεύασμα, για να γνωρίσει τον πραγματικό του εαυτό, ο κύριος Άντερσον (Κιανού Ριβς) πρέπει να ακολουθήσει ξανά τον λευκό λαγό. Και αν ο Τόμας ή ο Νίο έχει μάθει κάτι καλά, είναι ότι αυτή η επιλογή, ακόμα κι αν είναι ψευδαίσθηση, είναι ο μόνος τρόπος για να βγει ή να μπει στο Matrix. Φυσικά, ο Νίο ξέρει ήδη τι πρέπει να κάνει. Αυτό που δεν ξέρει ακόμα είναι ότι το Matrix έχει ισχυροποιηθεί και έχει γίνε πιο επικίνδυνο από ποτέ. Όλα αυτά του θυμίζουν –αλλά και μας θυμίζουν- κάτι. Ουσιαστικά, έχουμε ένα Déjà vu.
Ο Κιάνου Ριβς παίζει πάλι το διπλό ρόλο του Τόμας Άντερσον / Νίο, του ανθρώπου που κάποτε ξέφυγε από το Matrix και έσωσε την ανθρωπότητα και που για μια ακόμα φορά πρέπει να διαλέξει ποιο μονοπάτι θα ακολουθήσει και η Κάρι-Αν Μος ενσαρκώνει τη θρυλική πολεμίστρια Τρίνιτι… ή μήπως είναι η Τίφανι, μία σύζυγος και μητέρα τριών παιδιών που ζει στα προάστια και τρέφει πάθος για μηχανές; Μαζί τους ο Γιαχία Αμπντούλ-Ματίν παίζει τον σοφό και περπατημένο Μορφέα που, όπως πάντα, καθοδηγεί τον Νίο, ο οποίος καλείται να εκπληρώσει τον σπουδαίο σκοπό του σε ένα μοναδικό ταξίδι αυτογνωσίας.
Μιλώντας για το έργο η Λάνα Γουατσόφσκι λέει: «Το καλλιτεχνικό μου έργο έχει συναισθηματικό έρεισμα. Οι σκέψεις μου οδηγούνται από το συναίσθημα και την επιθυμία να μιλήσω από καρδιάς στις καρδιές των άλλων. Αυτό γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο στην καριέρα μου. Το Cloud Atlas ήταν πρωτοποριακό για μένα καλλιτεχνικά. Και μετά, η σειρά Sense8 ήταν ίσως ό,τι πιο αυτοβιογραφικό έχω κάνει. Ήθελα να μεταφέρω το ίδιο συναίσθημα στην τριλογία Matrix. Αυτή η τριλογία έχει να κάνει με την αγάπη, τον αγώνα των ανθρώπων, το νόημα της ζωής. Με απασχολούσαν πολύ αυτά όταν ήμουν νέα. Ήθελα αυτό τον παλιότερο εαυτό, αυτό το παλιότερο συναίσθημα να είναι κομμάτι της τριλογίας. Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο επιστρέφω».
INFO
Προβάλλεται από 23/12/2021
Είδος: Δράσης, Περιπέτεια, Επιστημονικής Φαντασίας (148΄)
Χώρα: ΗΠΑ (2021)
Σκηνοθεσία: Λάνα Γουατσόφσκι 
Παίζουν: Κίανου Ριβς, Κάρι-Αν Μος, Κριστίνα Ρίτσι, Γιάχια Αμπντούλ-Μάτιν ΙΙ, Τζέντα Πίκετ Σμίθ, Τζέσικα Χένγουικ, Νιλ Πάτρικ Χάρις, Τζόναθαν Γκροφ 
Η τέταρτη συνέχεια του πρωτοποριακού franchise που επαναπροσδιόρισε το είδος της επιστημονικής φαντασίας. Η νέα ταινία ενώνει ξανά τους αρχικούς πρωταγωνιστές Κιάνου Ριβς και Κάρι-Αν Μος στους εμβληματικούς ρόλους που έκαναν διάσημους, τον Νίο και την Τρίνιτι.
Διανομή: Tanweer