26/11/21

Hellbound

Σειρά τρόμου και μυστηρίου (των έξι επεισοδίων με προοπτική δεύτερης σεζόν, εάν δεν πάει άπατη) με κοινωνικο-θρησκευτικές προεκτάσεις.
Μια ιστορία από τη Νότια Κορέα με πρωτότυπη ιδέα, η οποία όμως ξεφουσκώνει γρήγορα. Τεράστια μαυριδερά και καπνίζοντα όντα που εμφανίζονται από το πουθενά, κυνηγούν κάποιους για να τους στείλουν στην κόλαση.
Η πρώτη σκηνή εντυπωσιάζει. Ένας νεαρός πίνει αμέριμνος τον καφέ του σε μια καφετέρια, όταν λαβαίνει μήνυμα στο κινητό του ότι του απομένουν λίγα λεπτά ζωής. Μέχρι να καταλάβει ότι δεν πρόκειται περί φάρσας βρίσκεται κυνηγημένος από τρία όντα, τα οποία στο διάβα τους καταστρέφουν ό,τι βρουν μπροστά τους, αλλά χωρίς νεκρούς. Η αποστολή τους είναι μόνον αυτός. Τον πιάνουν και τον καίνε ζωντανό μπροστά στον έκπληκτο κόσμο, που αντί να σπεύδει σε βοήθεια βγάζει τα κινητά του και βιντεοσκοπεί. Έτσι είναι αυτά.
Σε λίγες ώρες τα μέσα ενημέρωσης έχουν δεχθεί τα βιντεάκια και έχουν θέμα για τις ειδήσεις των οκτώ, αλλά υπάρχει και η ανησυχία για την προέλευση των τριών όντων. Εξωγήινοι; Άγγελοι της κόλασης; Κατασκευές εργαστηρίου; Διότι μεταμφιεσμένοι δεν μπορούν να είναι. Το θέμα είναι πανέξυπνο, ιδιαίτερα όταν εμφανίζεται η θρησκευτική ομάδα The New Truth, η Νέα Αλήθεια.
Αυτά τα υπερφυσικά γεγονότα προκαλούν μεγάλο χάος και επιτρέπουν στη Νέα Αλήθεια να αποκτήσει επιρροή σ’ αυτούς που είναι πάντα έτοιμοι να πιστέψουν θεωρίες συνωμοσίας. Μερικοί άνθρωποι, ωστόσο, γίνονται καχύποπτοι για τις δραστηριότητες της ομάδας και αρχίζουν να ερευνούν το θέμα. Οπότε τα υπόλοιπα επεισόδια χαλαρώνουν, κάνουν κοιλιά όπως λέμε και κάπου αρχίζει η βαρεμάρα από τους διαλόγους και τις θεωρίες. Η δράση περιορίζεται και τα υπερφυσικά σχεδόν εξαφανίζονται, υπέρ των μηνυμάτων περί πίστης και θρησκειών που και αυτά χάνουν τη σοβαρότητά τους μέσα στο κορεάτικο σπλάτερ. (Κριτική μου στο MyFilm)
INFO
Προβάλλεται  από 19/11/2021 στο Netflix
Είδος: Φαντασίας, Θρίλερ, Τρόμου (σειρά 6 επεισοδίων των 25΄)
Χώρα: Νότια Κορέα (2021)
Σκηνοθεσία: Σανγκ-χο Γέον
Παίζουν: Γιού Άι Ιν, Κιμ Χουν Τζου, Γέο Μινκ Παρκ
Σύνοψη: Απόκοσμα όντα στέλνουν ανθρώπους στην κόλαση, προκαλώντας έτσι την άνοδο μιας θρησκευτικής ομάδας, που βασίζεται στην ιδέα της θεϊκής δικαιοσύνης.