Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα

Τα Πάθη του Χριστού σε peplum movies

10/9/21

Sweet girl

Τυπική ιστορία εκδίκησης με λίγη δράση παραπάνω και λιγότερο κήρυγμα για τα παιχνίδια των φαρμακευτικών εταιριών εις βάρος των ασθενών, τη διαφθορά των πολιτικών που τις καλύπτουν και του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας.
Το λίγο ενδιαφέρον της ταινίας κρατάει η σχέση πατέρα (Τζέισον Μομόα) και κόρης (Ιζαμπέλα Μέρσεντ), όπου αυτός θέλει να εκδικηθεί αυτούς που θεωρεί υπεύθυνους για το θάνατο της γυναίκας του, η οποία πέθανε όταν το φάρμακο που θα την έσωζε, αποσύρθηκε από την εταιρία για λόγους οικονομικών συμφερόντων.
Στον αγώνα του αυτό τον ακολουθεί η κόρη του, η οποία ακολουθώντας τον πατέρα της, διαμορφώνει ανάλογο χαρακτήρα.
Τα στερεότυπα των ταινιών δράσης είναι άφθονα, οι χορογραφίες των μαχών ακολουθούν την πεπατημένη και ο πατέρας σούπερ ήρωας, έχει κάποιες αδυναμίες, ευτυχώς, διότι ο Τζέισον Μομόα που τον υποδύεται έχει εμφάνιση χαρακτήρα που ξεπήδησε από κόμικ και νομίζεις ότι δεν χάνει ποτέ.
Με μια μικρή προσπάθεια, η ταινία θα μπορούσε να δίνει βάρος στο στοιχείο των οικονομικών συμφερόντων των φαρμακοβιομηχανιών και στη διαφθορά των πολιτικών και να έχει διαφορετική χροιά, αλλά εδώ ο σκηνοθέτης ενδιαφέρεται για το χαρακτήρα της κόρης και του πατέρα που θέλει εκδίκηση.
Οπότε έχουμε μια απλή τηλεοπτική περιπέτεια, που βλέπεται με σχετικό ενδιαφέρον.(Κριτική μου στο Myfilm)
INFO
Προβάλλεται στο Netflix
Είδος: Θρίλερ, Περιπέτεια, Δράση (110΄)
Χώρα: ΗΠΑ (2021)
Σκηνοθεσία: Μπράιαν Άντριου Μεντόζα
Παίζουν: Τζέισον Μομόα, Ιζαμπέλα Μέρσεντ, Μανουέλ Γκαρσία – Ρούλφο
Σύνοψη: Η απληστία μιας  φαρμακευτικής τού στοίχισε τον έρωτα της ζωής του. Τώρα η κόρη του δεν έχει μητέρα και εκείνος χωρίς σύζυγο, ζητάει εκδίκηση για το θάνατό της.