Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα

Τα Πάθη του Χριστού σε peplum movies

18/1/21

Διαβολικός, αλλά για καλό

Πρόλογος στο προηγούμενο Σαββατιάτικο σημείωμά μου: «Δεν θα πάμε καλά και αυτό φάνηκε από τις πρώτες μέρες του έτους». Επίλογος, στο ίδιο σημείωμα: «Δεν κάναμε καλή αρχή…»
Και όταν τα έγραφα αυτά δεν είχα λάβει υπόψη μου, ότι ο -μέχρι 20 Ιανουαρίου 2021 πρόεδρος των ΗΠΑ- είχε καλέσει τα δικά του παιδιά (Τραμπ-ούκους) να συγκεντρωθούν στο Capitol Hill και να βαδίσουν προς το Καπιτώλιο, ούτε ότι είχε δώσει εντολή στη φρουρά να τους αντιμετωπίσει χαλαρά, ώστε να επιτευχθεί κατάληψη, παρεμπόδιση της έγκρισης του εκλογικού αποτελέσματος που ήταν εις βάρος του και πραξικόπημα, με δυο λόγια.
Ευτυχώς, που πρώτος έκανε δήλωση ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Μπάιντεν και δεν έριξε λάδι στη φωτιά.  Ευτυχώς, που οι «αγανακτισμένοι» του Τραμπ ήσαν ένα απαίδευτο και ανοργάνωτο μπουλούκι (mob, τους χαρακτήριζαν τα αμερικάνικα δίκτυα). Ευτυχώς, που και ο αντιπρόεδρος του Τραμπ είχε λίγο μυαλό στο κεφάλι του και παρενέβη και έτσι δεν είχαμε σφαγή.
Διότι τα αμερικανάκια δεν καταλαβαίνουν από πολιτική. Επιπλέον, είχαν ακούσει και τις δηλώσεις Τσίπρα (Πρώτη Φορά Αριστερά, τρομάρα μας), που είχε πει μετά τη συνάντησή του με τον Τραμπ: «Διαπίστωσα από την συνάντηση που είχα με τον Πρόεδρο, ότι η προσέγγισή του στα πράγματα και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει την πολιτική ορισμένες φορές, μπορεί να μοιάζει διαβολικός, αλλά γίνεται για καλό».
Άκουσαν «για καλό» και μπουκάρισαν. Διαβολικά κι όποιον πάρει ο Χάρος... Πού να φανταστούν, ότι εκ των υστέρων ο Τσίπρας θα τους άδειαζε δηλώνοντας: «Οι ντροπιαστικές εικόνες ακροδεξιάς βίας στο Καπιτώλιο αποδεικνύουν πόσο σημαντικό είναι να προστατεύουμε τη δημοκρατία, κάθε μέρα και παντού».
Με τη διευκρίνιση, μάλιστα, «ακροδεξιάς βίας». Διότι η βία των ιαχών «να καεί, να καεί το μπουρδέλο η Βουλή» και του καψίματος της μισής Αθήνας, σε συνδυασμό με το σύνθημα «Ή εμείς ή αυτοί», είχαν θεωρηθεί «δικαιολογημένη αγανάκτηση των πολιτών».
Εν πάση περιπτώσει, το 2021 ξεκίνησε με νίλα των ΗΠΑ και άντε να αποκατασταθεί η εικόνα τους. Και δεν έφτανε αυτό. Η πρώτη χώρα που έστειλε μήνυμα για την προστασία της δημοκρατίας, ήταν η Τουρκία του Ερντογάν!
Από όπου, λοιπόν, και να τις πιάσεις αυτές τις πρώτες μέρες του 2021 λερώνεσαι. Γι’ αυτό και φοβάμαι ότι δεν θα πάμε καλά, ούτε το 2021.
(Από τη μόνιμη στήλη μου στην Αμαρυσία του Σαββάτου 16/1/2021)