Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα

Τα Πάθη του Χριστού σε peplum movies

8/10/20

Νέες ταινίες από 8/10/2020

Παρουσίαση όλων των νέων ταινιών που προβάλλονται από σήμερα στους θερινούς κινηματογράφουςΟ παράδεισος έπεσε στη γη - It must be heaven
Είδος: Κωμωδία (102΄)
Χώρες: Γαλλία, Κατάρ, Γερμανία, Καναδάς, Τουρκία, Παλαιστίνη (2019)
Σκηνοθεσία: Ελία Σουλεϊμάν
Παίζουν: Ελία Σουλεϊμάν, Ταρίκ Κόπτι, Τζορτζ Κλέιφι, Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, Ναέλ Κανγ, Γκρεγκουάρ Κόλιν, Βενσάν Μαραβάλ
Σύνοψη: Ο Ε.Σ. εγκαταλείπει την Παλαιστίνη σε αναζήτηση εναλλακτικής πατρίδας, ανακαλύπτει, όμως, ότι η Παλαιστίνη τον ακολουθεί όπου κι αν πάει. Μια εκκλησία στη Ναζαρέτ με μια πόρτα που δε λέει να ανοίξει, ένα έρημο από κόσμο Παρίσι, ένα σουπερμάρκετ στη Νέα Υόρκη, όπου τα προϊόντα είναι όσα και τα όπλα που έχουν πάνω τους οι πελάτες: η υπόσχεση για μια νέα ζωή μετατρέπεται σε κωμωδία παρεξηγήσεων και ο Ε.Σ. θα καταλάβει ότι, όσο μακριά κι αν ταξιδέψει, από το Παρίσι στη Νέα Υόρκη, πάντα κάτι του θυμίζει την πατρίδα.
Όπως έκαναν οι γίγαντες του σινεμά, Μπάστερ Κίτον και Ζακ Τατί, ο Σουλεϊμάν παρατηρεί με τρυφερότητα αλλά και καυστικότητα τις φαινομενικά ασήμαντες λεπτομέρειες της καθημερινότητας - οι οποίες αποκαλύπτουν πολλά περισσότερα απ’ ό,τι νομίζουμε και κυρίως το γεγονός ότι ίσως δεν υπάρχει πουθενά Παράδεισος, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είμαστε στην Κόλαση!
Διανομή: Rosebud .21

Το Γεράκι του Φυστικοβούτυρου - The Peanut Butter Falcon
Είδος: Κομεντί, Δραματική (97’)
Χώρα: ΗΠΑ (2019)
Σκηνοθεσία: Τάιλερ Νίλσον, Μάικλ Σβαρτς
Παίζουν: Σία ΛαΜπιφ, Ντακότα Τζόνσον, Ζακ Κότσαγκεν, Τζον Χόουκς, Μπρους Ντερν
Σύνοψη: O Τάιλερ (Σία ΛαΜπιφ) έχει παραιτηθεί από τη ζωή μετά τον χαμό του αδελφού του και έχει καταλήξει να κλέβει την ψαριά άλλων για να επιβιώσει. O Ζακ (Ζακ Κότσαγκεν), ένας νεαρός με Σύνδρομο Down, ονειρεύεται μια καριέρα παλαιστή. Τα πράγματα περιπλέκονται όταν δύο ψαράδες καταδιώκουν τον Τάιλερ, ενώ ο Ζακ δραπετεύει από το ίδρυμα στο οποίο φιλοξενείται για να βρει τη σχολή πάλης του ινδάλματος του. Συναντιούνται τυχαία και χωρίς χρήματα και χάρτη μοιράζονται έναν κόσμο που δεν είχαν φανταστεί. Μαζί με την Ελέανορ (Ντακότα Τζόνσον), μία εθελόντρια από το ίδρυμα που εμφανίζεται για να μαζέψει τον Ζακ, βάζουν πανιά για ένα ταξίδι ζωής με φόντο πρωτόγνωρα και εκπληκτικά τοπία.
Ένα χαρούμενο και αισιόδοξο παραμύθι για τη φιλία και τη δύναμη της θέλησης με φόντο τον μυθικό αμερικάνικο Νότο, μία ονειρική περιπέτεια για τη λαχτάρα του ταξιδιού που θυμίζει τις διαδρομές του Τομ Σόγιερ, με ένα απρόσμενο ηρωικό δίδυμο και πολλούς ακόμα αξέχαστους χαρακτήρες. 
Διανομή: Feelgood
 
Τα χελιδόνια της Καμπουλ - The swallows of Kabul
Είδος: Κινούμενο σχέδιο, Δράμα, Πολεμική (81΄)
Χώρες: Γαλλία, Ελβετία, Λουξεμβούργο, Μονακό (2019)
Σκηνοθεσία: Ζαμπού Μπρέτμαν, Ελία Γκόμπε-Μεβελέκ
Με της φωνές των: Σιμόν Αμπκαριάν, Ζίτα Χάνροτ, Σουάν Αρλαούντ
Σύνοψη: Καλοκαίρι του 1998 στην Καμπούλ υπό την κυριαρχία των Ταλιμπάν. Η Ζουνάιρα και ο Μόσεν είναι νέοι και ερωτευμένοι. Παρά την καθημερινή βία και τη δυστυχία, ελπίζουν για ένα καλύτερο μέλλον. Μια μέρα, μια ανόητη χειρονομία κάνει τη ζωή τους να πάρει μια αμετάκλητη στροφή και όλα θα αλλάξουν.
Η εταιρεία παραγωγής της ταινίας «Το Τρίο της Μπελβίλ» του Σιλβέν Σομέ παρουσιάζει μια συγκλονιστική ιστορία νεανικής αγάπης με φόντο την Καμπούλ, αποτυπωμένη με μια εντυπωσιακή τεχνική χειροποίητου κινουμένου σχεδίου βασισμένου σε κινήσεις αληθινών ηθοποιών.
Διανομή: Cinobo

Γιοσέπ – Josep
Είδος: Κινούμενο σχέδιο (71΄)
Χώρες: Γαλλία, Ισπανία, Βέλγιο (2020)
Σκηνοθεσία: Αουρέλ
Με της φωνές των: Σερζί Λοπέζ, Ζεράρ Χερνάντεζ, Μπρούνο Σόλο, Εμάνουελ Βοτερό, Χαβιέ Σεράνο
Σύνοψη: Φεβρουάριος 1939. Η Γαλλική κυβέρνηση κατακλύζεται από Ισπανούς που αποδρούν από τη δικτατορία του Φράνκο και η λύση που βρίσκει είναι να τους συσσωρεύσει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπου οι πρόσφυγες δεν θα έχουν άλλη επιλογή από το να χτίσουν τους δικούς τους στρατώνες, να τρέφονται με τα άλογα που τους μετέφεραν έξω από τη χώρα τους, και να πεθάνουν ανά εκατοντάδες λόγω της έλλειψης υγιεινής και νερού. Σε ένα από αυτά τα στρατόπεδα, δύο άνδρες, χωρισμένοι από τα συρματοπλέγματα, θα γίνουν φίλοι μεταξύ τους. Ο ένας είναι αστυνομικός, ο άλλος είναι ο Γιοσέπ Μπαρτολί, σχεδιαστής αλλά και μαχητής κατά του Φράνκο.
Ο Ορελιέν Φρομάν, ο άνθρωπος πίσω από το ψευδώνυμο του Aurel, γνωστός κομίστας και σκιτσογράφος της Le Monde, στήνει ένα έξοχο σκηνικό για τον ήρωά του μετά από δεκάχρονη έρευνα και συνομιλεί με τη Φρίντα Κάλο, ανασταίνοντας μια εποχή δύσκολη, φρικιαστική, μα ενδιαφέρουσα και σημαδιακή. Μια συγκλονιστική animation καταγραφή μιας διαδρομής ελπίδας μακριά από την Ισπανία του Φράνκο, που οδηγεί εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σε ένα άλλο αδιέξοδο. Το Γιοσέπ (Josep) είναι η πρώτη του ταινία και επιλέχθηκε στο φετινό πρόγραμμα του φεστιβάλ των Καννών του 2020.
Διανομή: Cinobo
(Παρουσίαση για τη σημερινή έντυπη Αμαρυσία)