3/9/20

Νέες ταινίες από 3/9/2020

Παρουσίαση όλων των νέων ταινιών (και επαναλήψεων) που προβάλλονται από σήμερα

Η τέχνη της ενηλικίωσης – The king of Staten Island
Είδος: Δραματική Κωμωδία (136΄)
Χώρα: ΗΠΑ (2020)
Σκηνοθέτης: Τζαντ Άπατοου
Παίζουν: Πίτ Ντέιβιντσον, Μαρίζα Τομέι, Μπελ Πάουλι, Ρίκι Βελέζ, Λου Γουίλσον, Μοντ Άπατοου, Στιβ Μπουσέμι
Σύνοψη: Ο Σκοτ (Πιτ Ντέιβιντσον) είναι ένας αργόσχολος νεαρός με τραυματικές μνήμες, καθώς δεν έχει ξεπεράσει το χαμό του πατέρα του, που έχασε τη ζωή του πάνω στο καθήκον του ως πυροσβέστης. Ο νεαρός ήρωας ζει στο υπόγειο της μητέρας του, χωρίς να έχει την παραμικρή φιλοδοξία, πέρα από τη μάταια προσπάθειά του να γίνει tattoo artist και να βρίσκει άλλοθι για να μην αναλάβει σοβαρές, «ενήλικες» ευθύνες. Όλα θα αλλάξουν δραματικά τη στιγμή που η μητέρα του (Μαρίζα Τομέι) θα κάνει ένα βήμα στη ζωή της και θα ερωτευτεί έναν νεότερο πυροσβέστη, γεγονός που θα αναταράξει τον ψυχικό κόσμο του Σκοτ, ο οποίος θα νιώσει ότι ο πατέρας του πάει να «αντικατασταθεί» στο σπίτι από έναν άλλον άνδρα. Η ζωή του θα μπει σε άλλη τροχιά με απρόβλεπτες συνέπειες.
Διανομή: Tulip

Όταν Έγινα Πλούσιος - Si yo fuera rico
Είδος: Κωμωδία (98΄)
Χώρα: Ισπανία (2019)
Σκηνοθεσία: Αλβάρο Φερνάντεζ Αρμέρο
Παίζουν: Άλεξ Γκαρσία, Αντριάν Λάστρα
Σύνοψη: Ο Σάντι περνάει δύσκολα. Όχι μόνο είναι άνεργος, αλλά η γυναίκα του μόλις κατέθεσε αίτηση διαζυγίου. Απελπισμένος και αβέβαιος σχετικά με το μέλλον του, ο Σάντι αγοράζει ένα λαχείο, πεισμένος ότι η φτώχεια, είναι η αιτία όλων των προβλημάτων του... και κερδίζει 20 εκατομμύρια ευρώ!
Από τη μια μέρα στην άλλη, η ζωή του αλλάζει. Όμως ο οικονομικός του σύμβουλος, του προτείνει να μην πει τίποτα στη γυναίκα του μέχρι να βγει το διαζύγιο, για να μη μοιραστεί τα χρήματα. Έτσι ο Σάντι αρχίζει να κάνει διπλή ζωή, την ώρα που οι φίλοι του και η γυναίκα του πιστεύουν ότι είναι άφραγκος. Σύντομα όμως, δεν θα είναι πια σίγουρος, αν τα λεφτά φέρνουν την ευτυχία...
Διανομή: Weird Wave

Οι Νέοι Μεταλλαγμένοι - The New Mutants
Είδος: Φαντασίας,  Θρίλερ Τρόμου, Δράμα (98΄)
Χώρα: ΗΠΑ  (2020)
Σκηνοθεσία: Τζος Μπουν 
Παίζουν: Άνια Τέιλορ Τζόι, Μέισι Γουίλιαμς, Άλις Μπράγκα, Τσάρλι Χίτον, Μπλου Χαντ, Χένρι Ζάγκα 
Σύνοψη: Η Ράνε, η Ιλιάνα, ο Σαμ και ο Ρομπέρτο είναι τέσσερις νεαροί μεταλλαγμένοι, οι οποίοι κρατούνται σε ένα απομονωμένο νοσοκομείο υπό ψυχιατρική παρακολούθηση. Η δρ. Σεσίλια Ρέγες, πιστεύοντας πως τα παιδιά αποτελούν κίνδυνο για τους εαυτούς τους αλλά και για τον υπόλοιπο κόσμο ως ομάδα, τους επιβλέπει στενά, ενώ πασχίζει να τους μάθει πώς να χειρίζονται σωστά τις ξεχωριστές δυνάμεις τους. Όταν η Ντάνι φτάνει και ενώνεται με την υπόλοιπη ομάδα στις εγκαταστάσεις, αρχίζουν να συμβαίνουν παράξενα περιστατικά. Οι ασθενείς του νοσοκομείου βασανίζονται από συχνές παραισθήσεις, καθώς οι νέες τους ικανότητες –αλλά και η φιλία μεταξύ τους- θα δοκιμαστούν ενώ αγωνίζονται για να επιβιώσουν.
Διανομή: Odeon

After 2: Μετά τη σύγκρουση - After we collided 
Είδος: Δράμα, Αισθηματική (105΄)
Χώρα: ΗΠΑ (2020)
Σκηνοθεσία: Ρότζερ Καμπλ 
Παίζουν: Ντίλαν Σπράους, Χίρο Φάινς Τίφιν, Σέλμα Μπλερ, Τζόζεφιν Λάνγκφορντ, Τσάρλι Γουέμπερ, Κάντις Κινγκ, Σέιν Πολ Μακγκί, Λουίζ Λόμπαρντ    
Σύνοψη: Ο Χάρντιν θα είναι πάντα ... ο Χάρντιν. Είναι στα αλήθεια ο ευαίσθητος τύπος που η Τέσα ερωτεύτηκε παράφορα ή είναι ένας άγνωστος; Η Τέσα εύχεται να μπορούσε να εξαφανιστεί, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο. Ειδικά όταν θυμάται τις γεμάτες πάθος νύχτες τους. Όμως δεν είναι σίγουρη αν μπορεί να αντέξει ακόμα μία προδοσία. Αφοσιώνεται στις σπουδές της και κάνει την πρακτική της στον εκδοτικό οίκο που ονειρευόταν. Την ίδια στιγμή ένας όμορφος συνάδελφος της , ο Τρέβορ της πολιορκεί. Είναι ακριβώς το αγόρι που θα έπρεπε να έχει. Ο Χάρντιν ξέρει ότι έκανε λάθος, ίσως το μεγαλύτερο της ζωής του. Θέλει να διορθώσει τα λάθη του και να ξεπεράσει τους δαίμονες του. Δεν θα χάσει την Τέσα χωρίς μάχη. Αλλά μπορεί να αλλάξει; Θα αλλάξει …για την αγάπη; Μετά τη σύγκρουση…η ζωή δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια.
Διανομή: Spentzos Film

Φάντασμα με γόβες - Blithe spirit 
Είδος: Κωμωδία, Φαντασίας, Αισθηματική
Χώρα: Ηνωμένο Βασίλειο (2020)
Σκηνοθεσία: Έντουαρντ Χολ 
Ηθοποιοί: Τζούντι Ντεντς, Άιλα Φίσερ, Νταν Στίβενς, Λέσλι Μαν  
Σύνοψη: Μία πνευματίστρια, στην προσπάθειά της να βοηθήσει έναν συγγραφέα που πάσχει από έλλειψη δημιουργικότητας, καλεί κατά λάθος το πνεύμα της νεκρής πρώτης συζύγου του με αποτέλεσμα να την μπλέξει σε ένα ολοένα και πιο περίπλοκο τρίγωνο αγάπης με την εν ζωή σύζυγό του.
Διανομή: Tanweer

Με κομμένη την ανάσα – À bout de souffle (Επανάληψη)
Είδος: Αισθηματική (89')
Χώρα: Γαλλία (1960) 
Σκηνοθεσία: Ζαν Λικ Γκοντάρ
Παίζουν: Ζαν Πολ Μπελμοντό, Τζιν Σίμπεργκ
Σύνοψη: Ένας κλέφτης αυτοκινήτων σκοτώνει έναν αστυνομικό και καταφεύγει στο Παρίσι, όπου έχει μια εφήμερη ερωτική σχέση με μια Αμερικανίδα.
Η χαρακτηριστικότερη ταινία της nouvelle vogue με την κάμερα να κινείται αδιάκοπα, το μοντάζ να είναι ένα από τα ομορφότερα όλων των εποχών και τη φωτογραφία που αναδεικνύει το Παρίσι. Το σενάριο φαίνεται απλοϊκό, προσφέρεται όμως για πολλές αναγνώσεις σε όσους έχουν εντρυφήσει στις αναζητήσεις των νέων της δεκαετίας του 1960. Ο υπαρξισμός, η αέναη αναζήτηση της ουσίας και η κυρίαρχη απαισιοδοξία στις ανθρώπινες σχέσεις υποβόσκουν αλλά γίνονται αισθητά στοιχεία..
Διανομή: Bibliotheque

Σαμπρίνα - Sabrina (Επανάληψη)
Είδος: Αισθηματική, Κομεντί (113΄)
Χώρα: ΗΠΑ (1954)
Σκηνοθεσία: Μπίλι Γουάιλντερ
Παίζουν: Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ, Γουίλιαμ Χόλντεν, Όντρεϊ Χέπμπορν 
Σύνοψη: Δύο αδέλφια, ο Λάινους (Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ) και ο Ντέιβιντ Λάραμπι (Γουίλιαμ Χόλντεν), κληρονομούν την τεράστια περιουσία του πατέρα τους. Ο πιο σοβαρός, ο Λάινους, αφοσιώνεται στις οικογενειακές επιχειρήσεις, ενώ ο Ντέιβιντ ενδιαφέρεται μόνο για τα γρήγορα αυτοκίνητα και τις όμορφες γυναίκες. Η κόρη του σοφέρ της οικογένειας, η Σαμπρίνα Φερτσάιλντ (Όντρεϊ Χέπμπορν), επιχειρεί να αυτοκτονήσει από έρωτα για τον Ντέιβιντ, αλλά σώζεται από το Λάινους. Για να ηρεμήσει την κατάσταση, ο πατέρας της την στέλνει στο Παρίσι για σπουδές. Όντας μορφωμένη και γοητευτική πια, η Σαμπρίνα επιστρέφει μετά από δυο χρόνια στην έπαυλη των Λάραμπι και φέρνει τα πάνω-κάτω…
Μία από τις πιο δημοφιλείς ρομαντικές κομεντί (στην Ελλάδα είχε προβληθεί με τον τίτλο «Γλυκιά μου Σαμπρίνα»), η οποία βραβεύτηκε με Όσκαρ για τα εκπληκτικά κοστούμια της, αλλά και με Χρυσή Σφαίρα για το υπέροχο σενάριο της. Το 1995 ο Σίντνεϊ Πόλακ τη ξαναγύρισε με τους Ρόμπερτ Ρένφορντ, Γκρεγκ Κινίαρ και Τζούλια Όρμοντ.
Διανομή: Odeon