21/8/20

Ένα εύκολο κορίτσι - Une fille facile

Η Νάιμα 16 ετών, κόρη καθαρίστριας, βρίσκεται στις Κάννες με τον καλύτερό της φίλο Ντόντο με σκοπό να συμμετάσχει σε μια audition. Εκεί, καταφθάνει από το Παρίσι η 22χρονη ξαδέρφη της Σοφία προκειμένου να περάσει τις διακοπές της μαζί της. Είναι μια νεαρή κοπέλα, χυμώδης, προκλητική και απελευθερωμένη που δεν διστάζει να εκμεταλλεύεται τη γοητεία της. Κύριο σύνθημά της είναι το «Άδραξε τη μέρα». 

Αχώριστες, διασκεδάζουν σε καταγάλανες παραλίες, beach bar και νυχτερινά κέντρα, μέχρι που δυο περίπου σαραντάρηδες άνδρες τις προσκαλούν στο σκάφος τους. Η Νάιμα ακολουθεί επιφυλακτικά τη Σοφία, η οποία αδίστακτη, προσπαθεί να την παρασύρει στον κόσμο των ακριβών ρούχων για αρχή, των εστιατορίων και των ξενοδοχείων στη συνέχεια.
Επίπεδοι χαρακτήρες, λίγος αισθησιασμός και κάποιες ερωτικές στιγμές σε ταινία με λογική διαφημιστικού βιντεοκλίπ για την καλοζωία, σε τουριστικούς προορισμούς τύπου Ίμπιζα και Μύκονος (προ κορωνοϊού). 
Η Ρεμπέκα Ζλοτόφσκι σκηνοθετεί εκμεταλλευόμενη οπτικά στο έπακρο την χυμώδη ξανθιά γαλλο-αλγερινή Ζαχία Ντεκάρ (που υποδύεται την απελευθερωμένη Σοφία), η οποία γεννημένη στην Αλγερία στις 25 Φεβρουαρίου 1992, είναι πρώην κοπέλα-συνοδείας, τώρα μοντέλο, σχεδιαστής εσωρούχων και ηθοποιός. Σε συνέντευξη στον τύπο, παρουσίασε τον εαυτό της ως «κορίτσι συνοδείας» (πηγή: IMDB). - (Κριτική μου στο myfilm.gr)
INFO
Είδος: Κοινωνική, Κομεντί (2019)
Χώρα: Γαλλία (92΄) 
Σκηνοθεσία: Ρεμπέκα Ζλοτόφσκι
Παίζουν: Μίνα Φαρίντ, Ζαχία Ντεχάρ, Μπενουά Μαζιμέλ, , Νούνο Λόπες, Κλοτίλντ Κουρό, Λούμπνα Άμπινταρ, «Ράιλι» Λακντάρ Ντριντί, Ανρί Νοέλ Ταμπαρί
Σύνοψη: Μια έφηβη, η Νάιμα παρασύρεται στον ηδονιστικό τρόπο ζωής της ξαδέρφης της Σοφία και μαθαίνει τον εαυτό της και τις δικές της αξίες, όταν περνούν μαζί το καλοκαίρι στις Κάννες.
Προβάλλεται από το καλοκαίρι του 2020 στο Netflix.