Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα

Τα Πάθη του Χριστού σε peplum movies

20/8/20

Νέες ταινίες από 20/8/2020

Παρουσίαση όλων των νέων ταινιών που προβάλλονται από σήμερα στους κινηματογράφους, καθώς και των ψηφιακά αποκατεστημένων επαναλήψεων

Η εκλεκτή - Antebellum
Είδος: Τρόμου, Θρίλερ (105΄)
Χώρα: ΗΠΑ (2020)
Σκηνοθεσία: Τζέραρντ Μπους, Κρίστοφερ Ρεντζ 
Παίζουν: Τζανέλ Μονέ, Έρικ Λαντζ, Τζένα Μαλόουν, Τζακ Χιούστον, Κίρσι Κλέμονς, Γκαμπούρι Σιντίμπ, Μαρκί Ρίτσαρντσον 
Σύνοψη: Η επιτυχημένη συγγραφέας Veronica Henley βρίσκεται παγιδευμένη σε μια τρομακτική πραγματικότητα όπου πρέπει να αποκαλύψει το μυστήριο που λυγίζει το μυαλό προτού να είναι πολύ αργά.
Διανομή: Spentzos Films

6.5 Εκτός ελέγχου - Metri Shesh Va Nim - Just 6.5
Είδος: Δράμα, Θρίλερ, Δράσης, Αστυνομική (131΄)
Χώρα: Ιράν (2019)
Σκηνοθεσία: Σαΐντ Ρουσταϊ
Παίζουν: Πέιμαν Μοάντι, Ναβίντ Μοχαμαντζαντέχ, Φαρχάντ Ασλάνι, Παρινάζ Ιζαντιάρ
Σύνοψη: Στο Ιράν σήμερα η κατοχή ναρκωτικών ουσιών τιμωρείται με τη θανατική ποινή. Παρ΄όλα αυτά σε μια χώρα 80 εκατομμυρίων υπάρχουν 6.5 εκατομμύρια χρήστες ναρκωτικών. Ποιος προμηθεύει αυτούς τους χρήστες; Στην ταινία ακολουθούμε τον ντετέκτιβ Σαμάντ (Πείμαν Μοάντι) ο οποίος αναμετριέται σε μια σκληρή μάχη με έναν πανίσχυρο μεγαλέμπορο (Ναβίντ Μοχαμαντζαντέχ). Η φυλάκισή του όμως είναι μόνο η αρχή. Μια τεράστια κινηματογραφική επιτυχία στη χώρα της, η ταινία είναι μια καταιγιστική αστυνομική ταινία δράσης αντάξια του Χόλιγουντ, η οποία μας προσφέρει παράλληλα μια ξεκάθαρη ματιά στη λειτουργία των συστημάτων εξουσίας της Τεχεράνης, καθώς και όλους τους τρόπους με τους οποίους τα συστήματα αυτά δεν λειτουργούν.
Διανομή: Neo Films

Καπόνε - Capone 
Είδος: Βιογραφική, Αστυνομική, Δράμα (103΄)
Χώρα: Καναδάς (2020)
Σκηνοθεσία: Τζος Τρανκ  
Παίζουν: Τομ Χάρντι, Λίντα Καρντελίνι, Κάθριν Ναρντούτσι, Ματ Ντίλον, Αλ Σαπιέντσα, Νόελ Φίσερ, Κάιλ ΜακΛάχλαν
Σύνοψη: Έχοντας υπάρξει ο πιο αδίστακτος επιχειρηματίας και λαθρέμπορος του Σικάγο, ο Αλφόνς Καπόνε (ευρύτερα γνωστός ως Αλ Καπόνε) ήταν ο πιο ισχυρός και διαβόητος μαφιόζος της Αμερικής. Η ταινία επικεντρώνεται στα τελευταία χρόνια της ζωής του, όπου έπειτα από σχεδόν δέκα χρόνια φυλάκισης, ο θρυλικός γκάνγκστερ παραφρονεί, καθώς οι μνήμες από το βίαιο παρελθόν του επιστρέφουν για να τον στοιχειώσουν.
Διανομή: Odeon

Κάνε παιδιά να δεις καλό - Figli
Είδος: Κωμωδία (97΄)
Χώρα: Ιταλία (2020)
Σκηνοθεσία: Τζουζέπε Μπονίτο  
Παίζουν: Βαλέριο Μασταντρέα, Πάολα Κορτελέζι, Στέφανο Φρέζι   
Σύνοψη: Η Σάρα και ο Νίκολα είναι παντρεμένοι και ερωτευμένοι. Έχουν μια εξάχρονη κόρη και μέχρι στιγμής, μια ήρεμη ζωή. Η οικογένεια τους μεγαλώνει και η γέννηση του δεύτερου τους παιδιού γρήγορα θα φέρει τα πάνω - κάτω και θα διαταράξει την οικογενειακή τους ισορροπία.
Η αγάπη τους φυσικά πολλαπλασιάζεται, αλλά μαζί κι η κούραση τους! Εγωιστές παππούδες και γιαγιάδες, φίλοι στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού και απίθανες baby sitter μετατρέπουν την καθημερινότητα του ζευγαριού σε κόλαση. Θα καταφέρουν η Σάρα και ο Νίκολα να μείνουν ενωμένοι;
Διανομή: Danaos Films

Μαρία Κιουρί: Η γυναίκα που άλλαξε τον κόσμο - Radioactive
Είδος: Βιογραφική, Δράμα, Αισθηματική  (109΄)
Χώρες: Ηνωμένο Βασίλειο, Ουγαρία (2019)
Σκηνοθεσία: Μαριάν Σατραπί 
Παίζουν: Ρόζαμουντ Πάικ, Σαμ Ράιλι, Ανερέν Μπαρνάρ, Σάιμον Ράσελ Μπιλ, Κάθριν Πάρκινσον, Σίαν Μπρουκ, Άνια Τέιλορ Τζόι  
Σύνοψη: Ένα ταξίδι στη ζωή της θρυλικής Μαρίας Κιουρί, στις παθιασμένες σχέσεις της, στις επιστημονικές καινοτομίες της και στις συνέπειες αυτών για τον κόσμο ολόκληρο. Η γνωριμία της με τον επίσης επιστήμονα Πιερ Κιουρί, ο γάμο τους και η ανακάλυψη του ραδίου που άλλαξε την επιστήμη για πάντα. Μία ταινία αφιερωμένη στην ευφυία των Κιουρί που άλλαξε τον κόσμο και τους οδήγησε όχι μόνο στο Βραβείο Νόμπελ αλλά και στην παγκόσμια αναγνωρισιμότητα.
Διανομή: Spentzos Film

Παιχνίδια φωτιάς – Joueurs - Treat me like fire
Είδος: Ερωτική, Περιπέτεια (105΄)
Χώρα: Γαλλία (2018)
Σκηνοθεσία: Μαρί Μονζ
Παίζουν: Στέισι Μάρτιν, Ταχάρ Ραχίμ
Σύνοψη: Η συνάντηση με τον Άμπελ, φέρνει τα πάνω, κάτω στη ζωή της Έλλα. Η ακατανίκητη έλξη της για αυτόν τον τυχοδιώκτη εραστή, κάνει την Έλλα να ανακαλύψει τον κοσμοπολίτικο υπόκοσμο των παράνομων παιχνιδιων του Παρισιού, όπου η αδρεναλίνη και το χρήμα είναι οι υπέρτατες αξίες. Η δική τους ιστορία αγάπης ξεκινάει σαν ένα απλό στοίχημα, για να μετατραπεί σε αχόρταγο πάθος.
Διανομή: Weird Wave

Το μίσος – La haine (Επανάληψη)
Είδος: Δράμα, Κοινωνική, Αστυνομκή (96΄)
Χώρα: Γαλλία (1995)
Σκηνοθεσία: Ματιέ Κασοβίτς 
Παίζουν: Βανσέν Κασέλ, Ιμπέρ Κουντέ, Σαϊντ Ταγκμαουί, Μπενουά Μαζιμέλ
Σύνοψη: Τρεις νεαροί μετανάστες θα προσπαθήσουν να πάρουν εκδίκηση για το φίλο τους που έπεσε θύμα αστυνομικής βίας. Περιφερόμενοι άσκοπα στις φτωχογειτονιές του Παρισιού με ένα κλεμμένο περίστροφο στα χέρια τους θα ζήσουν ένα συνταρακτικό 24ωρο, προσπαθώντας να πείσουν όσους δεν τους σέβονται ότι θα πρέπει να τους φοβούνται…
Διανομή: Bibliotheque

Να ζει κανείς ή να μη ζει; - To be or not to be (Επανάληψη)
Είδος: Κωμωδία, Πολεμική (99΄)
Χώρα: ΗΠΑ (1942)
Σκηνοθεσία: Έρνστ Λιούμπιτς 
Παίζουν: Κάρολ Λόμπαρντ, Τζακ Μπένι, Ρόμπερτ Στακ 
Σύνοψη: Τον Αύγουστο του 1939, τις παραμονές της εισβολής των Γερμανών στην Πολωνία δυο ηθοποιοί η Μαρία Τούρα (Κάρολ Λόμπαρντ) και ο σύζυγός Tζόζεφ (Τζακ Μπένι) κάνουν πρόβες με τον θίασό τους στη Βαρσοβία για να ανεβάσουν μια αντιπολεμική σάτιρα με τίτλο «Γκεστάπο». Οι τοπικές αρχές όμως απαγορεύουν τελευταία στιγμή την παράσταση με τον φόβο μήπως προσβάλουν τον Χίτλερ. Ως εναλλακτική ο θίασος ανεβάζει τελικά τον «Άμλετ» του Σαίξπηρ. Κατά την διάρκεια της παράστασης κι ενώ ο Τζοζεφ ερμηνεύει τον γνωστό μονόλογο του Άμλετ, η Μαρία φλερτάρει με τον εμφανίσιμο υπολοχαγό Στανισλάβ (Ρόμπερτ Στακ). Όταν τελικά ξεσπάει ο πόλεμος οι τρεις πρωταγωνιστές εμπλέκονται σε ένα κατασκοπικό παιχνίδι με αποστολή να αποτρέψουν μια προδοσία.
Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες αντιπολεμικές σάτιρες στην ιστορία του κινηματογράφου, την οποία το American Film Institute (AFI), το 2000, περιέλαβε στη λίστα με τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών.  Η ταινία του Λιούμπιτς γυρίστηκε το 1942 εν καιρώ πολέμου και ισορροπεί αριστοτεχνικά ανάμεσα στο μαύρο χιούμορ και την ηθική σάτιρα με τρόπο που προκάλεσε το κοινό της εποχής της.
Διανομή: Summer Classics