31/8/20

Σαμπρίνα - Sabrina

Μία από τις πιο δημοφιλείς ρομαντικές κομεντί (στην Ελλάδα είχε προβληθεί με τον τίτλο «Γλυκιά μου Σαμπρίνα»), η οποία βραβεύτηκε με Όσκαρ για τα εκπληκτικά κοστούμια της, αλλά και με Χρυσή Σφαίρα για το υπέροχο σενάριο της.
Το 1995 ο Σίντνεϊ Πόλακ τη ξαναγύρισε με τους Ρόμπερτ Ρένφορντ, Γκρεγκ Κινίαρ και Τζούλια Όρμοντ η οποία απέχει παρασάγγας από την τρυφερή και ταυτόχρονα σπιρτόζα Όντρεϊ Χέπμπορν, που λάμπει σ’ αυτή την ταινία και «γεμίζει» την οθόνη, ενώ οι Γουίλιαμ Χόλντεν και Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ σε ασυνήθιστους γι’ αυτούς ρόλους είναι απλά καταπληκτικοί.
Δύο απολαυστικές ώρες που δεν πρέπει να χάσετε.
INFO
Προβάλλεται από 3/9/2020
Είδος: Αισθηματική, Κομεντί (113΄)
Χώρα: ΗΠΑ (1954)
Σκηνοθεσία: Μπίλι Γουάιλντερ
Παίζουν: Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ, Γουίλιαμ Χόλντεν, Όντρεϊ Χέπμπορν
Σύνοψη: Δύο αδέλφια, ο Λάινους (Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ) και ο Ντέιβιντ Λάραμπι (Γουίλιαμ Χόλντεν), κληρονομούν την τεράστια περιουσία του πατέρα τους. Ο πιο σοβαρός, ο Λάινους, αφοσιώνεται στις οικογενειακές επιχειρήσεις, ενώ ο Ντέιβιντ ενδιαφέρεται μόνο για τα γρήγορα αυτοκίνητα και τις όμορφες γυναίκες. Η κόρη του σοφέρ της οικογένειας, η Σαμπρίνα Φερτσάιλντ (Όντρεϊ Χέπμπορν), επιχειρεί να αυτοκτονήσει από έρωτα για τον Ντέιβιντ, αλλά σώζεται από το Λάινους. Για να ηρεμήσει την κατάσταση, ο πατέρας της την στέλνει στο Παρίσι για σπουδές. Όντας μορφωμένη και γοητευτική πια, η Σαμπρίνα επιστρέφει μετά από δυο χρόνια στην έπαυλη των Λάραμπι και φέρνει τα πάνω-κάτω…
Διανομή: Odeon