6/7/20

365 μέρες – 365 dni

Αποφάσισα να δω το «365 μέρες» μόνο και μόνο επειδή το ίδιο το Netflix χαρακτηρίζει την ταινία «Αμφιλεγόμενη». Επίσης επειδή η σύνοψή του είναι τηλεγράφημα «Μια γυναίκα πέφτει θύμα ενός αρχιμαφιόζου, ο οποίος της δίνει προθεσμία 365 μέρες για να τον ερωτευτεί»  και τέλος επειδή τη συνιστά σε ηλικίες άνω των 16 ετών λόγω σεξ, γυμνού, ακατάλληλης φρασεολογίας και σεξουαλικής βίας.  

Στο σενάριο, που βασίζεται σε μυθιστόρημα της Blanka Lipinska, η Λάουρα που είναι διευθύντρια 5άστερου ξενοδοχείου, για να σώσει τον αποτυχημένο γάμο της προγραμματίζει ένα ταξίδι στη Σικελία, αλλά εκεί πέφτει σ΄ ένα μαφιόζο της περιοχής, τον Μάσιμο, που φαίνεται ότι είναι οπαδός του Συνδρόμου της Στοκχόλμης αφού την απαγάγει και την πιέζει να τον ερωτευτεί σε 365 μέρες. Δεν το λες και εύκολο.
Η ταινία συνεπής, έχει όλα όσα υπόσχεται και την κάνουν κατάλληλη για τους 16+, αλλά δεν έχει αυτό που είχε πριν πολλά-πολλά χρόνια η «Εμμανουέλλα» και λίγο αργότερα η «Ιστορία της Ο». Με δυο λόγια, δεν έχει αυτό που θα ερεθίσει το ανδρικό κοινό. Δεν ξέρω για το γυναικείο, που πριν λίγα χρόνια έτρεχε στα σούπερ μάρκετ να προμηθευτεί το βιβλίο «50 αποχρώσεις του γκρι» και αργότερα να κατακλύζει τις αίθουσες για την ομότιτλη ταινία. Νομίζω ότι έχει επέλθει κάποιος κορεσμός επί του θέματος.
Η Anna Maria Sieklucka με τον Michele Morrone αποτελούν γενικά ένα ωραίο ζευγάρι και οι χαρακτήρες τους μια χαρά επιφανειακοί μού φαίνονται, αλλά η σκηνοθεσία της κυρίας Barbara Bialowas και του κυρίου Tomasz Mandes εκτός από το να εκμεταλλεύεται την εξαιρετική φωτογραφία του Bartek Cierlica που αναδεικνύει δύο ωραία σώματα και ένα glamorous περιβάλλον, δεν μπορεί να χαρίσει το επιθυμητό αποτέλεσμα για μια ερωτική ταινία
Άρα, βαρεμάρα με την επιφύλαξη μάλιστα του ίδιου του Netflix, που την αποκαλεί… αμφιλεγόμενη (και καθάρισε).- Κριτική μου στο myfilm.gr
INFO
Είδος: Ερωτική (114΄)
Χώρα: Πολωνία (2020)
Σκηνοθεσία: Barbara Bialowas, Tomasz Mandes
Σενάριο: Tomasz Klimala
Παίζουν: Michele Morrone, Anna Maria Sieklucka, Bronislaw Wroclawski, Otar Saralidze
Σύνοψη: Μια γυναίκα πέφτει θύμα ενός αρχιμαφιόζου, ο οποίος της δίνει προθεσμία 365 μέρες για να τον ερωτευτεί.
Προβάλλεται στο Netflix