30/7/20

Νέες ταινίες από 30/7/2020

Παρουσίαση όλων των νέων κινηματογραφικών ταινιών που προβάλλονται από σήμερα στους κινηματογράφους, καθώς και των ψηφιακά αποκατεστημένων επανεκδόσεων

Το τέλειο σχέδιο - El plan
Είδος: Κωμωδία (80΄)
Χώρα: Ισπανία (2019)
Σκηνοθεσία: Πόλο Μενάργκες 
Παίζουν: Αντόνιο Ντε Λα Τόρε, Ραούλ Αρέβαλο, Χέμα Ντελ Μπάρκο
Σύνοψη: Τρεις φίλοι είναι άνεργοι εδώ και πολύ καιρό. Σήμερα στις 9 το πρωί, έχουν κανονίσει να συναντηθούν για να εκτελέσουν ένα σχέδιο που θα τους βγάλει από τη δύσκολη κατάσταση. Όταν επιτέλους βρεθούν όλοι μαζί, ένα απρόσμενο γεγονός τους σταματά. Καθώς ψάχνουν τρόπο για να φύγουν, μπαίνουν σε άβολες συζητήσεις που φέρνουν στο φως απρόσμενες αποκαλύψεις. Η φιλία των τριών αρχίζει να κλονίζεται.
Διανομή: Weird Wave

Μια νύχτα μαγική - Chambre 212
Είδος: Κωμωδία, Αισθηματική (86΄)
Χώρα: Γαλλία (2019)
Σκηνοθεσία: Κριστόφ Ονορέ
Παίζουν: Κιάρα Μαστρογιάνι, Μπεναζαμίν Μπιολέ, Βενσάν Λακόστ, Κόλια Αμπινταμπούλ, Καμίλ Κοτέν, Καρόλ Μπουκέ
Σύνοψη: Μετά από 20 χρόνια γάμου, η Μαρία αποφασίζει να αφήσει τη συζυγική στέγη. Μια νύχτα πηγαίνει στο δωμάτιο 212, στο ξενοδοχείο απέναντι από το σπίτι της. Από εκεί, η Μαρία έχει πανοραμική θέα του διαμερίσματος της, του συζύγου της, του γάμου της. Αναρωτιέται αν πήρε τη σωστή απόφαση. Πολλοί από τους ανθρώπους της ζωής της έχουν άποψη για αυτό το θέμα και σχεδιάζουν να της την πουν.
Διανομή: One from the heart

Miss Απειθαρχία - Misbehaviour
Είδος: Βιογραφική, Δράμα (106΄)
Χώρα ΗΠΑ, Γαλλία (2020)
Σκηνοθεσία: Φιλίπα Λόουθορπ
Παίζουν: Κίρα Νάιτλι, Τζέσι Μπάκλεϊ, Γκούγκου Μπάθα-Ρο, Κίλι Χοζ, Φίλις Λόγκαν, Λέσλι Μάνβιλ, Ρις Ίφανς, Γκρεγκ Κινίαρ
Σύνοψη: 1970. Τα καλλιστεία για την ανάδειξη της «Μις Κόσμος» πραγματοποιούνται στο Λονδίνο με παρουσιαστή τον θρυλικό Αμερικανό κωμικό, Μπομπ Χόουπ. Πρόκειται για τον διαγωνισμό με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση σε όλο τον κόσμο, με περισσότερους από 100 εκατομμύρια τηλεθεατές. Με το επιχείρημα ότι οι διαγωνισμοί ομορφιάς ταπεινώνουν τις γυναίκες, το ανερχόμενο Κίνημα για τη Γυναικεία Χειραφέτηση κέρδισε εν μία νυκτί τα φώτα της δημοσιότητας, εισβάλοντας στη σκηνή και διακόπτοντας τη ζωντανή αναμετάδοση. Όταν ο διαγωνισμός συνεχίστηκε, το αναπάντεχο αποτέλεσμά προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Μέσα σε λίγες ώρες, το παγκόσμιο κοινό είδε την πατριαρχία να χάνει έδαφος και το δυτικό πρότυπο ομορφιάς να καταρρέει.
Διανομή: Tanweer

Όχι άλλο καλοκαίρι - Odio l' estate 
Είδος: Κωμωδία (110΄)
Χώρα: Ιταλία (2020)
Σκηνοθεσία: Μάσιμο Βενιέρ 
Παίζουν: Άλντο Μπάγκλιο, Τζιάκομο Πορέτι, Τζιοβάνι Στόρτι 
Σύνοψη: Τρεις οικογένειες από διαφορετικά κοινωνικά υπόβαθρα και κουλτούρες νοικιάζουν κατά λάθος το ίδιο σπίτι κατά την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών. Ακούγεται σαν μια συνταγή για καταστροφή αλλά η ζωή βρίσκει πάντα τρόπο να μας εκπλήσσει ευχάριστα. Οι οικογένειες θα έρθουν πιο κοντά και θα πάρουν μαθήματα ζωής από αυτή τους τη συμβίωση.
Διανομή: Strada Films

Επικίνδυνη ομορφιά – Ava
Είδος: Θρίλερ, Δράσης, Μυστηρίου, Αστυνομική, Δράμα (96΄)
Χώρα: ΗΠΑ (2020)
Σκηνοθεσία: Τέιτ Τέιλορ 
Παίζουν: Τζέσικα Τσάστεϊν, Τζον Μάλκοβιτς, Κόλιν Φάρελ, Κόμον, Τζίνα Ντέιβις 
Σύνοψη: Η Άβα, πρώην εξαρτημένη, είναι πλέον  μία αδίστακτη γυναίκα-δολοφόνος. Αν και στην δουλειά της είναι απίστευτα αποτελεσματική, συνεχώς παραβιάζει τα πρωτόκολλα με αποτέλεσμα να εξοργίζει τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης στην οποία ανήκει.  Πλέον έχει γίνει η ίδια στόχος και πρέπει να ξεφύγει από τους πρώην εργοδότες της.
Διανομή: Spentzos Film

Ο πλανήτης του Γουίλι - Terra Willy: Planète inconnue
Είδος: Κινούμενα Σχέδια, Οικογενειακή, Περιπέτεια, Κωμωδία, Επιστημονικής Φαντασίας (89΄)
Χώρα: Γαλλία (2019)
Σκηνοθεσία: Ερίκ Τοστί 
Σύνοψη: Όταν το διαστημόπλοιό τους καταστρέφεται από έναν αστεροειδή, ο νεαρός Γουίλι χωρίζεται από τους γονείς του και η κάψουλα διάσωσης τον οδηγεί σε έναν μυστηριώδη και ανεξερεύνητο πλανήτη. Με τη βοήθεια του Μπακ, ενός ρομπότ επιβίωσης, θα πρέπει να τα βγάλει πέρα μέχρι να τον εντοπίσουν και να τον σώσουν οι γονείς του. Ο Γουίλι θα εξερευνήσει κάθε μυστήριο, θα συναντήσει μια εξωπραγματική φύση και θα γνωρίσει φανταστικά πλάσματα, κάποια φιλικά και άλλα... όχι τόσο! Μια περιπέτεια γεμάτη ανακαλύψεις με θέμα την ανεξαρτησία, τη συνεργασία και την αξία της ανακάλυψης της φύσης. Αυτός ο άγνωστος πλανήτης είναι ο πλανήτης του Γουίλι!
Διανομή: Neo Films

Inception (Επετειακή επανέκδοση)
Είδος: Επιστημονικής Φαντασίας, Θρίλερ, Περιπέτεια, Δράσης (148΄) 
Χώρα: Ηνωμένο Βασίλειο (2010)
Σκηνοθεσία: Κρίστοφερ Νόλαν 
Παίζουν: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Κεν Γουατανάμπε, Έλεν Πέιτζ, Τζότζεφ Γκόρντον-Λέβιτ, Μαριόν Κοτιγιάρ, Τομ Χάρντι, Λούκας Χάας, Κίλιαν Μέρφι
Σύνοψη: Ο Ντομ Κομπ (Λεονάρντο Ντι Κάπριο) είναι ένας επιδέξιος ληστής και άσσος στην επικίνδυνη τέχνη της εκμαίευσης: μπορεί να κλέψει πολύτιμα μυστικά από τα βάθη του υποσυνείδητου τη στιγμή που το θύμα του κοιμάται βαθιά και το πνεύμα του είναι πάρα πολύ ευάλωτο. Η σπάνια ικανότητα του Κομπ τον έχει καταστήσει πολύτιμο παίκτη στην επικίνδυνη σκακιέρα της εταιρικής αντικατασκοπείας, αλλά και διεθνή φυγά, αφαιρώντας του ό,τι έχει αγαπήσει στη ζωή του. Ο Κομπ όμως, δέχεται μια πρόταση που μπορεί να τον εξιλεώσει. Μια τελευταία δουλειά που μπορεί να του χαρίσει πίσω τη χαμένη του ζωή αρκεί να καταφέρει το αδύνατο – την γένεση (inception). O Κομπ και η ομάδα του, που απαρτίζεται από ειδικούς, πρέπει να καταφέρουν το αντίθετο απ' ό,τι έκαναν ως τώρα. Ο στόχος τους πλέον δεν είναι να κλέψουν μια ιδέα, αλλά να καλλιεργήσουν μια καινούργια. Αν τα καταφέρουν, θα σκηνοθετήσουν το τέλειο έγκλημα. Όμως, κανένας σχεδιασμός δεν είναι αρκετά προσεκτικός, ούτε οι ικανότητές τους μπορούν να διασφαλίσουν ότι θα ξεφύγουν από τον πιο επικίνδυνο εχθρό τους, που δείχνει να μπορεί να προβλέψει κάθε τους κίνησή. Έναν εχθρό που μόνο ο Κομπ θα μπορούσε να προβλέψει.   
Διανομή: Tanweer

Γυμνοί στον ήλιο - Plein soleil (Επανέκδοση)
Είδος: Δράμα, Αστυνομική (117΄)
Χώρα: Γαλλία (1960)
Σκηνοθεσία: Ρενέ Κλεμάν
Παίζουν: Αλέν Ντελόν, Μαρί Λαφορέ, Μορίς Ρονέ, Ενρο Κριζά, Φρανκ Λατιμόρ, Ρόμι Σνάιντερ
Σύνοψη: Ο πάμπλουτος πατέρας του Φίλιπ Γκρίνλιφ, ενός καλομαθημένου playboy, προτείνει στον Τομ Ρίπλει να πάει στην Ιταλία όπου παραθερίζει ο γιος του με την αρραβωνιαστικιά του και να προσπαθήσει να τον φέρει πίσω με αμοιβή 5.000 δολάρια. Ο Τομ Ρίπλει γοητευτικός και ταλαντούχος σε πολλά, αλλά χωρίς την κατάλληλη κοινωνική καταγωγή και οικονομική ισχύ του Φίλιπ, καταστρώνει ένα σχέδιο για να οικειοποιηθεί την ταυτότητα του τελευταίου.
Διανομή: Neo Films

Ληστεία αλά ιταλικά - The italian job (Επανέκδοση)
Είδος: Δράσης, Κωμωδία, Αστυνομική, Θρίλερ (99΄)
Χώρες: ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο (1969)
Σκηνοθεσία: Πίτερ Κόλινσον 
Παίζουν: Μάικλ Κέιν, Νόελ Κάουορντ, Μπένι Χιλ, Ραφ Βαλόνε, Τομ Μπέκλεϊ 
Σύνοψη: Μια ομάδα διαρρηκτών καταστρώνει ένα μεγαλοφυές σχέδιο για να κλέψουν ένα φορτίο χρυσού τεράστιας αξίας. Για να το καταφέρουν και να δραπετεύσουν ανενόχλητοι, θα προκαλέσουν στους δρόμους της πόλης το μεγαλύτερο μποτιλιάρισμα που έχει γίνει ποτέ. (Η ταινία που έκανε διάσημο το mini cooper)
Διανομή: Odeon

Το κλουβί με τις τρελές - La cage aux folles (Επανέκδοση)
Είδος: Κωμωδία (97΄)
Χώρες: Γαλλία, Ιταλία (1978)
Σκηνοθεσία: Εντουάρ Μολιναρό 
Παίζουν: Ούγκο Τονιάτσι, Μισέλ Σερό, Μισέλ Γκαλαμπρί  
Σύνοψη: Ο Renato (Ούγκο Τονιάτσι) είναι ιδιοκτήτης του καμπαρέ La Cage aux Folles στο  Saint-Tropez, το οποίο ειδικεύεται στα drag shows. Παράλληλα διατηρεί μακροχρόνια σχέση με τον Albin (Μισέλ Σερό) ο οποίος είναι βασικός συντελεστής και «σταρ» του κλαμπ. Όταν ο γιος του ζευγαριού Laurent ερωτεύεται και θέλει να παντρευτεί την κόρη μιας διάσημης και υπερσυντηρητικής οικογένειας, αποφασίζουν να τον στηρίξουν και να  παραστήσουν το straight ζευγάρι (ο Τονιάτσι τον αρρενωπό σύζυγο και ο Σερό την τρυφερή μαμά) ώστε να βοηθήσουν τον Laurent να επιτύχει τον σκοπό του. Έτσι έρχονται σε επαφή με τους γονείς της υποψήφιας νύφης και μια απίστευτη σειρά ξεκαρδιστικών γεγονότων ξεκινά.
Διανομή: Summer Classics
(Από την παρουσίασή τους στη σημερινή έντυπη Αμαρυσία)