23/7/20

Νέες ταινίες από 23/7/2020


Παρουσίαση όλων των νέων κινηματογραφικών ταινιών που προβάλλονται από σήμερα στους κινηματογράφους, καθώς και τριών ψηφιακά αποκατεστημένων επαναλήψεων. 

22 Ιουλίου - Utøya 22. juli
Είδος: Θρίλερ (92')
Χώρα: Νορβηγία (2018)
Σκηνοθεσία: Έρικ Πόουπ  
Παίζουν: Άντρεα Μπέρντζεν, Αλεξάντερ Χόλμεν, Μπρέντε Φρίσταντ, Έλι Ράιανον Μίλερ Όσμπουρν, Τζένι Σβένεβιγκ, Ίνγκεμποργκ Ίνες Κιέβικ 
Σύνοψη: Στις 22 Ιουλίου του 2011, πάνω από 500 παιδιά δέχτηκαν επίθεση στην κατασκήνωση του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος σε ένα νησί έξω από το Όσλο από έναν ακροδεξιό, οπλισμένο με καραμπίνα τρομοκράτη. Νωρίτερα την ίδια μέρα, είχε βομβαρδίσει ένα κυβερνητικό κτίριο. Στη συνέχεια πήρε τον δρόμο για το νησί Utoya. Η δεκαοχτάχρονη Kaja και οι φίλοι της βρίσκονται στην κατασκήνωση και προσπαθούν να αφομοιώσουν την είδηση της βομβιστικής επίθεσης στο Όσλο. Ξαφνικά, ακούγονται πυροβολισμοί στο νησί. Η Kaja προσπαθεί να επιβιώσει. Λεπτό προς λεπτό. 
Διανομή: Feelgood

Το κλαμπ των χωρισμένων - Divorce club
Είδος: Κωμωδία (108΄)
Χώρα: Γαλλία (2020)
Σκηνοθεσία: Μικαέλ Γιουν
Παίζουν: Αρνό Ντικρέ, Φρανσουά-Ξαβιέ Ντεμεζόν, Οντρέι Φλερό, Καρολίν Ανγκλάντ, Μικαέλ Γιουν
Σύνοψη: Μετά από πέντε χρόνια γάμου, ο Μπεν χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του όταν ανακαλύπτει ότι η πολυαγαπημένη σύζυγός του τον απατά και θέλει να πάρουν διαζύγιο. Ενώ όλοι οι φίλοι τους μοιάζουν να παίρνουν το μέρος της και να τον εγκαταλείπουν κι αυτοί, ο Μπεν συναντάει τον Πάτρικ, παλιό του φίλο από το πανεπιστήμιο που έχει επίσης χωρίσει πρόσφατα. Μαθαίνοντας την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Μπεν, ο Πάτρικ τον προσκαλεί να μετακομίσει στο σπίτι του, μια πολυτελή μονοκατοικία με όλες τις ανέσεις.
Αλλά οι δύο συγκάτοικοι σύντομα βρίσκουν κι άλλη παρέα: άλλους διαζευγμένους, χωρισμένους και εργένηδες που αναζητούν κι αυτοί καταφύγιο. Με το ένα πάρτι να διαδέχεται το άλλο, η βίλα μετατρέπεται σιγά-σιγά σε ένα VIP κλαμπ όπου όλοι μπορούν να βουτήξουν πίσω στην εργένικη ζωή: να αποδεχτούν το πώς έχουν τα πράγματα πια στη ζωή τους, να νιώσουν ελεύθεροι και να περάσουν καλά. Το κλαμπ έχει ένα ιερό μότο: όχι ζευγάρια, όχι μπελάδες. Εξάλλου, όπως λένε, «η κύρια αιτία για διαζύγιο είναι ο γάμος!». Όμως, όταν ο Μπεν συναντήσει την όμορφη Μαριόν, τα πράγματα αρχίζουν να περιπλέκονται…
Διανομή: Rosebud21

Έλα όπως είσαι - Come as you are
Είδος: Δράμα, Κωμωδία (106΄)
Χώρα: ΗΠΑ (2019)
Σκηνοθεσία: Ρίτσαρντ Γουόνγκ  
Παίζουν: Γκραντ Ροζενμάγιερ, Χέιντεν Σζέτο, Ραβί Πατέλ, Γκαμπούρι Σιντίμπ, Ζανίν Γκαρόφαλο, Τζένιφερ Τζέλσεμα 
Σύνοψη: Τρεις νεαροί φίλοι με διαφορετικές αναπηρίες, ξεκινούν παρέα με μια νοσοκόμα ένα road trip προς το Μόντρεαλ προκειμένου να χάσουν την παρθενιά τους.
Ένα remake της ταινίας Come as you are (Hasta La Vista, 2011) του Τζέφρι Εντχόφεν, στην οποία οι τρεις φίλοι με αδυναμία στο κρασί και τις γυναίκες προκειμένου να χάσουν την παρθενιά τους βρήκαν ως δικαιολογία «ένα ταξίδι για να δοκιμάσουν κρασιά στην Ισπανία».
Διανομή: Cinobo

Ένα ντιβάνι στην Τυνησία - Un divan à Tunis 
Είδος: Κωμωδία, Δράμα (88΄)
Χώρα: Γαλλία (2019)
Σκηνοθεσία: Μανέλ Λαμπιντί 
Παίζουν: Γκολσιφτέ Φαραχανί, Ματζίντ Μασούρα, Άισα Μπεν Μιλεντ, Φεριέλ Καμαρί, Χισέμ Γιακουμπί 
Σύνοψη: Μετά από χρόνια σπουδών στο Παρίσι, η ψυχαναλύτρια Selma επιστρέφει στην πατρίδα της την Τυνησία αποφασισμένη να κυνηγήσει το όνειρό της και να ξεκινήσει το δικό της ιατρείο.
Διανομή: Feelgood

Οδός Μαλασάνια 32 - 32 Malasana Street
Είδος: Θρίλερ, Τρόμου, Φρίκης (105΄)
Χώρα: Ισπανία (2020)
Σκηνοθεσία: Αλμπέρτ Πίντο
Παίζουν: Μπεγκόνα Βάργκας, Ιβάν Μάρκος, Μπέα Σεγκούρα
Σύνοψη: Στα τέλη της δεκαετίας του '70, η οικογένεια Ολμέδο αγοράζει ένα παλιό διαμέρισμα στην Οδό Μαλασάνια 32, στη Μαδρίτη. Αφήνουν πίσω το χωριό τους για να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή στην πόλη. Όμως υπάρχει κάτι που η οικογένεια Ολμέδο δεν γνωρίζει: στο διαμέρισμα που αγόρασαν, δεν είναι μόνοι...Κάτι τους απειλεί και θα χρειαστεί να αμυνθούν μέχρι τέλους, για να σώσουν τις ζωές τους.
Διανομή: Weird Wave

Αλγέρι – Algiers  (Επανάληψη)
Είδος: Δράμα, Μυστηρίου, Αισθηματική (96΄)
Χώρα: ΗΠΑ (1938)
Σκηνοθεσία: Τζον Κρόμγουελ  
Παίζουν: Σαρλ Μπουαγιέ, Χέντι Λαμάρ, Σίγκριντ Γκούρι, Άλαν Χέιλ, Τζόζεφ Κάλεϊα  
Σύνοψη: Η ιστορία διαδραματίζεται στο Αλγέρι, όπου δρα ο περίφημος ληστής Πεπέ λε Μόκο. Έχει το λημέρι του στους λαβύρινθους του Κάσμπαχ, και καταφέρνει να ξεφεύγει από την αστυνομία που τον καταζητεί για να τον βάλει στην φυλακή. Ο Γάλλος επιθεωρητής Ζανφιέρ τον έχει βάλει στο μάτι και συνεργάζεται με τον τοπικό επιθεωρητή Σλιμάν, ενώ είναι αποφασισμένος να τον συλλάβει οπωσδήποτε. Ο Πεπέ γνωρίζεται με την όμορφη Γαλλίδα τουρίστρια Γκαμπύ, η οποία περνάει τις διακοπές της στο Αλγέρι. Την ερωτεύεται και θέλει να την ακολουθήσει στο Παρίσι, αλλά η Αλγερινή ερωμένη του θα τον προδώσει στην αστυνομία.
Η ταινία, στην οποία έκανε το ντεμπούτο της η Χέντι Λαμάρ στο Χόλιγουντ, είναι επανέκδοση της γαλλικής ταινίας του σινεμά με τον τίτλο «Πέπε λε Μόκο» του 1937, στην οποία πρωταγωνιστεί ο Ζαν Γκαμπέν. Στην επανέκδοση χρησιμοποιήθηκαν πολλές σκηνές της γαλλικής ταινίας, ιδίως αυτές που περιέχουν αυθεντικές απόψεις της Κάσμπα του Αλγερίου. Μετά την επανέκδοση ακολούθησε και ένα μιούζικαλ το 1948 με πρωταγωνιστή τον Τόνι Μάρτιν.
Διανομή: New Star

Ο αστυνόμος – Un flic  (Επανάληψη)
Είδος: Αστυνομική (98΄)
Χώρα: Γαλλία (1972)
Σκηνοθεσία: Ζαν Πιέρ Μελβίλ 
Παίζουν: Αλέν Ντελόν, Κατρίν Ντενέβ, Ρίτσαρντ Κρένα, Ρικάρντο Κουτσιόλα, Αντρέ Πουσέ
Σύνοψη: Κατά την διάρκεια μιας ληστείας σε ένα υποκατάστημα τράπεζας θα σκοτωθεί ένας ταμίας και θα τραυματιστεί σοβαρά ένας από τους ληστές, ο Μαρκ (Αντρέ Πουσέ). Οι συνεργοί του θα τον μεταφέρουν σε μια ιδιωτική κλινική για νοσηλεία. Ο αρχηγός τους ο Σιμόν (Ρίτσαρντ Κρένα) είναι ιδιοκτήτης ενός νάιτ κλαμπ του Παρισιού. Ο Αστυνόμος Εντουάρ Κολμάν (Αλέν Ντελόν) θα επισκεφτεί το κλαμπ σε μια προσπάθεια να βρει πληροφορίες για του ληστές και επίσης να δει και την όμορφη Κάθυ (Κατρίν Ντενέβ) που εργάζεται στο κλαμπ. Το επόμενο σχέδιο του Σιμόν είναι η κλοπή μια μεγάλης ποσότητας ηρωίνης που θα μεταφερθεί με το τραίνο στο δρομολόγιο Παρίσι - Λισαβόνα από μια αντίπαλη συμμορία. 
Διανομή: Bibliotheque

Η κρυφή γοητεία της μπουρζουαζίας – Le charme discret de la bourgeoisie (Επανάληψη)
Είδος: Δράμα, Κοινωνική (102΄)
Χώρα: Γαλλία (1972)
Σκηνοθεσία: Λουί Μπουνιουέλ
Παίζουν: Φερνάντο Ρέι, Πολ Φρανκέρ, Στεφάν Οντράν, Ζαν Πιέρ Κασέλ 
Σύνοψη: Μια σειρά από επεισόδια, τα οποία περιγράφουν την αδυναμία μίας παρέας αστών να ολοκληρώσουν ένα γεύμα, εξαιτίας αναπάντεχων και παράδοξων εμποδίων. 
Διανομή: Bibliotheque