Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα

Τα Πάθη του Χριστού σε peplum movies

14/6/20

Για τα πανηγύρια

Συνωμοσιολόγοι απανταχού της χώρας έφτασε η ταινία σας και ο τίτλος της είναι «Οι τελευταίες ημέρες του αμερικανικού εγκλήματος» (The last days of American crime). Σύμφωνα με την υπόθεση, επειδή στις ΗΠΑ υπάρχει αυξημένη εγκληματικότητα, η κυβέρνηση έχει ορίσει μια προθεσμία με τη λήξη της οποίας θα εκπέμψει από κάποια μυστική και ισχυρά φρουρούμενη βάση, ένα ισχυρό σήμα, με το οποίο όσοι προτίθενται να διαπράξουν κάποια εγκληματική πράξη θα παθαίνουν ένα είδος εγκεφαλικού και θα πεθαίνουν. Από την προθεσμία αυτή και μετά, οι κακοποιοί θα σταματήσουν να εγκληματούν, ενώ οι φιλήσυχοι πολίτες θα κοιμούνται ήσυχα. 

Εφιαλτικό ακούγεται, δυστοπικό κατά τη σύγχρονη έκφραση, αλλά τι να κάνουμε; Όπως λένε και οι φίλοι μου που παρακολουθούν ανελλιπώς τα διάφορα blogs και sites, «για να γυριστεί ταινία, κάτι παραπάνω γνωρίζει το Χόλιγουντ και δεν το λέει, αλλά μας το πλασάρει ως επιστημονική φαντασία». Και πού να σας πω και το άλλο… Από το φινάλε της ταινίας (δεν το αποκαλύπτω) προκύπτει έμμεσα ότι η υπόθεσή της διαδραματίζεται πολύ κοντά στο 2025! Κοντός ψαλμός, αλληλούια, δηλαδή.
Και μιλώντας για ψαλμό και αλληλούια, ενώ στις ΗΠΑ ο κόσμος καίγεται κατά του ρατσισμού και της βίας της εξουσίας, εμείς εδώ αφορίζουμε τη Γιόγκα, από την οποία το μόνο που γνωρίζουν όσοι γυμνάζονται, είναι μόνον οι ασκήσεις για χαλάρωση και αυτοσυγκέντρωση. Τώρα που τους έβαλαν την ιδέα ότι «κάτι τρέχει με τη γιόγκα», ίσως αρχίσουν να διαβάζουν και κανα βιβλίο. Διότι το έχουμε αυτό εμείς οι Έλληνες. Δώσε μας απαγόρευση να κοιτάξουμε πώς θα την αποφύγουμε και αν είναι δυνατόν να κάνουμε και το αντίθετο, επειδή για να το λένε «δεν μπορεί, κάποιος άλλος λόγος υπάρχει». 
Εδώ πέρα, η άλλη δήλωσε σοβαρά στη Βουλή ότι «τα Αγγλικά μπαίνουν στα νηπιαγωγεία για να εξυπηρετήσουν τα αμερικανικά συμφέροντα»! Εσείς το ξέρατε αυτό; Μεγάλη συνωμοσία. Για να το λέει αυτό η βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Ελισάβετ Σκουφά (που όπως διάβασα στο βιογραφικό της, γνωρίζει άριστα Αγγλικά και Γερμανικά), κάτι παραπάνω θα ξέρει από εμάς τους κοινούς θνητούς, που μερικοί μάλιστα ξεκινήσαμε τα Αγγλικά από την Τετάρτη Δημοτικού. Τώρα καταλαβαίνω γιατί από μικρός μου άρεσαν: ο σούπερμαν, τα γουέστερν και οι αστυνομικές ιστορίες με G-Men. Χανόματε! Γι’ αυτό ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης δημιούργησε το αμιγώς ελληνικό κόμμα «Έλληνες Για Την Πατρίδα» ή «Έλληνες Γ.Τ.Π.» και κακώς του την έπεσαν οι κακεντρεχείς στα social media για τα αρχικά Γ.Τ.Π. που τους έφεραν στο μυαλό άλλη έκφραση.
(Από τη μόνιμη στήλη μου στη χθεσινή έντυπη Αμαρυσία)