Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα

Τα Πάθη του Χριστού σε peplum movies

16/5/20

Πολιτική ορθότητα και γελοιότητα

Δεν θα ασχοληθώ με το σποτάκι που ο ηθοποιός Χρήστος Λούλης μπροστά σε ένα ολόλευκο φόντο προσπαθούσε να μας πείσει να μη συνωστιζόμαστε στις πλατείες ενώ ο κορωνοϊός είναι ακόμα εδώ. Κατ’ αρχάς δεν μου άρεσε σκηνοθετικά. Ό,τι και να λέει ένας άντρας μόνος του, σε ένα one man show, μπροστά σε ολόλευκο φόντο, για μένα είναι απωθητικό. Ούτε και με ενδιαφέρει εάν ο άντρας αντικαταστάθηκε από γυναίκα ή παιδί ή ρομπότ. Το λευκό φόντο συνεχίζει να απωθεί το βλέμμα μου. Είναι κρύο και αφιλόξενο. Και κακώς έγινε τόσος ντόρος, από αριστερά, για «πολιτική ορθότητα». Σαχλαμάρες. 

Δηλαδή, ήταν πολιτικά ορθό όταν προηγουμένως στο ίδιο δελτίο ειδήσεων είδαμε τον κ. Τσίπρα πρώην πρωθυπουργό επί 4,5 χρόνια (με τη στήριξη του Καμμένου των ΑΝΕΛ), να στέκεται όρθιος, μόνος, θλιμμένος, μίζερος και να καταθέτει στεφάνι εκεί που κάηκαν από μολότοφ συμπολίτες μας και μετά να δηλώνει στα κανάλια: «Τιμούμε και σήμερα, όπως και κάθε χρόνο εδώ και 10 χρόνια, τη μνήμη των συμπολιτών μας που έχασαν άδικα τη ζωή τους στο υποκατάστημα της τράπεζας Marfin και καταδικάζουμε την υποκρισία του κ. Μητσοτάκη που αποφάσισε, 10 χρόνια μετά, να ανοίξει τον φάκελο για να διεξαχθεί έρευνα».
Πού πήγε η πολιτική ορθότητα, όταν όχι στα 10, αλλά ούτε τουλάχιστον στα 4 χρόνια που ήταν πρωθυπουργός (με τη στήριξη του Καμμένου) δεν τον είχαμε δει ποτέ να πηγαίνει εκεί και να καταθέτει έστω και ένα γαρύφαλλο όπως έκανε σε άλλες εμβληματικές τοποθεσίες; Πού κολλάει η πολιτική ορθότητα όταν λέει «Τιμούμε και σήμερα, όπως και κάθε χρόνο εδώ και 10 χρόνια» και όταν το μόνο που γνωρίζαμε τόσα χρόνια από το ΣΥΡΙΖΑ ήταν η δήλωση του βουλευτή Γιώργου Κυρίτση στην ΕΡΤ: «Δεν θυμάμαι κανείς να έχει σκοτωθεί από μολότοφ»;  
Ποια πολιτική ορθότητα συζητάμε, όταν καταδικάζει «την υποκρισία του κ. Μητσοτάκη που αποφάσισε, 10 χρόνια μετά, να ανοίξει τον φάκελο για να διεξαχθεί έρευνα», όταν εκείνος επί 4,5 χρόνια πρωθυπουργίας (με τη στήριξη του Καμμένου) δεν άνοιξε τον ίδιο φάκελο για διεξαγωγή έρευνας; Ας άνοιγε ο ίδιος το φάκελο, χρόνο είχε, για να αποδείκνυε έμπρακτα ότι οι προηγούμενοι από αυτόν ήσαν όπως είπε «ανίκανοι να εντοπίσουν τους δράστες και να τους οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη».
Για ποια πολιτική ορθότητα καθόμαστε και συζητάμε, όταν ένας ψεύτης και αδιάφορος κατηγορεί τους προκατόχους του ως ανίκανους;
(Από τη μόνιμη στήλη μου στη σημερινή έντυπη Αμαρυσία)