19/2/20

Στο λαβύρινθο - L'uomo del labirinto

Ο σκηνοθέτης Ντονάτο Καρίζι, που μας συνήθισε να γράφει θρίλερ ευπώλητα -στην Ιταλία τουλάχιστον- και να τα γυρίζει ταινίες σε δικό του σενάριο (βλ. «Κορίτσι στην ομίχλη» του 2017 που ήταν ένα αστυνομικό μυστηρίου με τον Τόνι Σερβίλο στο ρόλο του ντετέκτιβ Βόγκελ) επανέρχεται με το «Λαβύρινθο», στο οποίο παίζει πάλι ο επιβλητικός Τόνι Σερβίλο στο ρόλο του ντετέκτιβ Μπρούνο Τζένκο, ο οποίος δεν έχει και πολλή ζωή μπροστά του λόγω υγείας, να προσπαθεί να λύσει την υπόθεση μιας απαγωγής κοριτσιού που είχε χαθεί για 15 χρόνια.

Την ίδια στιγμή, ο Δρ Γκριν (έξοχος ο Ντάστιν Χόφμαν) ένας ειδικός στο σχεδιασμό προφίλ, εξετάζει τη νεαρή Σαμάνθα (η Βαλεντίνα Μπελέ με την ερμηνεία της κρατάει το κλειδί του μυστηρίου) που έχει συνέλθει στο δωμάτιο ενός νοσοκομείου με αμνησία από το ισχυρό σοκ που έχει υποστεί μετά τον πολυετή εγκλεισμό της σε ένα λαβυρινθώδες υπόγειο και προσπαθεί να της αποσπάσει στοιχεία για τον απαγωγέα.
Η ατμόσφαιρα όντως αποπνέει μεγάλο μυστήριο, είναι κλειστοφοβική, η φωτογραφία παίζει σε σκούρες (έως κατάμαυρες) αποχρώσεις και η μουσική είναι αρκούντως υποβλητική, ενώ οι ερμηνείες σε μαγνητίζουν και το σενάριο σε στέλνει στο λαβύρινθο όπου μπλέκεις μαζί με την κεντρική ηρωίδα  και άντε να βγάλεις άκρη. (Κριτική μου στο myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 20/2/20
Είδος: Θρίλερ, Μυστηρίου (130’)
Χώρα: Ιταλία  (2019)
Σκηνοθεσία: Ντονάτο Καρίζι
Παίζουν: Τόνι Σερβίλο, Ντάστιν Χόφμαν, Βαλεντίνα Μπελέ
Σύνοψη: «Είναι ένα παιχνίδι. Σωστά;» Ένα χειμωνιάτικό πρωινό, καθώς η Σαμάνθα πηγαίνει στο σχολείο πέφτει θύμα απαγωγής. Δεκαπέντε χρόνια μετά ξυπνάει στο δωμάτιο ενός νοσοκομείου με καμιά ανάμνηση του παρελθόντος. Δίπλα της κάθεται ο Δόκτωρ Γκριν, ένας ψυχίατρος που ισχυρίζεται ότι θα την βοηθήσει να επαναφέρει την μνήμη της και να συλληφθεί το τέρας. Όμως την προειδοποιεί ότι το κυνήγι αυτού του τέρατος δεν είναι έξω στον αληθινό κόσμο αλλά μέσα στο μυαλό της. «Είναι ένα παιχνίδι, σωστά;» επαναλαμβάνει αυτή αβέβαιη.
Διανομή: Spentzos Film