27/2/20

Νέες ταινίες από 27/2/2020

Παρουσίαση όλων των ταινιών που προβάλλονται από σήμερα στους κινηματογράφους

Οι Σφυριχτές - La Gomera - The Whistlers 
Είδος: Θρίλερ, Αστυνομική, Κωμωδία  (97’) 
Χώρες: Γαλλία, Σουηδία, Γερμανία, Ισπανία, Ρουμανία (2019)
Σκηνοθεσία: Κορνέλιου Πορουμπόιου  
Παίζουν: Βλαντ Ιβάνοφ, Κάτρινελ Μάρλον, Κρίστομπαλ Πίντο, Ρόντικα Λαζάρ 
Σύνοψη: Πρωταγωνιστής είναι ένας διεφθαρμένος αστυνομικός που έχει συναναστροφές με διακινητές ναρκωτικών οι οποίοι θέλουν να τον χρησιμοποιήσουν για να βγάλει από την φυλακή έναν μαφιόζο. Για να πετύχει τον στόχο του είναι απαραίτητο ωστόσο να μάθει μια συνθηματική αρχαία γλώσσα με σφυρίγματα, μοναδική στον κόσμο, η οποία πλέον ομιλείται μόνο στις Καναρίους Νήσους.
Διανομή: Spentzos Film

Οι μητέρες μας - Nuestras madres
Είδος: Δράμα, (139’)
Χώρες: Γουατεμάλα, Βέλγιο, Γαλλία (2019)
Σκηνοθεσία: Σεζάρ Ντίαζ
Παίζουν: Αουρέλια Κάαλ, Έμα Ντιμπ, Χούλιο Σεράνο Ετσεβέρια 
Σύνοψη: Βρισκόμαστε στη Γουατεμάλα το 2018. Όλη η χώρα παρακολουθεί τη δίκη των στρατιωτικών που ξεκίνησαν τον εμφύλιο που οδήγησε τη χώρα στο χάος και τη βία. Ο Ερνέστο είναι ένας νέος ανθρωπολόγος που εργάζεται στο Ιατροδικαστικό Ινστιτούτο για την ταυτοποίηση αγνοουμένων, ενώ  ταυτόχρονα αναζητά τα ίχνη του πατέρα του. Μια μέρα, ενώ καταγράφει τη μαρτυρία μιας ηλικιωμένης γυναίκας, νομίζει ότι βρήκε ένα στοιχείο που μπορεί να τον οδηγήσει στον πατέρα του, ενός αντάρτη που εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου. Ενάντια στη θέληση της μητέρας του, αφοσιώνεται σε αυτή την υπόθεση, ψάχνοντας για την αλήθεια.
Διανομή: One from the heart

Emma
Είδος: Δράμα, Κωμωδία (124’)
Χώρα: Ηνωμένο Βασίλειο (2020)
Σκηνοθεσία: Ότομ Ντε Γουάιλντ 
Παίζουν: Άνια Τέιλορ-Τζόι, Τζόνι Φλιν, Μπιλ Νάι, Μία Γκοθ, Μιράντα Χαρτ, Τζος Ο'Κόνορ, Κάλουμ Τέρνερ, Ρούπερτ Γκρέιβς, Τζέμα Γουίλαν, Άμπερ Άντερσον, Τάνια Ρέινολντς, Κόνορ Σουίντελς 
Σύνοψη: Το αγαπημένο έργο της Τζέιν Όστιν που μιλάει για την ισότητα και για το αίσιο τέλος, παίρνει μια νέα μορφή σε αυτήν την υπέροχη νέα φιλμική προσαρμογή του. Γοητευτική, έξυπνη και πλούσια, η Έμμα Γούντχαους είναι μια ανήσυχη “βασίλισσα των μελισσών” χωρίς ανταγωνισμό σε μια μικρή, σχεδόν βαρετή πόλη. Σε αυτήν την απαστράπτουσα σάτιρα των κοινωνικών τάξεων και της δύσκολης ενηλικίωσης, βλέπουμε την προσπάθεια της ηρωίδας να ωριμάσει, να γλιτώσει από τους δύσκολους έρωτες και τις ρομαντικές κακοτοπιές, μέχρι τη στιγμή που θα συνειδητοποιήσει ότι η αγάπη ήταν δίπλα της από την πρώτη στιγμή.
Διανομή: Tulip

Αγώνας για δικαιοσύνη – Just mercy
Είδος: Κοινωνική, Δράμα (137’)
Χώρα: ΗΠΑ (2020)
Σκηνοθεσία: Ντέστιν Ντάνιελ Κρίτον
Παίζουν: Μάικλ Μπι Τζόρνταν, Τζέιμι Φοξ, Μπρι Λάρσον, Τιμ Μπλέικ Νέλσον, Ρέιφ Σπαλ, Ρομπ Μόργκαν
Σύνοψη: Μετά την αποφοίτησή του από το Χάρβαρντ, ο Μπράιαν (Μάικλ Μπι Τζόρνταν) θα μπορούσε να είχε επιλέξει μία προσοδοφόρα επαγγελματική πορεία. Αντιθέτως, κατευθύνεται στην Αλαμπάμα προκειμένου να υπερασπιστεί όσους καταδικάζονται άδικα. Αναλαμβάνει την υπόθεση του Γουόλτερ ΜακΜίλιαν (Τζέιμι Φοξ), που το 1987, καταδικάζεται σε θάνατο χωρίς αποδείξεις για την περιβόητη δολοφονία ενός 18χρονου κοριτσιού. Στα χρόνια που ακολουθούν, ο Μπράιαν εμπλέκεται σε ένα λαβύρινθο νομικού και πολιτικού παρασκηνίου, απροκάλυπτου και αναίσχυντου ρατσισμού, καθώς παλεύει για τον Γουόλτερ και άλλους σαν αυτόν, με τις πιθανότητες - και το σύστημα - να είναι εναντίον τους.
Διανομή: Tanweer

Ο προδότης - Il traditore - The traitor
Είδος: Δράμα, Βιογραφική, Αστυνομική (145’)
Χώρες: Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία (2019)
Σκηνοθεσία: Μάρκο Μπελόκιο 
Παίζουν: Πιερφραντζέσκο Φαβίνο, Λουίτζι Λο Κάσκιο, Φάουστο Ρούσο Αλέζι, Μαρία Φερνάντα Καντίντο, Φαμπρίτζιο Φερακάνε, Μπρούνο Καριέλο 
Σύνοψη: Στις αρχές της δεκαετίας του '80, ξέσπασε πόλεμος μεταξύ των αφεντικών της Σικελικής Μαφίας, γνωστής κι ως Κόζα Νόστρα. Ο Τομάτο Μπουσέτα κρύφτηκε με την οικογένεια του στη Βραζιλία. Το ξεκαθάρισμα λογαριασμών ωστόσο συνεχιζόταν στην Ιταλία και οι σύμμαχοι του δολοφονούνταν ο ένας μετά τον άλλο.
Η σύλληψη και η έκδοση του Μπουσέτα από τη Βραζιλιάνικη αστυνομία, τον οδήγησε να πάρει μια απόφαση που θα άλλαζε ολόκληρη την ιστορία της Μαφίας: συναντήθηκε με το Δικαστή Φαλκόνε και πρόδωσε τον αιώνιο όρκο σιωπής που έδωσε στην Κόζα Νόστρα. Ο Τομάσο Μπουσέτα έγινε ο πρώτος πληροφοριοδότης στην ιστορία της Μαφίας.
Διανομή: Seven Films

Εξαφανισμένος - Madre
Είδος: Δράμα, Θρίλερ (128’)
Χώρες: Γαλλία, Ισπανία (2019)
Σκηνοθεσία: Ροντρίγκο Σορογκογιέν 
Παίζουν: Μάρτα Νιέτο, Ζιλ Ποριέ, Άλεξ Μπρέντεμουλ, Αν Κονσινί, Φρεντερίκ Πιερό, Γκιγιόμ Αρνόλ
Σύνοψη: Δέκα χρόνια έχουν περάσει από την εξαφάνιση του 6χρονου γιου της Έλενα. Στην τελευταία επικοινωνία που είχαν ο μικρός είχε τηλεφωνήσει για να της πει ότι είχε χαθεί σε μια παραλία στη Γαλλία και ότι δεν μπορούσε να βρει τον πατέρα του. Σήμερα, η Έλενα ζει στην ίδια παραλία, και δουλεύει σ’ ένα εστιατόριο. Έχει επιτέλους αρχίσει να αφήνει πίσω της το τραγικό αυτό συμβάν, όταν γνωρίζει έναν γάλλο έφηβο που της θυμίζει έντονα τον χαμένο της γιο. Οι δυο τους θα αναπτύξουν μια σχέση που θα σπείρει χάος και καχυποψίες στους γύρω τους...
Διανομή: Seven Films

Το αστέρι του βορρά - The north star 
Είδος: Δράμα, Πολεμική, Ιστορική Α/Μ (108’)
Χώρα: ΗΠΑ (1943)
Σκηνοθεσία: Λιούις Μάιλστοουν
Παίζουν: Αν Μπάξτερ, Ντάνα Άντριους, Γουόλτερ Χιούστον, Γουόλτερ Μπρέναν, Αν Χάρντιγκ, Ρουθ Νέλσον, Ρόμπερτ Λόουερι 
Σύνοψη: Τον Ιούνιο του 1941 σε γεωργικό συνεταιρισμό στη Σοβιετική Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Ουκρανίας οι χωρικοί ζουν ειρηνικά. Παρόλο που οι πολίτες του συνεταιρισμού ακούν για τις ωμότητες του πολέμου στα ραδιόφωνά τους, οι περισσότεροι δεν επηρεάζονται άμεσα από αυτό. Είναι το τέλος της σχολικής χρονιάς και κάποιοι από τους μεγαλύτερους νέους είναι ενθουσιασμένοι για το μέλλον τους. Τα πράγματα αλλάζουν όταν οι Ναζί εισβάλλουν στη Σοβιετική Ένωση -συμπεριλαμβανομένου του χωριού του συνεταιρισμού- πρώτα με αεροπορικές επιθέσεις και με στρατιωτικές δυνάμεις. Τελικά, το ίδιο το χωριό τους καταλαμβάνεται από τους Ναζί. Εν τω μεταξύ, άνδρες και γυναίκες ανεβαίνουν στους λόφους για να ξεκινήσουν την αντίσταση. Η πλήρης βαρβαρότητα των Ναζί αποκαλύπτεται όταν οι Γερμανοί στέλνουν τον Δρ. Φον Χάρντεν να χρησιμοποιήσει τα παιδιά του χωριού ως πηγή αίματος για μεταγγίσεις σε τραυματίες Γερμανούς στρατιώτες. 
Διανομή: New Star 

Brahms: The boy II 
Είδος: Θρίλερ, Τρόμου, Μυστηρίου (86’) 
Χώρα: ΗΠΑ (2020)
Σκηνοθεσία: Γουίλιαμ Μπρεντ Μπελ 
Παίζουν: Κέιτι Χολμς, Ραλφ Ίνσον, Όουεν Γίομαν
Σύνοψη: Άλλη μια ιστορία με την εφιαλτική κούκλα. Μια νέα οικογένεια, δίχως να γνωρίζει την σκοτεινή ιστορία, μετακομίζει στην έπαυλη Χίλσαϊρ. Η ιστορία ακολουθεί τον νεότερο γιο να βρίσκει μια πορσελάνινη κούκλα και να γίνεται φίλος με τους Μπραμς. 
Διανομή: Odeon