16/1/20

Bad boys for life

«Τα κακά παιδιά» του 1995 και του 2003 επανέρχονται ως «μεγάλα κακά παιδιά» και έτοιμα για συνταξιοδότηση, αλλά δυστυχώς κάτι δεν τα αφήνει να ησυχάσουν. Στην πραγματικότητα ο Μάρκους (Μάρτιν Λόρενς) θέλει να συνταξιοδοτηθεί και έχει αρχίσει να προσεύχεται στο Θεό για τον ίδιο, προφανώς για να τον συγχωρήσει για όλους τους σαματάδες που έχει προκαλέσει στη ζωή του, την οικογένειά του και τον εγγονό του που μόλις έχει έρθει στη ζωή. 

Από την άλλη, ο Μάικ (Γουίλ Σμιθ) αισθάνεται ότι μπορεί ακόμα να προσφέρει πολλά, παρά το γεγονός ότι από την αρχή του φιλμ, επανέρχεται στη ζωή χάρη στην άμεση επέμβαση των χειρουργών που του αφαιρούν ένα κάρο σφαίρες από το σώμα του. Αυτός αποφασίζει ντε και καλά, να βρει αυτόν που του τις έριξε. Ο αρχηγός του δεν θέλει και τον τοποθετεί «σύμβουλο» σε μια σπέσιαλ ομάδα, που χρησιμοποιεί high technology και drones. Ό,τι δεν γουστάρει ο Μάικ, αλλά πρέπει να το υποστεί, για να πιάσει τον επίδοξο δολοφόνο του, ο οποίος παίρνει εντολές από τη μητέρα του που κάνει χρήση και βουντού.
Από όλα έχει η ταινία, που κατά τα άλλα ακολουθεί τη συνταγή «πολλές καταδιώξεις, πολύ ξύλο, άφθονο πιστολίδι, τεράστιες καταστροφές και έξυπνες ατάκες».  
Συνολικά, έχουμε να κάνουμε με μια χορταστική (και προς το φινάλε μελοδραματική) περιπέτεια με μπόλικα και θορυβώδη εφέ, που διαθέτει εκτός από σενάριο, άφθονο χιούμορ και απρόοπτες καταστάσεις. Για τους δυο βασικούς χαρακτήρες τι να σχολιάσουμε; Από το 1995 μέχρι σήμερα έχουν περάσει 25 χρόνια. Από μια μεριά έχει κι αυτό την πλάκα του. (Κριτική μου στο myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 16/1/2020
Είδος: Δράσης, Αστυνομική, Θρίλερ, Κωμωδία 
Χώρα: ΗΠΑ (2020)
Διάρκεια: 123’
Σκηνοθεσία: Αμπίντ Ελ Αρμπί, Μπιλάλ Φαλάχ 
Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Μάρτιν Λόρενς, Τζο Παντολιάνο, Βανέσα Χάτζενς, Αλεξάντερ Λούντβιγκ 
Σύνοψη: Ο Μάρκους Μπέρνετ είναι τώρα πια επιθεωρητής της αστυνομίας και ο Μάικ Λάουερι μεσήλικας σε κρίση. Ενώνουν τις δυνάμεις τους ξανά όταν ένας Αλβανός μισθοφόρος, ο αδελφός του οποίου σκοτώθηκε, τους υπόσχεται ένα μεγάλο μπόνους.
Διανομή: Feelgood