16/1/20

Νέες ταινίες από 16/1/2020


Παρουσίαση όλων των νέων ταινιών που προβάλλονται από σήμερα στους κινηματογράφους

Η μπαλάντα του Ρίτσαρντ Τζούελ – Richard Jewell
Είδος: Δράμα 
Χώρα: ΗΠΑ (2019)
Διάρκεια: 131’ 
Σκηνοθεσία: Κλιντ Ίστγουντ 
Παίζουν: Πολ Γουόλτερ Χάουζερ, Σαμ Ρόκγουελ, Κάθι Μπέιτς, Ολίβια Γουάιλντ, Τζον Χαμ, Νίνα Αριάντα, Μπεθ Κίνερ, Ράντι Χέιβενς 
Σύνοψη: Ο κόσμος γνώρισε τον Ρίτσαρντ Τζούελ ως τον φύλακα που ανακάλυψε το βομβιστικό μηχανισμό στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Ατλάντα το 1996. Η αναφορά του για τα γεγονότα τον μετέτρεψε σε ήρωα, που εξαιτίας της άμεσης δράσης του, έσωσε αμέτρητες ζωές από βέβαιο θάνατο. Ωστόσο, μέσα σε λίγες μόλις μέρες, ο επίδοξος αστυνομικός γίνεται ο υπ’ αριθμόν ένα ύποπτος του FBI, κατηγορείται τόσο από τον Τύπο όσο και από το κοινό και στη ζωή του έρχονται τα πάνω κάτω. Απευθύνεται στο δικηγόρο Γουάτσον Μπράιαντ, που ξεπερνά τα όριά του, καθώς προσπαθεί να πολεμήσει τις συντονισμένες επιθέσεις του FBI, της GBI και του APD και να καθαρίσει το όνομα του πελάτη του, προσπαθώντας να αποτρέψει τον Ρίτσαρντ από το να εμπιστευτεί τους τους ανθρώπους που θέλουν να τον καταστρέψουν.
Διανομή: Tanweer

Το λουλούδι της ευτυχίας - Little Joe
Είδος: Δράμα, Επιστημονικής Φαντασίας 
Χώρες: Ενωμένο Βασίλειο, Αυστρία, Γερμανία (2019)
Διάρκεια: 105’
Σκηνοθεσία: Τζέσικα Χάουσνερ 
Παίζουν: Έμιλι Μπίτσαμ, Μπεν Γουίνσοου, Κέρι Φοξ, Κιτ Κόνορ, Φένιξ Μπροσάρντ 
Η Άλις, μια χωρισμένη μητέρα, είναι μια αφοσιωμένη επιστήμονας που εξειδικεύεται στην ανάπτυξη νέων ειδών φυτών για λογαριασμό μιας εταιρείας. Έχει σχεδιάσει ένα ειδικό είδος βαθυκόκκινου λουλουδιού, ξεχωριστό όχι μόνο για την ομορφιά του αλλά για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Αν διατηρηθεί σε ιδανική θερμοκρασία, του δίνονται ως τροφή τα κατάλληλα συστατικά και οι άνθρωποι του μιλούν συχνά, το φυτό θα κάνει τον ιδιοκτήτη του ευτυχισμένο. Σε αντίθεση με την πολιτική της εταιρείας, η Άλις παίρνει ένα λουλούδι στο σπίτι της σαν δώρο για τον έφηβο γιο της Τζο. Οι δυο τους βαφτίζουν το λουλούδι «Μικρός Τζο», αλλά όσο μεγαλώνει, τόσο αυξάνεται η υποψία της Άλις ότι η δημιουργία της δεν είναι τόσο αθώα όσο νόμιζε.
Διανομή: One from the heart

Aga
Είδος: Δράμα
Χώρες: Βουλγαρία, Γερμανία, Γαλλία (2018)
Διάρκεια: 96΄
Σκηνοθεσία: Μίλκο Λαζάροφ
Παίζουν: Μίκαιλ Απροσίμοφ, Φεοντοσία Ιβάνοβα, Σεργκέι Εγκόροφ, Γκαλίνα Τιχόνοβα
Σύνοψη: Στις παγωμένες εκτάσεις του Βορρά, ο Νανούκ και η Σέντνα ζουν σύμφωνα με τις παραδόσεις των προγόνων τους. Μόνοι στην παγωμένη τούνδρα, μοιάζουν με τους τελευταίους ανθρώπους στη Γη. Ο παραδοσιακός τρόπος της ζωής τους αρχίζει να αλλάζει - αργά, αλλά αναπόφευκτα. Το κυνήγι γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο, τα ζώα γύρω τους πεθαίνουν από ανεξήγητους θανάτους και ο πάγος κάθε χρόνο λιώνει νωρίτερα. Ο Τσένα, που τους επισκέπτεται τακτικά, είναι η μόνη σύνδεση τους με τον έξω κόσμο και με την κόρη τους Άγκα, που τους έχει εγκαταλείψει πριν από πολύ καιρό λόγω οικογενειακής διαμάχης. Όταν η υγεία της Σέντνα επιδεινώνεται, ο Νανούκ αποφασίζει να εκπληρώσει την επιθυμία της. Ξεκινάει μακρύ ταξίδι για να βρει την Άγκα.
Διανομή: New Star

Ντούλιτλ - Dolittle
Χώρα: ΗΠΑ (2020)
Διάρκεια: 106’
Είδος: Φαντασίας, Κωμωδία, Οικογενειακή, Περιπέτεια 
Σκηνοθεσία: Στίβεν Γκέιγκαν 
Παίζουν: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Τομ Χόλαντ, Μάικλ Σιν, Ράμι Μάλεκ, Τζέσι Μπάκλεϊ, Έμα Τόμσον, Ράλφ Φάινς, Μαριόν Κοτιγιάρ, Κούμελ Ναντζιανί, Αντόνιο Μπαντέρας, Σελίνα Γκόμεζ, Τζον Τσένα, Οκτάβια Σπένσερ, Κάρμεν Ετζόγκο, Ράλφ Ίνσεσον, Τζιμ Μπρόουντμπεντ, Χάρι Κολέτ, Φράνσις ντε λα Τουρ, Κρεγκ Ρόμπινσον 
Σύνοψη: Επτά χρόνια μετά το χαμό της συζύγου του, ο εκκεντρικός Δόκτωρ Ντούλιτλ (Ντάουνι Τζούνιορ) ξακουστός γιατρός και κτηνίατρος της Βασίλισσα Βικτώρια, έχει απομονωθεί στην κατοικία του, με μοναδική συντροφιά τα εξωτικά του ζώα. Όταν όμως η νεαρή βασίλισσα (Τζέσι Μπάκλεϊ) αρρωσταίνει σοβαρά, ο αυτοεξόριστος Ντούλιτλ αναγκάζεται να αναχωρήσει για μια επικών διαστάσεων περιπέτεια ώστε να αναζητήσει το αντίδοτο σε ένα μυθικό νησί. Θα πρέπει να επανακτήσει λοιπόν τις ικανότητες και το κουράγιο του, καθώς θα αναζητήσει παλιούς αντιπάλους του και θα ανακαλύψει θαυμαστά πλάσματα.
Την αναζήτηση του Δόκτορα Ντούλιτλ θα συνοδεύει ένας νεαρός, αυτόκλητος μαθητευόμενος (Χάρι Κολέτ) και μια τρελή κομπανία ζώων η οποία συμπεριλαμβάνει έναν ανήσυχο γορίλα (Ράμι Μάλεκ), μια ενθουσιώδη αλλά ανόητη πάπια (Οκτάβια Σπένσερ), μια κυνική στρουθοκάμηλο, μια αισιόδοξη πολική αρκούδα και έναν ισχυρογνώμονα παπαγάλο, ο οποίος μάλιστα εκτελεί χρέη εμπιστευτικού συμβούλου.
Διανομή: Tulip

Οι αεροναύτες - The aeronauts 
Είδος: Περιπέτεια, Δράσης, Βιογραφική, Αισθηματική, Δράμα  
Χώρες: Ενωμένο Βασίλειο, Αγγλία (2019)
Διάρκεια: 100’
Σκηνοθεσία: Τομ Χάρπερ 
Παίζουν: Φελίσιτι Τζόουνς, Έντι Ρεντμέιν, Χιμές Πατέλ, Λιούιν Λόιντ, Φίμπι Φοξ, Τιμ Μακίνερνι, Αν Ριντ, Τομ Κόρτνεϊ
Σύνοψη: Λονδίνο, 1862. Οι θεατές μαζεύονται με ενθουσιασμό στο χώρο εκτόξευσης των αερόστατων, ενώ ο μετεωρολόγος James Glaisher (Redmayne) με αγωνία περιμένει την πιλότο Amelia Wren (Jones) για μια εντυπωσιακή είσοδο. Ο νεαρός επιστήμονας Glaisher, απελπισμένος που δεν λαμβάνεται σοβαρά υπόψη, έχει ελάχιστη υπομονή για τους θεατρινισμούς της Wren, ενώ η Wren καταλαβαίνει ότι το σόου θα προσελκύσει χρηματοδότηση. Η πτήση τους έχει διπλό σκοπό: να σπάσουν το γαλλικό ρεκόρ υψομέτρου και να βοηθήσει τον Glaisher να συλλέξει δεδομένα για να προωθήσει τις αμφισβητούμενες θεωρίες της πρόβλεψης του καιρού. Καθώς το δίδυμο ανεβαίνει ολοένα και ψηλότερα, ο αέρας γίνεται λεπτότερος και ψυχρότερος και πρέπει να παρθούν δύσκολες αποφάσεις που θα μπορούσαν να κρίνουν τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου.
Διανομή: Seven Films

Bad boys for life 
Είδος: Δράσης, Αστυνομική, Θρίλερ, Κωμωδία 
Χώρα: ΗΠΑ (2020)
Διάρκεια: 123’
Σκηνοθεσία: Αμπίντ Ελ Αρμπί, Μπιλάλ Φαλάχ 
Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Μάρτιν Λόρενς, Τζο Παντολιάνο, Βανέσα Χάτζενς, Αλεξάντερ Λούντβιγκ 
Σύνοψη: Ο Μάρκους Μπέρνετ είναι τώρα πια επιθεωρητής της αστυνομίας και ο Μάικ Λάουερι μεσήλικας σε κρίση. Ενώνουν τις δυνάμεις τους ξανά όταν ένας Αλβανός μισθοφόρος, ο αδελφός του οποίου σκοτώθηκε, τους υπόσχεται ένα μεγάλο μπόνους.
Διανομή: Feelgood

Η αλήθεια - La vérité - The truth 
Είδος: Δράμα 
Χώρα: Γαλλία (2019)
Διάρκεια: 106’
Σκηνοθεσία: Κορεέντα Χιροκάζου 
Παίζουν: : Κατρίν Ντενέβ, Ζιλιέτ Μπινός, Ίθαν Χοκ
Σύνοψη: Η Φαμπιάν είναι μια σταρ. Περιβάλλεται από ανθρώπους που την αγαπούν και τη θαυμάζουν. Όταν εκδίδει τα απομνημονεύματα της, η κόρη της έρχεται στο Παρίσι από τη Νέα Υόρκη με τον άντρα της και το παιδί τους. Η επανένωση μητέρας και κόρης θα φέρει στο φως αλήθειες, θα τις αναγκάσει να κλείσουν παλιούς λογαριασμούς και να εκδηλώσουν τα συναισθήματα που τις κατακλύζουν.
Διανομή: Seven Films
(Παρουσίαση στη σημερινή έντυπη Αμαρυσία)