18/11/19

Η μέθοδος Κομίνσκι - The Kominsky method

Έξυπνη, διασκεδαστική και ανατρεπτική σειρά με ένα πραγματικά απολαυστικό δίδυμο ηλικιωμένων: τον Μάικλ Ντάγκλας που υποδύεται τον Σάντι Κομίνσκι, έναν παλαίμαχο ηθοποιό ο οποίος χωρισμένος τώρα είναι καθηγητής υποκριτικής σε δικό του στούντιο, που φέρει το όνομά του και τον Άλαν Άρκιν που παίζει τον Νόρμαν Νιουλάντερ, τον καλύτερο φίλο του και
πράκτορά του, ο οποίος έχει χάσει τη σύζυγό του από καρκίνο, ενώ και οι δύο έχουν από μια κόρη που δεν ζει μαζί τους και για τις οποίες δεν αισθάνονται και ιδιαίτερα υπερήφανοι για τις επιλογές τους και τη ζωή τους γενικά.
Ο Κομίνκι διδάσκει σε μια ολιγομελή τάξη μελλοντικών ηθοποιών ενώ ο φίλος του ασχολείται «εξ αποστάσεως» με το πρακτορείο του. Οι δύο τους λόγω της μεγάλης ηλικίας τους αντιμετωπίζουν προβλήματα με την υγεία τους τα οποία προσπαθούν να τα αντιπαρέρχονται με χιούμορ και ταυτόχρονα προσπαθούν να «τακτοποιήσουν» όσο τους επιτρέπεται τη μοναχική ζωή τους.
Αξιοσημείωτη είναι η στενή φιλία τους, που διατηρείται παρά τις όποιες διαφωνίες τους σε πολλά θέματα, όπως επίσης και η επιμονή τους να παραμείνουν ενεργοί ενώ τα στενά συγγενικά και φιλικά τους πρόσωπα προσπαθούν να τους λογικέψουν ότι είναι σε μεγάλη ηλικία και πρέπει να προσέχουν. 
Η δεύτερη σεζόν της σειράς ξεκίνησε το Νοέμβριο 2019, είναι εξίσου καλή με την πρώτη σε ιδέες και εξέλιξη και αποτελείται συνολικά από 8 επεισόδια διάρκειας το πολύ 30’ το καθένα.
INFO
Προβάλλεται από αρχές Νοεμβρίου 2019
Δημιουργός: Τσακ Λόρε 
Παίζουν: Μάικλ Ντάγκλας, Άλαν Άρκιν, Σάρα Μπέικερ, Γκράχαμ Ρότζερς, Μελίσα Τανγκ, Τζένα Λιν Άνταμς, Κέιζι Τόμας Μπράουν, Νάνσι Τρέιβις και εμφανίζονται Κάθλιν Τέρνερ, Ντάνι Ντε Βίτο, Αν Μάργκρετ, Σούζαν Σάλιβαν, Έλιοτ Γκουλντ
Σύνοψη: Ο Μάικλ Ντάγκλας υποδύεται έναν ηθοποιό διάσημο πριν πολύ καιρό που τώρα είναι καθηγητής υποκριτικής στο στούντιό του που φέρει το όνομά του. Ο καλύτερος φίλος και πράκτοράς του χάνει τη σύζυγό του από καρκίνο. Και οι δύο τους αντιμετωπίζουν προβλήματα με την ύπαρξή τους καθώς αγωνίζονται να επιβιώσουν μέσα από παλιές και νέες επιλογές και σχέσεις. (Από το Netflix)