Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα

Τα Πάθη του Χριστού σε peplum movies

16/11/19

Οι άθλιοι

«Δεν μπορώ να καταλάβω τι αδίκημα διαπράττει κάποιος όταν έχει στο σακίδιό του μια βόμβα μολότοφ; Πείτε μου μια ακριβή και συγκεκριμένη αιτιολογία για το ποιο έννομο αγαθό προσβάλλει η απλή κατοχή μιας βόμβας μολότοφ» είπε ο κ. Σπ. Λάππας (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ)

* * * 
Έτσι, όταν η αστυνομία ανακάλυψε γιάφκα στο υπόγειο του Οικονομικού Πανεπιστημίου και ζήτησε να κλείσει κάποιες μέρες, μου δημιουργήθηκε η ίδια απορία: Έλα ντε; Τι αδίκημα διαπράχθηκε από τους φοιτητές, επειδή βρέθηκαν στο υπόγειο του Πανεπιστημίου ρόπαλα, εκρηκτικά και άλλα υλικά ικανά να προξενήσουν βλάβες όταν χρησιμοποιούνται; Πείτε μου σας παρακαλώ μια ακριβή και συγκεκριμένη αιτιολογία για το ποιο έννομο αγαθό προσβάλλει η ύπαρξη γιάφκας στο Πανεπιστήμιο. 
* * *
Γι’ αυτό συγκεντρώθηκαν οι φοιτητές και διαμαρτυρήθηκαν για την «επίσκεψη» των ΜΑΤ. Σου λέει δεν έγινε και κάνα αδίκημα. Το υποστηρίζει κι η αντιπολίτευση. Διότι προσήλθε στη συγκέντρωση και η βουλευτής του «Μέρα25» κ. Σακοράφα και ο κ. Φίλης, υπουργός επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (με τη στήριξη των ΑΝΕΛ, μη το ξεχνάμε) ο οποίος δήλωσε ότι ήταν «μόνο τρία ρόπαλα», ενώ είδαμε εικόνες στην τηλεόραση. Δεν ήταν μόνο τρία ρόπαλα, αλλά εξοπλισμός ολόκληρης διμοιρίας. 
* * *
Μας κοροϊδεύει, λοιπόν, ο κ. Φίλης. Και όταν δικαιολογεί ένα «μη αδίκημα» (όπως το αποκαλεί ο κ. Λάππας) του δίνει υπόσταση. Το αποδέχεται ως αδίκημα. Αν όχι κακούργημα ή πλημμέλημα, τουλάχιστον πταίσμα. 
* * *
Αυτούς τους δύο βουλευτές, που μάλλον εκπροσωπούσαν και τα κόμματά τους, δεν τους έβαλε σε σκέψεις η γιάφκα που υπήρχε στο υπόγειο. Τους ενόχλησε που ο εισαγγελέας ζήτησε να κλείσει για κάποιες μέρες το Πανεπιστήμιο. Δεν τους πείραξε που οι φοιτητές πριόνισαν το λουκέτο («και καλά έκαναν», όπως είπε στη Βουλή ο κ. Κ. Μάρκου βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητής) και μπήκαν μέσα ενώ απαγορευόταν, τους ενόχλησε που πήγε η Αστυνομία να τους βγάλει έξω και αυτοί εκνευρίστηκαν από την παρουσία της. «Δεν βρήκαν και κάνα καλάσνικοφ», όπως είπε μετά και ο κ. Τζανακόπουλος! 
* * *
Δηλώσεις που ρίχνουν «λάδι στη φωτιά» αντί να εξηγούν στους νεολαίους ότι δε δικαιολογείται να υπάρχει γιάφκα στο υπόγειο του Πανεπιστημίου και ότι η Αστυνομία έχει υποχρέωση να διαφυλάξει τους πραγματικούς φοιτητές. Δεν τους εξήγησαν με ηρεμία ότι το Πανεπιστημιακό Άσυλο καθιερώθηκε για να προστατεύει τις Ιδέες και την ελεύθερη Διδασκαλία και όχι την παραβατικότητα.
* * *
 «Δεν υπάρχουν κακοί άνθρωποι και κακά φυτά. Υπάρχουν κακοί καλλιεργητές» (Βίκτωρ Ουγκώ, «Οι άθλιοι»)
(Από τη μόνιμη στήλη μου στη σημερινή έντυπη Αμαρυσία)