Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα

Τα Πάθη του Χριστού σε peplum movies

7/11/19

Νέες ταινίες από 7/11/2019

Παρουσίαση όλων των νέων ταινιών που προβάλλονται από σήμερα στους κινηματογράφους

Δυστυχώς απουσιάζατε - Sorry we missed you
Είδος: Δράμα, Κοινωνικό
Σκηνοθεσία: Κεν Λόουτς 
Παίζουν: Κρις Χίτσεν, Ντέμπι Χόνεϊγουντ, Ρις Στόουν, Κέιτι Πρόκτορ
Σύνοψη: O Ricky, η Abby και τα δύο τους παιδιά ζουν στο Newcastle. Είναι μια δεμένη οικογένεια και ο ένας νοιάζεται για τον άλλον. Ο Ricky αλλάζει δουλειές, ενώ η Abby, που αγαπά τη δική της, προσέχει ηλικιωμένους. Παρόλο που δουλεύουν όλο και περισσότερες ώρες, όλο και πιο σκληρά, συνειδητοποιούν ότι ποτέ δεν θα αποκτήσουν το δικό τους σπίτι. Όταν προκύπτει μια χρυσή ευκαιρία, η Abby πουλάει το αυτοκίνητο της και ο  Ricky αγοράζει ένα ολοκαίνουριο φορτηγάκι για να δουλέψει ως αυτοαπασχολούμενος μεταφορέας. O μοντέρνος κόσμος έχει τις επιπτώσεις του σε αυτές τις τέσσερις ψυχές μέσα στην ίδια τους την κουζίνα 
Διανομή: Feelgood

Δόκτωρ Ύπνος – Doctor Sleep
Είδος: Θρίλερ, Τρόμου, Φρίκης
Σκηνοθεσία: Μάικ Φλάναγκαν
Παίζουν: Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Κάιλι Κουράν, Καρλ Λάμπλι, Ζαν ΜακΚλάρνον, Έμιλι Άιλιν Λιντ, Μπρους Γκρίνγουντ, Τζόσελιν Ντόναχιου, Κλιφ Κέρτις, Τζέικομπ Τρέμπλεϊ
Σύνοψη: Ο Νταν Τόρανς (Γιούαν ΜακΓκρέγκορ) εξακολουθεί να υποφέρει από το ψυχολογικό τραύμα που υπέστη ως παιδί στο ξενοδοχείο Overlook. Προσπαθεί να βρει την εσωτερική του ηρεμία, μέχρι που συναντά την Άμπρα (Κάιλι Κουράν), μία θαρραλέα νεαρή κοπέλα που διαθέτει, όπως κι αυτός, το υπερφυσικό χάρισμα γνωστό ως "λάμψη". Η Άμπρα ζητά απελπισμένα τη βοήθειά του προκειμένου να πολεμήσει την ανελέητη Ρόουζ (Ρεμπέκα Φέργκιουσον), αρχηγό μιας συμμορίας δαιμόνιων δολοφόνων, που αναζητούν ανθρώπους προικισμένους με υπερφυσικές ιδιότητες, προκειμένου να «καταναλώσουν» την αύρα τους και να γίνουν αθάνατοι. Δημιουργώντας μια απρόσμενη συμμαχία, ο Νταν και η Άμπρα ξεκινούν έναν αγώνα ζωής και θανάτου εναντίον της Ρόουζ. Η αθωότητα και το χάρισμα της Άμπρα κάνουν τον Νταν να χρησιμοποιήσει, για πρώτη φορά, τις δικές του δυνάμεις, ν’ αντιμετωπίσει τους φόβους του, που θα φέρουν στην επιφάνεια φαντάσματα του παρελθόντος.
Διανομή: Tanweer

Η δύναμη της αλήθειας - Donbass - Донбас
Είδος: Δράμα – Μαύρη κωμωδία
Σκηνοθεσία: Σεργκέι Λόζνιτσα 
Παίζουν: Ταμάρα Γιατσένκο, Ιρίνα Ζαγιάρμιουκ, Γκριγκόρι Μάσλιουκ, Ολέσια Ζουρακόφσκαγια, Λιουδμίλα Σμοροδίνα, Μπόρις Καμόρζιν, Σεργκέι Ρουσκίν
Σύνοψη: Το Donbass του αρχικού τίτλου είναι μια περιοχή στην Ανατολική Ουκρανία που διασχίζεται από τον ποταμό Ντον και ο βραβευμένος σκηνοθέτης Σεργκέι Λόζνιτσα δημιουργεί μια ταινία για το τι συμβαίνει εκεί και πώς επηρεάζει τους ανθρώπους που ζουν εκεί και στις δύο όχθες του ποταμού. Ο τακτικός στρατός της Ουκρανίας και οι εθελοντές μάχονται τις αυτονομιστικές συμμορίες, υποστηριζόμενες από τη Ρωσία του Πούτιν. Την περιοχή χαρακτηρίζει η διαφθορά και η εγκληματικότητα όλων των ειδών. Η ταπείνωση είναι συνηθισμένη. Η βία μπορεί να ξεσπάσει ανά πάσα στιγμή.
Διανομή: Ama Films

Η οικογένεια Άνταμς - The Addams family
Είδος: Κινούμενα Σχέδια, Κωμωδία 
Σκηνοθεσία: Κόνραντ Βέρνον - Γκρεγκ Τίρναν
Παίζουν (φωνές): Όσκαρ Άϊζακ, Σαρλίζ Θερόν, Κλόι Γκρέις Μορέτζ, Φιν Γούλφχαρντ, Νικ Κρολ, Μπέτι Μίντλερ, Άλισον Τζάνεϊ
Σύνοψη: Η Οικογένεια Άνταμς επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη στην πρώτη κωμωδία κινουμένων σχεδίων για αυτήν την παράξενη, ανατριχιαστική οικογένεια. Μπορεί να νομίζεις πως η οικογένειά σου είναι περίεργη, όμως αυτή η απόμακρη, εκκεντρική και τελείως αλλόκοτη Οικογένεια, θα σε κάνει να το ξανασκεφτείς.
Διανομή: Tulip

Η ναυμαχία του Μίντγουεϊ - Midway
Είδος: Δράσης, Πολεμική, Ιστορική, Δράμα 
Σκηνοθεσία: Ρόλαντ Έμεριχ
Παίζουν: Εντ Σκράιν, Μάντι Μουρ, Λουκ Έβανς, Πάτρικ Γουίλσον, Γούντι Χάρελσον, Ντένις Κουέιντ, Άαρον Έκχαρτ, Νικ Τζόνας 
Σύνοψη: Η Ναυμαχία του Μίντγουεϊ εξιστορεί μία από τις πιο φημισμένες μάχες μεταξύ του αμερικανικού και ιαπωνικού στόλου, που έδωσε στις αμερικανικές δυνάμεις το προβάδισμα στο μέτωπο του Ειρηνικού στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η ταινία, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, αφηγείται την ιστορία των αξιωματικών και των στρατιωτών, που χρησιμοποίησαν το ένστικτο τους, το σθένος τους και τον ηρωισμό τους για να νικήσουν τον εχθρό, παρά τις αντίξοες συνθήκες.
Διανομή: Odeon

Zombieland: Διπλή βολή – Zombieland: Double tap
Είδος: Κωμωδία, Σάτιρα, Τρόμου, Φρίκης
Σκηνοθεσία: Ρούμπεν Φλάισερ
Παίζουν: Γούντι Χάρελσον,  Τζέσε Άιζενμπεργκ, Άμπιγκεϊλ Μπρέσλιν, Έμα Στόουν
Σύνοψη: Ξεκαρδιστικές και χαοτικές καταστάσεις, που εκτυλίσσονται από τον Λευκό Οίκο μέχρι την ενδοχώρα, φέρνουν τους τέσσερις ήρωες αντιμέτωπους με νέα είδη ζόμπι, τα οποία έχουν εξελιχθεί μέσα στα χρόνια, αλλά και με καινούριους επιζήσαντες του σπάνιου πια ανθρώπινου είδους. Πάνω απ’ όλα οι τέσσερις τους πρέπει να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της δικής τους αυτοσχέδιας οικογένειας, καθώς περνάνε τα χρόνια και μεγαλώνουν.
Διανομή: Feelgood

Η Ανιές με τα λόγια της Βαρντά - Varda par Agnès - Varda by Agnes
Είδος: Ντοκιμαντέρ, Βιογραφική  
Σκηνοθεσία: Ανιές Βαρντά, Ντιντιέ Ρουγκέ  
Σύνοψη: Γεννημένη στο Βέλγιο, η μεγάλη κυρία του γαλλικού κινηματογράφου (λίγο πριν της απονεμηθεί το βραβείο Camera του κινηματογραφικού φεστιβάλ του Βερολίνου), γύρισε την τελευταία της ταινία Agnes by Varda ως αποχαιρετισμό στους κινηματογραφόφιλους. Την βλέπουμε να συζητά το έργο της ενώπιον κοινού, την ώρα που προβάλλονται αποσπάσματα από παλαιότερες ταινίες της, όπως η κλασική φεμινιστική «Η Κλεό από τις 5 έως τις 7», ενώ παίρνει συνεντεύξεις από τους ηθοποιούς και τους κινηματογραφιστές με τους οποίους συνεργάστηκε.
Η ταινία διερευνά επίσης τη μεταγενέστερη σταδιοδρομία της ως εικαστικής καλλιτέχνιδας (visual artist), παρουσιάζοντας μια σειρά εγκαταστάσεων βίντεο που εκτίθενται αυτή την περίοδο στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Museum of Modern Art - MoMa) της Νέας Υόρκης και στο Ίδρυμα Σύγχρονης Τέχνης Καρτιέ (Fondation Cartier) στο Παρίσι, καθώς και μια σειρά από αποθήκες τις οποίες έφταιξε χρησιμοποιώντας ατέλειωτα καρούλια σελουλόιντ που αχρηστεύθηκαν λόγω της ψηφιακής επανάστασης.
Διανομή: Seven Films

Ποτέ δεν είναι αργά κύριε καθηγητά - Richard says goodbye - The professor
Είδος: Δράμα, Κωμωδία 
Σκηνοθεσία: Γουέιν Ρόμπερτς
Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Ζόι Ντόιτς, Ρον Λίβινγκστον, Ρόζμαρι ΝτεΓουίτ, Ντάνι Χιούστον, Κάθριν Έβανς, Οντέσα Γιανγκ 
Σύνοψη: Όταν ο Ρίτσαρντ (Τζόνι Ντεπ), καθηγητής πανεπιστημίου, διαγνωστεί με μια ανίατη ασθένεια, αποφασίζει να εγκαταλείψει τα προσχήματα και τις κοινωνικές συμβάσεις και να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής του όσο πιο έντονα και ελεύθερα γίνεται. Με καυστικό χιούμορ, ελαφριά απερισκεψία και μια δόση τρέλας, πέφτει με τα μούτρα σε κάθε πιθανή «αμαρτία»: Πίνει, καπνίζει, κάνει σεξ και ξεστομίζει αδιανόητες προσβολές, εισπράττοντας έτσι περισσότερη χαρά από ποτέ. Με τον νέο τρόπο ζωής του και καθώς ο χρόνος του εξαντλείται, ο Ρίτσαρντ θα καταλάβει πολλά πράγματα για τη ζωή, ενώ θα έρθει κοντά με τους ανθρώπους που αγαπά, για ένα τελευταίο αντίο. Μια ξεκαρδιστική αλλά και συγκινητική ταινία, για το πώς ένας άνθρωπος αποφασίζει να ζήσει τη ζωή στο έπακρο ακόμα κι όταν το ταξίδι του τελειώνει.
Διανομή: Odeon

Ο Πίνκι και οι πειρατές - Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama
Είδος: Περιπέτεια, Οικογενειακή, Δράσης, Κωμωδία, Δράμα 
Σκηνοθεσία: Τζον Αντρέας Άντερσεν - Λίζα Μαρί Γκάμπλεμ 
Παίζουν: Κίρε Χάουγκεν Σάιντνες, Τούνα Νοβότνι, Γιον Όιγκαρντεν, Φριντζόι Σεχάιμ, Άντερς Μπάσμο Κρίστιανσεν, Πία Τιέλτα
Σύνοψη: Μαζί με τον τρομερό πειρατή Μαυροδόντη, θρύλο των επτά θαλασσών, ο μικρός Πίνκι μαζί με το κορίτσι του, την Ρέιβεν ξεκινούν μία συναρπαστική περιπέτεια προς το εξωτικό βασίλειο της Λάμα Ράμα όπου βρίσκεται κρυμμένος ο θρυλικός θησαυρός του Βασιλιά Ρούφους. Όμως ο Πίνκι έχει έναν τελείως διαφορετικό θησαυρό στο μυαλό του αφού αναζητά τον εξαφανισμένο πατέρα του.
Διανομή: Filmboy

Ο Λένιν στα 1918 - Ленин в 1918 году - Lenin v 1918 godu
Είδος: Δράμα 
Σκηνοθεσία: Μιχαήλ Ρομ - Ι. Άρον - Ισιντόρ Σιμκόφ 
Παίζουν: Μπόρις Σούκιν, Νικολάι Οκλοπκόφ, Μιχαήλ Γκελοβάνι, Σέμιον Γκόλντσταμπ, Αλεξάντρ Σατόφ, Βασίλι Μαρκόφ, Βασίλι Βανίν, Νικολάι Τσερκάσοφ  
Σύνοψη: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η ταινία «Ο Λένιν στα 1918» προβάλλεται στην ολοκληρωμένη έκδοση των 125' Η μεγάλη επιτυχία τη ταινίας «Ο Λένιν τον Οχτώβρη» οδήγησε τον Μιχαήλ Ρομ σε μια αναπόφευκτη συνέχεια το «Ο Λένιν στα 1918», όπου αφηγείται την πιο κρίσιμη και δύσκολη περίοδο της επανάστασης. Η ταινία είναι έργο με αυστηρή σκηνοθεσία, όπου τίποτα δεν έχει αφεθεί στην τύχη. Ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας οφείλεται στον χαρισματικό τρόπο, με τον οποίο ερμήνευσε ο ηθοποιός Μπόρις Σιούκιν την προσωπικότητα του Ρώσου ηγέτη και έδωσε ένα εντυπωσιακό πορτραίτο του. Είναι μια αποφασιστική στιγμή στην ιστορία του σοβιετικού κινηματογράφου με αμείωτο ιστορικό και αισθητικό ενδιαφέρον.
Διανομή: New Star

Τα μάρμαρά μας
Είδος: Ντοκιμαντέρ 
Σκηνοθεσία: Νίκος Παπακώστας
Σύνοψη: Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που αφορά στα γλυπτά ή μάρμαρα του Παρθενώνα. Ο όρος «τα μάρμαρα μας» είναι αυτός που έγινε γνωστός από τη Μελίνα Μερκούρη που είπε λίγο πριν το θάνατό της: «Ελπίζω να δω τα Μάρμαρα πίσω στην Αθήνα προτού πεθάνω...». Αν και πολλοί διαφωνούν με το δόκιμο ή όχι του όρου, οι συντελεστές του έργου έχουν τη γνώμη ότι δείχνει την αγάπη και την τρυφερότητα που τα είχε περιβάλει η Μελίνα και ο ελληνικός λαός. Συμμετέχουν λοιπόν πολλοί και σπουδαίοι άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, οι οποίοι στηρίζουν την ελληνική θέση για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα στον τόπο τους και πρόκειται για μια μη εμπορική και μη κερδοσκοπική παραγωγή της ομάδας μεσογειακού πολιτισμού Canto Mediteraneo με σκοπό τη δωρεάν διανομή τους σε σχολεία και χώρους πολιτισμού, παρά το γεγονός ότι δεν χρηματοδοτήθηκε από κανέναν κρατικό ή ιδιωτικό φορέα. Όλοι όσοι εργάστηκαν για την πραγματοποίηση αυτής της ταινίας το έκαναν εθελοντικά και στο πλαίσιο του παγκόσμιου κινήματος για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα στον τόπο που δημιουργήθηκαν.
Διανομή: New Star

Κλέφτης αλόγων – Out stealing horses
Είδος: Κοινωνική
Σκηνοθεσία: Χανς Πέτερ Μόλαντ 
Παίζουν: Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Τομπάιας Σάντελμαν, Παλ Σβέρε Χάγκεν, Ντανίκα Κούρσιτς
Σύνοψη: Nοέμβριος 1999. Ο 67χρονος Τροντ ταξιδεύει σε έναν απομονωμένο οικισμό στην νορβηγική ενδοχώρα, όπου σκοπεύει να περάσει την πρωτοχρονιά μόνος του. Ενώ καταφτάνει ο χειμώνας, ανακαλύπτει πως έχει γείτονα, έναν άντρα που είχε γνωρίσει όντας παιδί το καλοκαίρι του 1948, όταν παράλληλα ο πατέρας του τον προετοίμαζε για την επερχόμενη εξαφάνιση του. Εκείνο το μακρινό καλοκαίρι ο Τροντ ενηλικιώθηκε και μύρισε το άρωμα της γυναίκας που λαχταρούσε. Την ίδια γυναίκα που είχε επιλέξει ο πατέρας του για σύντροφο της ζωής του.
Διανομή: Weird Wave
(Παρουσίαση στην έντυπη καθημερινή Αμαρυσία)