10/10/19

Gemini man

Μια ιστορία επιστημονικής φαντασίας, με φιλοσοφικές προεκτάσεις που επικεντρώνεται γύρω από τον χαρακτήρα του Χένρι, ενός 50χρονου κυβερνητικού επαγγελματία δολοφόνου, ο οποίος βρίσκεται στο τέλος της καριέρας του και θέλει να ηρεμήσει. Όταν ενημερώνει τους ανωτέρους του πως ετοιμάζεται να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, 

αρχίζει να καταδιώκεται από τον μοναδικό δολοφόνο στον πλανήτη που διαθέτει τις ίδιες με αυτόν ικανότητες: τον 23χρονο κλώνο του, ο οποίος έχει διαταγές να τον εξοντώσει πάση θυσία.
Μια ιστορία, που σε προετοιμάζει για χορτάτη περιπέτεια με έντονη δράση και φυσικά με τα συνηθισμένα εφέ: Καταδιώξεις, πιστολίδι, μάχες σώμα με σώμα και όλα τα σχετικά.
Ο Ανγκ Λι όμως την προχωράει πάρα πέρα, όχι μόνον με τη φιλοσοφική διάθεση που της δίνει (εξέλιξη της επιστήμης, δημιουργία κλώνων και εκμετάλλευσή τους για καλό ή κακό σκοπό, γονικές σχέσεις και διλήμματα χαρακτήρων), αλλά και με τη χρήση ενός ειδικού εφέ, που θέλει τον Γουίλ Σμιθ να παίζει δύο ρόλους. Τον Χένρι ως 50άρη επαγγελματία δολοφόνο και τον Τζούνιορ ως 24χρονο κλώνο του, που όμως έχει αποκλειστική εντολή να τον σκοτώσει. Το αποτέλεσμα είναι αριστουργηματικό και πειστικό.
Επίσης, ο σκηνοθέτης έχει στη διάθεσή του και τον έξοχο Κλάιβ Όουεν, στο ρόλο του «τρελού επιστήμονα» που δημιουργεί κλώνους για να γίνει πλανητάρχης και γνωρίζουμε καλά τι συμβαίνει στον κινηματογράφο σε όσους πάσχουν από το σύνδρομο Φρανκεστάιν και νομίζουν ότι έχουν γίνει θεοί δημιουργώντας διάφορα πλάσματα ή και ανθρώπινους κλώνους...
Μετά από αυτά, όλα τα υπόλοιπα έρχονται μόνα τους στην εξέλιξη του σεναρίου. (Κριτική μου για το myfilm.gr) 
INFO
Προβάλλεται από 10/10/2019
Είδος: Δράσης, Δράμα, Επιστημονικής Φαντασίας, Θρίλερ
Σκηνοθεσία: Ανγκ Λι
Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Μαίρη Ελίζαμπεθ Γουίνστεντ, Κλάιβ Όουεν, Μπένεντικτ Γουόνγκ
Σύνοψη: Ένας 50χρονος συνταξιούχος δολοφόνος, ο Χένρι Μπρόγκαν (Γουίλ Σμιθ), καταδιώκεται από τον εξίσου θανάσιμο εικοσιτετράχρονο κλώνο του. Ο Χένρι, μαζί με τους αδίστακτους συναδέλφους του, Ντάνι και Μπάρον, βρίσκονται κυνηγημένοι καθώς διασχίζουν την υφήλιο αναζητώντας την αλήθεια. Αυτό που ανακαλύπτουν θα αναγκάσει το Χένρι να βρεθεί αντιμέτωπος με τους ανθρώπους που εμπιστευόταν και να αποφασίσει ποιανού η ζωή αξίζει περισσότερο – η δική του ή του κλώνου του; (Από την Odeon)