10/10/19

Νέες ταινίες από 10/10/2019

Παρουσίαση όλων των νέων ταινιών που προβάλλονται από σήμερα στους κινηματογράφους

Gemini man
Είδος: Δράσης, Δράμα, Επιστημονικής Φαντασίας, Θρίλερ
Σκηνοθεσία: Ανγκ Λι
Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Μαίρη Ελίζαμπεθ Γουίνστεντ, Κλάιβ Όουεν, Μπένεντικτ Γουόνγκ
Σύνοψη: Ένας 50χρονος συνταξιούχος δολοφόνος, ο Χένρι Μπρόγκαν (Γουίλ Σμιθ), καταδιώκεται από τον εξίσου θανάσιμο 25χρονο κλώνο του. Ο Χένρι, μαζί με τους αδίστακτους συναδέλφους του, Ντάνι και Μπάρον, βρίσκονται κυνηγημένοι καθώς διασχίζουν την υφήλιο αναζητώντας την αλήθεια. Αυτό που ανακαλύπτουν θα αναγκάσει το Χένρι να βρεθεί αντιμέτωπος με τους ανθρώπους που εμπιστευόταν και να αποφασίσει ποιανού η ζωή αξίζει περισσότερο – η δική του ή του κλώνου του;
Διανομή: Odeon

Μη χαμηλώνεις το βλέμμα - Werk ohne autor - Never look away
Είδος: Δράμα, Ιστορική, Θρίλερ  
Σκηνοθεσία: Φλόριαν Χένκελ Φον Ντόνερσμαρκ
Παίζουν: Τομ Σίλινγκ, Σεμπάστιαν Κοχ, Πόλα Μπερ, Σάσκια Ρόζενταλ, Όλιβερ Μασούτσι
Σύνοψη: Ο Γερμανός καλλιτέχνης Κουρτ Μπαρνέτ έχει δραπετεύσει από την Ανατολική Γερμανία και τώρα ζει στη Δυτική Γερμανία, ενώ βασανίζεται από τα τραύματα της παιδικής του ηλικίας τα χρόνια των Ναζί και μετέπειτα από το καθεστώς της ΛΔΓ.
Όταν γνωρίζει την σπουδάστρια Έλι (Πόλα Μπερ), πιστεύει ότι έχει βρει την αγάπη της ζωής του και αρχίζει να δημιουργεί πίνακες που αντικατοπτρίζουν όχι μόνο τη μοίρα του, αλλά και τα τραύματα μιας ολόκληρης γενιάς.
Διανομή: Feelgood

Σον το πρόβατο ταινία: Φαρμαγεδών - A Shaun the sheep movie: Farmageddon)
Είδος: Κινούμενα Σχέδια, Περιπέτεια, Κωμωδία, Οικογενειακή, Φαντασίας
Σκηνοθεσία: Ρίτσαρντ Φέλαν, Γουίλ Μπέχερ
Μεταγλωττισμένη στα Ελληνικά
Σύνοψη: Παράξενα φώτα πάνω από την ήσυχη πόλη του Μόσινγκχαμ σηματοδοτούν την άφιξη ενός μυστηριώδους επισκέπτη. Μία άτακτη και αξιαγάπητη εξωγήινη , η ΛΟΥ-ΛΑ , προσγειώνεται κατά τύχη στην Φάρμα, και ο Σον αρπάζει αμέσως την ευκαιρία για μια γαλαξιακή περιπέτεια με αποστολή να βοηθήσει την ΛΟΥ-ΛΑ να γυρίσει σπίτι της.
Η ΛΟΥ-ΛΑ με τις μαγικές εξωγήινες δυνάμεις της εκτός ελέγχου κάνει την μία καταστροφική σκανδαλιά μετά την άλλη και ο Σον θα πρέπει να οδηγήσει την φίλη του σε ένα ταξίδι μέσα στο δάσος για να βρουν το χαμένο της διαστημόπλοιο. Ταυτόχρονα μια μυστηριώδης κρατική Αντί- Εξωγήινη Υπηρεσία τους καταδιώκει. Θα μπορέσουν να βρουν το διαστημόπλοιο πριν να είναι αργά;
Διανομή: Spentzos Film

Ο κυνηγός της νύχτας - Night hunter - Nomis
Είδος: Θρίλερ, Ψυχολογικό
Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Ρέιμοντ
Παίζουν: Χένρι Κάβιλ, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Αλεξάντρα Νταντάριο, Στάνλεϊ Τούτσι, Μίνκα Κέλι, Νέιθαν Φίλιον, Μπρένταν Φλέτσερ
Σύνοψη: Ένας ταλαιπωρημένος αστυνομικός, το αστυνομικό σώμα στο οποίο ανήκει και ένας αυτόκλητος τιμωρός εμπλέκονται σε μία επικίνδυνη συνομωσία που σχετίζεται με τη σύλληψη ενός άρρωστου άντρα, ο οποίος συνδέεται με απαγωγές και δολοφονίες γυναικών.
Ένα συναρπαστικό ψυχολογικό θρίλερ με πρωταγωνιστές τον Χένρι Κάβιλ (Άνθρωπος από ατσάλι) και τον βραβευμένο με Όσκαρ Μπεν Κίνγκσλεϊ (Gandhi) που ξετυλίγει τα κίνητρα και τη δράση ενός κατά συρροή δολοφόνου με πολλαπλές προσωπικότητες. Η ταινία είναι το φιλόδοξο κινηματογραφικό ντεμπούτο του σεναριογράφου και σκηνοθέτη Ντέιβιντ Ρέιμοντ.
Διανομή: Tanweer.

Το πορτρέτο μιας γυναίκας που φλέγεται - Portrait de la jeune fille en feu - Portrait of a lady on fire
Σκηνοθεσία: Σελίν Σιαμά 
Παίζουν: Αντέλ Χένελ, Νοεμί Μερλάν, Βαλέρια Γκολίνο 
Είδος: Δράμα, Ιστορική, Αισθηματική
Σύνοψη: Βρετάνη, 1770. Η Μαριάν, μια ζωγράφος αναλαμβάνει το γαμήλιο πορτρέτο της Ελοΐζ, μίας νέας γυναίκας που μόλις άφησε το Μοναστήρι. Η Ελοΐζ αρνείται να παντρευτεί και η Μαριάν θα πρέπει να την ζωγραφίσει χωρίς η ίδια να το γνωρίζει. Καθημερινά την παρατηρεί διακριτικά ώστε να την ζωγραφίσει μυστικά
Διανομή: Spentzos Film

Diego Maradona
Σκηνοθεσία: Ασίφ Καπάντια
Είδος: Ντοκιμαντέρ, Βιογραφική, Αθλητική
Σύνοψη: Μια συναρπαστική ταινία-ντοκιμαντέρ για την πολυτάραχη ζωή του πιο αγαπημένου αθλητή παγκοσμίως.
Η ξέφρενη πορεία του Ντίεγκο από την φτώχεια της φαβέλα στην απόλυτη δόξα μέσα από άγνωστα ντοκουμέντα από το προσωπικό του αρχείο. Μια ιστορία για το πάθος, την ιδιοφυΐα αλλά και τις ανθρώπινες αδυναμίες.
Διανομή: Weird Wave

Οροσειρά των Ονείρων - La cordillère des songes - The Cordillera of Dreams
Είδος: Ντοκιμαντέρ
Σκηνοθεσία: Πατρίσιο Γκουσμάν
Σύνοψη: Ο Πατρίσιο Γκουσμάν εγκατέλειψε τη Χιλή πριν από περισσότερα από 40 χρόνια, όταν η στρατιωτική δικτατορία ανέλαβε τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, αλλά ποτέ δεν σταματούσε να σκέφτεται για την χώρα, τον πολιτισμό κι έναν τόπο στον χάρτη που ποτέ δεν ξέχασε. Μετά την κάλυψη του Βορρά στο "Νοσταλγώντας το Φως" και το Νότο στο "Μαργαριταρένιο Κουμπί", τα πλάνα του πλησιάζουν με αυτό που ονομάζει "η τεράστια αποκαλυπτική ραχοκοκαλιά της προηγούμενης και πρόσφατης ιστορίας της Χιλής"
Διανομή: Ama Films

Che: Μονοπάτια, αποτυπώματα, αινίγματα.
Είδος: Ιστορικό Ντοκιμαντέρ
Σκηνοθεσία : Victoria Vorontsova, Alexander Luchaninov
Σύνοψη: Σε μια περιοδεία σε έξι χώρες, Αργεντινή, Βενεζουέλα, Γουατεμάλα, Μεξικό, Κούβα  και Βολιβία, δημοσιογράφοι  ακολουθούν τα βήματα του Τσε Γκεβάρα δια θαλάσσης και γης, από τη στιγμή που εγκατέλειψε την Αργεντινή έως τον τελευταίο προορισμό του, τη Βολιβία.
Παρουσιάζονται τόποι και τοπία που πέρασε ο Τσε, καθώς και συνεντεύξεις
με την οικογένεια, φίλους, συναδέλφους και τους ανθρώπους που συναντήθηκαν ή είχαν κάποια επαφή με τον μεγάλο επαναστάτη.
Διανομή: New Star
(Από τη δημοσίευσή τους στη σημερινή έντυπη Αμαρυσία)