«Το όραμά μου για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, δεν είναι να έχουμε έναν αριστερό Μπάμπη Παπαδημητρίου και έναν αριστερό Άρη Πορτοσάλτε. Θέλουμε μια δημόσια ραδιοτηλεόραση αντικειμενική και εκεί δεν τα πήγαμε καλά», εξομολογήθηκε ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος σε εκδήλωση του TVXS και λύσσαξαν τα ΜΜΕ ότι έκανε αυτοκριτική.
Όχι βρε παιδιά, δεν ήταν αυτοκριτική αυτό. «Αυτοκριτική θα ήταν να εξηγήσει, γιατί ήταν από τους ελάχιστους υπουργούς που έχαιρε μιας… ανεξήγητης ασυλίας από το σύνολο των ΜΜΕ, την ίδια ώρα που λυσσομανούσαν συντεταγμένα εναντίον συγκεκριμένων υπουργών». Και αυτό δεν το λέω εγώ, αλλά η αριστερή κ. Ακριβοπούλου -αν τη θυμόσαστε- που είχε μια απογευματινή εκπομπή γνώμης στην ΕΡΤ με τίτλο «Δεύτερη ματιά». Την έριξε τη μπηχτή της στον θαυμαστή της Σκάρλετ Γιόχανσον και λάτρη της κουτσής σαραντοποδαρούσας. Εγώ λέω ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν θα σταματήσουν να μας διασκεδάζουν, ακόμα και τώρα που είναι στην αντιπολίτευση.
Το άλλο; Το ακούσατε; Ο δικηγόρος και καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου κ. Κατρούγκαλος για το θέμα των διασυρθέντων πολιτικών, των οποίων οι φάκελοι τέθηκαν στο αρχείο (πλην του κ. Λοβέρδου) είπε: «Το ότι δεν βρέθηκαν αποδεικτικά στοιχεία δεν σημαίνει ότι όσοι κατηγορήθηκαν είναι αθώοι»! Δηλαδή κατά τον κ. Κατρούγκαλο η αρχή του δικαίου «αθώος μέχρις αποδείξεως του εναντίου» δεν ισχύει. Αντιθέτως, «είσαι ένοχος μέχρις αποδείξεως του εναντίου». Και άντε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας.
Με βάση αυτή τη δεύτερη αρχή κατηγορούσαν επί τέσσερα χρόνια την κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη και επειδή ύστερα από τόσο καιρό δεν βρέθηκαν στοιχεία ενοχοποίησής της, η υπόθεση μπήκε στο αρχείο, χωρίς μάλιστα κάποιος να ζητήσει μια στοιχειώδη συγγνώμη. Και σου έρχεται στο μυαλό εκείνος ο αψύς Κρητικός που έλεγε «να βάλουμε μερικούς στη φυλακή για να κερδίσουμε τις εκλογές»; Τι ακούγαμε οι άνθρωποι τόσα χρόνια;
Γι αυτό σας λέω: δεν σωζόμαστε με τίποτα. Το έγραψε άλλωστε και η έκθεση της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (ΑΔΙΠΠΔΕ), για το 2019. Για την οποία έκθεση ο δημοσιογράφος κ. Απ. Λακασάς, στην Καθημερινή συνόψισε πολύ ωραία με λίγες λέξεις: και τον αντιγράφω: «Μεγάλη μερίδα μαθητών κινδυνεύει να ολοκληρώσει τη σχολική εκπαίδευση, Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια, παραμένοντας λειτουργικώς αναλφάβητη». Που σημαίνει – αλίμονο, για τη γενιά του μέλλοντός μας – ότι «δεν ξέρει να σκεφτεί και να κρίνει, ξέρει μόνο να προσλαμβάνει εικόνες. Αποκόβεται από την πραγματικότητα και ζει στον τεχνητό κόσμο των εντυπώσεων».
(Από τη μόνιμη στήλη μου στην έντυπη Αμαρυσία του Σαββάτου 28/9/19)