30/8/19

Η τέλεια ληστεία - La casa de papel (3ο μέρος)

Στις 19 Ιουλίου ξεκίνησαν τα νέα επεισόδια της σειράς «Η μεγάλη ληστεία» (το διάσημο σήριαλ La casa de papel), τα οποία είχαν διαφημιστεί με το tagline «Οι διακοπές τους τελείωσαν».
Πράγματι από το πρώτο επεισόδιο βλέπουμε τους πρωταγωνιστές της σειράς να απολαμβάνουν τα 

εκατομμύρια που είχαν τυπώσει και κλέψει με αριστουργηματικό τρόπο από την Κεντρική Τράπεζα της Ισπανίας, σε εξωτικά νησιά αραχτοί σε αιώρες κοντά σε beach bars και εξυπηρετούμενοι από πρόθυμους bar tenders και σερβιτόρους, παρά το γεγονός ότι είχαν ιδεολογικοποιήσει την παράνομη δράση τους και αποκαλούσαν τους εαυτούς τους «επαναστάτες» τραγουδώντας μάλιστα και το γνωστό Bella Ciao. Από τη μια επαναστάτες και από την άλλη, χλιδάτη ζωή στα Μπαρμπέιντος και δεν ξέρω πού αλλού.
Εν πάση περιπτώσει, επειδή ο Θεός φυλάει τον κλέφτη αλλά φυλάει και τον νοικοκύρη όπως λέμε, η Ιντερπόλ έπιασε ένα τηλεφώνημα, αφού δεν άντεξαν στον πειρασμό να μην τηλεφωνηθούν μεταξύ τους όπως τους είχε συμβουλέψει ο Καθηγητής, και έκανε έφοδο στο νησί-ησυχαστήριο και έτσι η σειρά απόκτησε στο τρίτο μέρος της άλλο ενδιαφέρον.
Ο Καθηγητής, παραμένοντας ελεύθερος έχει σχεδιάσει ένα εκδικητικό και πολυέξοδο (λεφτά υπάρχουν και είναι από τα κλεμμένα) σχέδιο να μπουκάρει στην Κεντρική Τράπεζα όπου κρύβεται όλο το χρυσάφι της Ισπανίας, προκαλώντας –ως αντιπερισπασμό- έναν πανικό πετώντας από ένα αερόστατο μέρος των εκατομμυρίων που είχαν τυπώσει και ωθώντας τους κατοίκους της Μαδρίτης να τρέχουν και να μαζεύουν λεφτά από τους δρόμους.
Η συνταγή παραμένει η ίδια: αντιπερισπασμός, μπουκάρισμα στην τράπεζα και εκβιασμός για την απελευθέρωση των συλληφθέντων, όλα με μετρημένες δόσεις και στη λογική του σκακιού (μια κίνηση μπροστά οι ληστές, μια κίνηση οι άνθρωποι του νόμου).
Οι ηθοποιοί παραμένουν οι ίδιοι όπως και στις προηγούμενες σεζόν μαζί με κάποιους νέους συνεργάτες, η σκηνοθεσία παραμένει νευρώδης και γρήγορη, όπως και η δράση μαζί με τις ανατροπές, που έχουν καταντήσει κοινοτοπία πλέον. Δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε ιδιαίτερα όπως οι δύο προηγούμενες σεζόν.
INFO
Δημιουργός της σειράς είναι ο Άλεξ Πίνα
CAST: Καθηγητής: Άλβαρο Μόρτε / Επιθεωρήτρια Ρακέλ Μουρίγιο: Ιτσιάρ Ιτούνιο / Τόκιο: Ούρσουλα Κορμπερό / Βερολίνο: Πέδρο Αλόνσο / Ναϊρόμπι:  Άλμπα Φλόρες / Μόσχα: Πάκο Τόους / Ντένβερ: Χάιμε Λορέντε / Ρίο: Μιγκέλ Εράν / Όσλο: Ρομπέρτο Γκαρσία / Ελσίνκι: Ντάρκο Πέριτς / Στοκχόλμη: Έσθερ Ασίμπο
Προβάλλεται στο Netflix