Καλό Πάσχα

Τα Πάθη του Χριστού σε peplum movies

8/8/19

Νέες ταινίες από 8/8/2019

Παρουσίαση όλων των νέων κινηματογραφικών ταινιών που προβάλλονται από σήμερα στους κινηματογράφους

Έκπτωτος - El reino - The realm ( * * * * )
Είδος: Δράμα, Θρίλερ  
Σκηνοθεσία: Ροδρίγο Σορογκόγιεν 
Παίζουν: Αντόνιο ντε λα Τόρε, Μόνικα Λόπεθ, Τζόσεπ Μαρία Που, Μπάρμπαρα Λένι 
Σύνοψη: Ο κόσμος ενός διεφθαρμένου πολιτικού καταρρέει στον «Έκπτωτο», το νέο πολιτικό θρίλερ του Ροντρίγκο Σορογκόγιεν («Κανείς δεν μπορεί να μας σώσει») που μιλάει για την τεράστια πολιτική κρίση που έχει συγκλονίσει την Ισπανία - αλλά ταυτόχρονα είναι ανατριχιαστικά αναγνωρίσιμη σε όλον τον κόσμο. Έξυπνο, συναρπαστικό και επίκαιρο σινεμά, και μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της χρονιάς στην Ισπανία, με επτά βραβεία Γκόγια, μεταξύ των οποίων Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Α’ και Β’ Ανδρικής Ερμηνείας.
Διανομή: Rosebud.21

Χελς Κίτσεν: Οι βασίλισσες του εγκλήματος - The kitchen ( * * * )
Είδος: Δράσης, Δράμα, Αστυνομική 
Σκηνοθεσία: Άντρεα Μπερλόφ 
Παίζουν: Ελίζαμπεθ Μος, Ντόμναλ Γκλίσον, Μελίσα Μακάρθι, Τίφανι Χάντις, Κόμον 
Σύνοψη: Το 1978, όταν το FBI στέλνει στη φυλακή τους συζύγους τους, τρεις νοικοκυρές που κατοικούν στη διαβόητη συνοικία Hell’s Kitchen του Μανχάταν, παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους, συνεχίζοντας το «έργο» τους. Πρωτοστατούν στις κομπίνες και αναγνωρίζονται ως άξια μέλη της ντόπιας μαφίας.
Διανομή: Tanweer

Χαλαρώστε κύριε Αλέν! - Un homme pressé - A man in a hurry ( * * * )
Είδος: Κωμωδία, Δράμα 
Σκηνοθεσία: Ερβέ Μιμράν
Παίζουν: Φαμπρίς Λουκινί, Λεϊλά Μπεκτί, Ρεμπέκα Μάρντερ, Ιγκόρ Γκότσμαν
Σύνοψη: O Αλέν είναι ένας ισχυρός και σεβαστός επιχειρηματίας που βρίσκεται στην κορυφή της καριέρας του και δεν σπαταλά τον χρόνο του σε ανούσια ζητήματα, όπως η οικογένεια, οι φίλοι και η διασκέδαση. Όταν ένα σοβαρό εγκεφαλικό επηρεάζει την ομιλία του, όλα όσα λέει είναι από ακατανόητα έως… ξεκαρδιστικά. Προκειμένου να σώσει την καριέρα του, θα ζητήσει τη βοήθεια μιας νεαρής λογοθεραπεύτριας. Όμως, καθώς η διαδικασία της αποκατάστασης θα χρειαστεί χρόνο και υπομονή, ο Αλέν θα συνειδητοποιήσει σταδιακά πως το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του τον προσπέρασε.
Διανομή: Odeon

Έρωτας αλά Ιταλικά - Little Italy ( * * )
Είδος: Κωμωδία, Αισθηματική  
Σκηνοθεσία: Ντόναλντ Πέτρι 
Παίζουν: Χέιντεν Κρίστενσεν, Έμα Ρόμπερτς, Ντάνι Αγιέλο, Αλίσα Μιλάνο 
Σύνοψη: Τρεις Γενιές. Δύο Οικογένειες. Μία μόνο συνταγή για την τέλεια πίτσα. Στους δρόμους της «Μικρής Ιταλίας» ανθίζει ο… έρωτας. Η Νίκη μία νέα όμορφη σεφ επιστρέφει στην πατρίδα της για να ανανεώσει την βίζα της και ξεκινάει μία σχέση με τον παιδικό της φίλο Λίο, έναν μάγειρα ειδικό στην πίτσα, με όνειρο να φτιάξει το δικό του εστιατόριο. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι οι γονείς τους έχουν ανταγωνιστικά εστιατόρια το ένα ακριβώς δίπλα στο άλλο και είναι θανάσιμοι εχθροί.
Διανομή: Spentzos Film

Η συμμορία των Σικελών - Le clan des Siciliens - The sicilian clan ( * * * * )
Είδος: Δράμα, Αστυνομική  (1969)
Σκηνοθεσία: Ανρί Βερνέιγ  
Παίζουν: Αλέν Ντελόν, Ζαν Γκαμπέν, Λίνο Βεντούρα, Αμαντέο Νατζάρι, Σίντνεϊ Τσάπλιν, Λεοπόλντο Τριέστε 
Σύνοψη: Στο Παρίσι ένας σεσημασμένος κλέφτης κοσμημάτων, ο Ροζέρ Σαρτέ (Αλέν Ντελόν), θα δραπετεύσει κατά την μεταγωγή του στις φυλακές, με την βοήθεια των Μαλανέζε, μιας μικρής αλλά καλά οργανωμένης φαμίλιας της σικελικής μαφίας, με επικεφαλής τον Πατριάρχη Βιτόριο Μαλανέζε (Ζαν Γκάμπεν). Οι Μαλανέζε σχεδιάζουν να κάνουν μια μεγάλη κλοπή διαμαντιών από μια έκθεση στη Ρώμη. Καθώς η συμμορία οργανώνει το χτύπημα, ένας συνεργάτης του Μαναλέζε από την Νέα Υόρκη, ο Τόνι Νικόζια θα προτείνει να καταλάβουν το αεροπλάνο που θα μεταφέρει τα διαμάντια. Συγχρόνως, ο Επιθεωρητής Λε Γκοφ (Λίνο Βεντούρα) έχει πληροφορηθεί τα σχέδιά τους και δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το κυνήγι, αν δεν τους συλλάβει. Έτσι θα συνεργαστεί με το FBI ώστε να τους συλλάβει κατά την διάρκεια της προσγείωσης του αεροπλάνου. Ο Μαλανέζε όμως έχει άλλο σχέδιο και θα προσγειώσει το αεροπλάνο με την βοήθεια ενός συνεργάτη του πιλότου, σε έναν αυτοκινητόδρομο της Αμερικανικής Μεγαλούπολης, και θα φύγει σαν κύριος μαζί με τα διαμάντια.
Διανομή: Seven Films

La strada ( * * * * )
Είδος: Δράμα (1954)
Σκηνοθεσία: Φεντερίκο Φελίνι 
Παίζουν: Άντονι Κουίν, Τζουλιέτα Μαζίνα, Ρίτσαρντ Μπέιζχαρτ, Άλντο Σιλβάνι, Μαρκέλα Ροβέρε 
Σύνοψη; Η Τζελσομίνα (Τζουλιέτα Μαζίνα) ένα ονειροπαρμένο και καλοκάγαθο πλάσμα που βλέπει μόνο το καλό στους άλλους, πωλείται (στην κυριολεξία) από τη μητέρα της στον Ζαμπανό (Άντονι Κουίν) ένα βάρβαρο πλανόδιο "καλλιτέχνη τσίρκου". Ο Ζαμπανό συμπεριφέρεται με το χειρότερο τρόπο στη Τζελσομίνα και δε διστάζει να την απατήσει με άλλες γυναίκες. Έπειτα από μια έκρηξη βίας του Zαμπανό, η Tζελσομίνα αποφασίζει να δραπετεύσει. Σε ένα γειτονικό χωριό βλέπει την παράσταση ενός άλλου περιπλανώμενου, του ισορροπιστή Tρελού (Pίτσαρντ Mπέιζχαρτ), και μένει έκθαμβη. ο Ζαμπανό όμως τη βρίσκει και την αναγκάζει να τον ακολουθήσει. Οι δυο τους πλέον αποτελούν μέλη του προσωπικού ενός τσίρκου. Στο ίδιο τσίρκο εργάζεται κι ο ισορροπιστής Τρελός που είχε μαγέψει τη Τζελσομίνα με τα ακροβατικά του. Ο Τρελός θα βοηθήσει τη Τζελσομίνα να καταλάβει ότι αγαπά τον Ζαμπανό παρά τον βίαιό του χαρακτήρα κι ότι εκείνος τη χρειάζεται κι ενώ σε εκείνη θα δοθούν πολλές ευκαιρίες να σπάσει τα δεσμά της και να ξεφύγει από τον τύραννο εκείνη θα παραμείνει δίπλα του για να υπομείνει τις βίαιες του εκρήξεις.
Διανομή: Bibliotheque Open

Το σπίτι στην πλατεία Trubnaya - Дом на Трубной - The house on Trubnaya
Είδος: Βωβή, Κωμωδία (1928)
Σκηνοθεσία: Μπόρις Μπαρνέτ
Σύνοψη: Ένα κορίτσι από τη βαθιά επαρχία, καταφτάνει στη Μόσχα. Βρίσκει δουλειά σαν καμαριέρα σε ένα σπίτι της οδού Trubnaya, που ζει την καλοκαιρινή της περίοδο γεμάτη φασαρία, κουτσομπολιά και μικροαστισμό.  Εκεί πέφτει θύμα εκμετάλλευσης από τον ιδιοκτήτη-κομμωτή, ο οποίος ψάχνει για μια οικονόμο που να είναι μέτρια, σκληρή και όχι συνδικαλίστρια. Η ιστορία ξεφεύγει από τα συνηθισμένα όταν στο σπίτι εμφανίζεται ένας νεαρός συνδικαλιστής, ο οποίος κάνει εγγραφές νέων μελών. Είναι ο δρόμος διαφυγής της νεαρής Parasha, από την καθημερινή κακομεταχείριση. Και είναι και ο τρόπος για να γνωρίσει νέους και ενθουσιώδεις ανθρώπους. Έτσι, τα νέα θα είναι συγκλονιστικά. Η Parasha εκλέγεται από την συνδικαλιστική ένωση οικιακών βοηθών!
Διανομή: New Star

Η εμμονή - Une intime conviction 
Είδος: Δράμα
Σκηνοθεσία: Αντουάν Ρεμπό
Παίζουν: Μαρίνα Φουά, Ολιβιέ Γκουρμέ, Λοράν Λούκας, Φιλίπ Ουσάν
Σύνοψη: Ο Ζακ κατηγορείται για τον φόνο της γυναίκας του. Η ένορκος στην πρώτη δίκη, η Νόρα, πεπεισμένη για την αθωότητά του και φοβούμενη δικαστικό λάθος, πείθει έναν επιφανή δικηγόρο να τον αναλάβει για το εφετείο. Μαζί, δίνουν μια λυσσαλέα μάχη κατά της αδικίας και, ενώ η θηλιά σφίγγει γύρω από εκείνον που όλοι κατηγορούν, η αναζήτηση της αλήθειας γίνεται εμμονή για τη Νόρα.
Διανομή: Weird Wave

Bring The Soul: The movie
Προβάλλεται από 7ως 11 Αυγούστου 2019 (Village Cinemas)
Είδος: Μουσική, Ντοκιμαντέρ, Συναυλία
Παίζουν: BTS (the band)
Σύνοψη: Μία ημέρα μετά το τελευταίο τους live στην Ευρώπη, οι BTS μιλάνε από το Παρίσι για την συνολική εμπειρία του tour σε τόσες διαφορετικές πόλεις και την επαφή τους με τους fan. Μία πολύ προσωπική ματιά στον κόσμο των BTS μαζί με φανταστικό footage από τις live εμφανίσεις τους!
Διανομή: Village
(Από την παρουσίαση στη σημερινή έντυπη Αμαρυσία και εκείνη του Σαββατοκύριακου)