Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα

Τα Πάθη του Χριστού σε peplum movies

15/8/19

Νέες ταινίες από 15/8/2019

Παρουσίαση όλων των νέων (αλλά και ψηφιακά επεξεργασμένων "επαναλήψεων") ταινιών που προβάλλονται από σήμερα στους κινηματογράφους


Έτοιμος για όλα – I feel good ( * * * )
Είδος: Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Μπενουά Ντελεπάν, Γκουστάβ Κερβέμ
Παίζουν: Ζαν Ντεζαρντέν, Γιολάντ Μορό, Ζοζέφ Νταχάν, Φρεντερίκ Φλεντέρ
Σύνοψη: Η Μονίκ διοικεί έναν πρότυπο ξενώνα για αστέγους στην γαλλική επαρχία. Μία μέρα και εντελώς ξαφνικά εμφανίζεται ο αδερφός της Ζακ που είχε να της δώσει σημεία ζωής για χρόνια. Είναι τελείως άχρηστος και ανίκανος για οποιαδήποτε εργασία, ωστόσο έχει μία και μοναδική φιλοδοξία: να γίνει πλούσιος. Σύντομα πείθει τους πάντες στο χωρίο να του δώσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν και να ταξιδέψουν όλοι μαζί για ένα πιο «όμορφο» μέλλον.
Διανομή: Spentzos Film

Η γειτόνισσα - Madame Mills, une voisine si parfaite ( * * )
Είδος: Κομεντί
Σκηνοθεσία: Σοφί Μαρσό
Παίζουν: Σοφί Μαρσό, Πιέρ Ρισάρ
Σύνοψη: Η Ελέν, εκδότρια ροζ λογοτεχνικών διηγημάτων, ζει μια ήρεμη ζωή που κινείται γύρω από τη δουλειά της. Βρίσκοντας καταφύγιο στα βιβλία, είναι πεπεισμένη ότι η ζωή είναι όμορφη. Απολαμβάνοντας την ρουτίνα της, θα δει ξαφνικά την καθημερινότητά της να αναστατώνεται, όταν θα εμφανιστεί μια νέα γειτόνισσα, η κυρία Μιλς. Σύντομα, η παρουσία αυτής της εκκεντρικής ηλικιωμένης Αμερικανίδας, θα αποκτήσει μεγάλη σημασία στη ζωή της Ελέν. Όμως, κάποιες φορές τα φαινόμενα απατούν.
Διανομή: Weird Wave

Ο πρίγκιπας του καρτέλ - Driven ( * * )
Είδος: Βιογραφική, Δράμα, Θρίλερ 
Σκηνοθεσία: Νικ Χαμ 
Παίζουν: Τζέισον Σουντέκις, Λι Πέις, Έριν Μοράιρτι, Τζούντι Γκριρ 
Σύνοψη: 1974, ο Τζιμ Χόφμαν είναι ένας μέσος οικογενειάρχης, πατέρας δύο παιδιών που εργάζεται σκληρά σαν πιλότος, δοτικός σύζυγος και… περιστασιακό βαποράκι. Όταν ο Τζιμ συλλαμβάνεται κατά την διάρκεια των οικογενειακών του διακοπών να εισάγει κοκαΐνη στις ΗΠΑ, ο φιλόδοξος πράκτορας του FBI Μπένεκτιτ Τζ. Τίσα το βλέπει σαν μια ευκαιρία να κερδίσει μία τεράστια επιτυχία για την Υπηρεσία χρησιμοποιώντας τον Τζιμ για να παγιδεύσει τον προμηθευτή του. Έτσι ο Τζιμ μετακομίζει στο Σαν Ντιέγκο και γίνεται πληροφοριοδότης του FBI. Εκεί θα βάλλει στην άκρη τα καθήκοντα του όταν γνωρίσει τον διάσημο γείτονα του, τον μηχανικό αυτοκινήτων και σχεδιαστή, Τζον Ντελόριαν. Σύντομα βρίσκεται στον κύκλο του Ντελόριαν γοητευμένος από το όραμα του να φέρει την επανάσταση στην αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία. Όταν όμως το όνειρο του Ντελοριάν καταλήγει σε αποτυχία και ο πράκτορας Τίσα βρίσκεται πολύ κοντά στην σύλληψη του, ο Τζιμ άξαφνα βρίσκεται ανάμεσα σε δύο άντρες που θέλουν απελπισμένα να πετύχουν.
Διανομή: Spentzos Film

Μονομαχία στον κόκκινο ήλιο – Soleil rouge – Red sun ( * * * )
Είδος: Γουέστερν (1971)
Σκηνοθεσία : Τέρενς Γιάνγκ 
Παίζουν: Τοσίρο Μιφούνε, Τσαρλς Μπρόνσον, Αλέν Ντελόν, Ούρσουλα Άντρες, Καπισίν, Τζιάν Μαρία Βολοντέ
Σύνοψη: Ο ληστής Λινκ Στιουάρτ (Τσαρλς Μπρόνσον) συνεταιρίζεται με τον Γκος (Αλέν Ντελόν) για να ληστέψουν ένα τρένο. Στο τρένο όμως, από το Σαν Φρανσίσκο προς την Ουάσιγκτον ταξιδεύει και ο νέος Ιάπωνας πρεσβευτής, με τους σαμουράι - σωματοφύλακές του και ένα πανάκριβο, χειροποίητο χρυσό σπαθί, δώρο προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ. Ο Γκος όμως, αφού επιδοθεί σε μία τεράστια σφαγή στο τρένο, σκοτώνει τον ένα από τους δύο σωματοφύλακες, αλλά ο άλλος, Κουρόντα (Tοσίρο Μιφούνε) ορκίζεται εκδίκηση, δίνοντας στον εαυτό του προθεσμία 7 ημερών για να πάει το σπαθί πίσω στον Ιάπωνα πρέσβη, διαφορετικά θα προχωρήσει σε Σεπούκου (χαρακίρι), ως ένδειξη της αποτυχίας του.
Διανομή: Bibliotheque Open

Carousel – Körhinta ( * * * )
Είδος: Δράμα, Αισθηματική, Κοινωνική (1955)
Σκηνοθεσία: Ζόλταν Φάμπρι 
Παίζουν: Μάρι Τέρετσικ, Ίμρε Σόος, Άνταμ Σίρτες, Μπέλα Μπάρσι, Μάνι Κις
Σύνοψη: Η ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέττας, μεταφερμένη στην Ουγγαρία, την δεκαετία του ‘50. Ο Ίστβαν, γαιοκτήμονας, αποχωρεί από τον συνεταιρισμό των αγροτών και απαγορεύει στην κόρη του Μάρι να βλέπει τον Μάτε, αγαπημένο της και υπέρμαχο του συνεταιρισμού. Ο Μάτε αντιδρά αλλά κι η Μάρι δεν αποδέχεται τα σχέδια που έχει γι’ αυτήν ο πατέρας της. Η χειραφέτησή της συγκλονίζει την οικογένειά της, ενώ οι συγκρούσεις με αφορμή την κολλεκτιβοποίηση κορυφώνονται.
Η ταινία προβλήθηκε στην Ελλάδα το 1957 με τίτλο «Τίποτα δεν σβύνει τον πόθο»
Διανομή: Carousel Films 

Ήρεμος Ντον ( * * * )
Είδος: Δράμα (1930 – Βωβή)
Σκηνοθεσία: Ivan Pravov, Olga Preobrazhenskaya, Mikhail Provor
Παίζουν: Nikolay Podgorny, Andrei Abrikosov, Emma Tsesarskaya |
Σύνοψη: Η πρώτη κι εξαιρετική παρουσίαση του μυθιστορήματος του Σολόκχοφ. Η φτωχή Αξινιά, παντρεμένη με έναν σκληρό σύζυγο, τον Στέπαν, αναζητά καταφύγιο στην αγκαλιά του εραστή της, Γκριγκόρι. Οι δυσκολίες προκύπτουν όταν ο Στέπαν ενημερώνεται για την απιστία της. Περαιτέρω επιπλοκές προκύπτουν όταν ο Γκριγκόρι αναγκάζεται να παντρευτεί τη Νατάλια που τον αγαπά και γνωρίζει τον έρωτά του για την Αξίνια. Ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος παρεμβαίνει και ο Γκριγκόρι φεύγει για το μέτωπο όπου αντιμετωπίζει κατά πρόσωπο την αδικία , όταν βλέπει τους αγρότες να αγωνίζονται και πεθαίνουν για να προστατεύσουν τα αγροκτήματα των πλούσιων γαιοκτημόνων. 
Διανομή: New Star