1/8/19

Όταν λείπει η μαμά - 10 giorni senza mamma

Η έκτη ταινία μεγάλου μήκους που σκηνοθετεί ο Αλεσάντρο Τζενοβέζι είναι μια συμβατική κωμωδία για την καλοκαιρινή περίοδο. Ένας πατέρας εντελώς απορροφημένος από τη δουλειά του, που συνεχώς λείπει από το σπίτι, ενώ η σύζυγος έχει εγκαταλείψει τη δουλειά της για να μεγαλώσει τα τρία τους παιδιά.

Κάποια στιγμή θα επέλθει η σύγκρουση και πάνω στον καυγά ποιος προσφέρει περισσότερα στο σπίτι και στις υποχρεώσεις του, θα πέσει το στοίχημα και η Τζούλια, η μαμά του τίτλου θα πάει δεκαήμερες διακοπές στη Κούβα που ήταν και το όνειρό της, μαζί με την αδελφή της.
Ο Κάρλο θα αναγκαστεί να αναλάβει το ρόλο του πατέρα πλήρους απασχόλησης, γεγονός που θα του δημιουργήσει οικογενειακό πανικό, αλλά και επαγγελματικό χάος σε μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική περίοδο της καριέρας του. Θα του δώσει όμως την ευκαιρία να γνωρίσει καλύτερα τα παιδιά του, που διανύουν όλα κρίσιμες ηλικίες και είναι εξαιρετικά ζωηρά και αντιδραστικά το καθένα με τον τρόπο του.
Κωμωδία για θεατές χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις, που έχει στιγμές καλού γέλιου ειδικά στο πρώτο μέρος της, αλλά και πολλές χοντράδες που δεν αντέχονται από τη μέση και ύστερα, που το σενάριο αρχίζει μάλιστα να γίνεται και προβλέψιμο. (Κριτική μου στο myFILM.gr)
INFO
Προβάλλεται από 1/8/2019
Είδος: Κωμωδία 
Σκηνοθεσία: Αλεσάντρο Τζενοβέζι 
Παίζουν: Φάμπιο Ντε Λουίτζι, Βαλεντίνα Λοντοβίνι, Αντζέλικα Έλι, Μπιάνκα Ουσάι, Ματέο Καστελούτσι 
Ο Κάρλο και η Τζούλια είναι παντρεμένοι και έχουν τρία παιδιά. Ο Κάρλο είναι εντελώς απορροφημένος από τη δουλειά του και έτσι λείπει συνεχώς από το σπίτι, ενώ η Τζούλια έχει εγκαταλείψει τη δουλειά της για να μεγαλώσει τα παιδιά. Κουρασμένη από την καθημερινότητα, η Τζούλια αποφασίζει να κάνει δώρο στον εαυτό της 10 μέρες διακοπές χωρίς την οικογένεια. Ο Κάρλο θα πρέπει τώρα να αναλάβει το ρόλο της και αυτό δεν είναι εύκολο…  (Από την Weird Wave)